Blogg

Här finner du artiklar & guider inom allt som rör mobiltelefoni.

Mobilabonnemang med mest EU-surf

Här berättar vi hur mycket EU-surf som ingår hos alla stora svenska operatörer. Vi berättar även om de regler som gäller för surf inom EU/EES.

Samsungmobil med abonnemang

I denna artikel berättar vi hur du skaffar en Samsungmobil tillsammans med ett mobilabonnemang, och för- och nackdelar med det.

Svenskt mobilabonnemang i Spanien

Här berättar vi allt om hur det fungerar att ha sitt svenska mobilabonnemang i Spanien, såsom hur mycket surf du får behålla och vilka regler som finns.

Personer som har sin mobil i spanien
Välja mobilnummer själv

I denna artikel berättar vi hur du väljer ditt eget nummer hos en mobiloperatör, och vilka mobiloperatörer som tillåter det.

Mobilabonnemang utan personnummer

Att skaffa mobilabonnemang utan personnumer är svårt. Här berättar vi varför så är fallet och vad du kan göra för om du inte har något svenskt personnummer.

Ångerrätt för mobilabonnemang

I Sverige gäller speciella regler när det kommer till ångerrätt för mobilabonnemang. Här berättar vi om alla regler och krav som finns för detta.

Vad är roaming?

I denna artikel får du reda på allt du behöver veta om roaming, såsom hur det fungerar, vad det kostar och vilka regler som finns.

Registrera kontantkort

I Sverige måste du sedan 2022 registrera ditt kontantkort för att det ska fungera. Här berättar vi bland annat vad registreringskravet betyder för dig och varför det infördes.

Swisha med kontantkort

Här berättar vi allt du behöver veta om hur det fungerar att använda betaltjänsten Swish när man har ett kontantkort.

Vimla senior

Vimla har ett seniorabonnemang för personer över 55 år. Här berättar vi allt du behöver veta om det abonnemanget såsom utformandet och vad du tjänar på det.

Comviq senior

Comviq erbjuder ett mobilabonnemang för personer över 55 år. Men hur är det utformat och är det värt det att skaffa det abonnemanget? De frågorna och fler svarar vi på nu. 

Billigt kontantkort

I denna artikel lär du dig hitta ett billigt kontantkort som fortfarande ger dig det du behöver. Lågprisoperatörerna erbjuder faktiskt bra kontantkort.

Jämför kontantkort mot varandra

Det finns flera mobiloperatörer som erbjuder kontantkort. Här får du möjlighet att jämföra de erbjudanden som operatörerna har mot varandra i lugn och ro.

Hallon Senior

Hallon senior är ett mobilabonnemang som personer som är 55 eller äldre får skaffa. Men är det värt det? Svaret på den frågan och fler får de reda på här.

Vad är Wifi-samtal?

Wifi-samtal är en behändig teknik som gör att du får bättre täckning när mobilnätet inte räcker till. Här lär du dig allt du behöver veta om den tekniken.

Avdrag för mobilabonnemang i enskild firma

Om du är egenföretagare har du under vissa omständigheter rätt att dra av hela eller delar av  dina mobilräkningar. Här berättar vi om de regler som gäller.

Vad är VoLTE?

Tekniken VoLTE är sannolikt okänd för många, men det är faktiskt tack vare den som du kan ringa och surfa samtidigt när du inte har wifi. Här lär du dig allt om denna teknik.

Vad är 4G?

4G har varit ett av mobilvärldens viktigaste tekniker. Här berättar vi allt om vad 4G är och hur 4G fungerar. 

Vad är 5G?

5G ger dig som mobilanvändare nya möjligheter. I denna artikel lär du dig bland annat vilka fördelar du får ta del av, och så även vilka operatörer som erbjuder det.

Dålig mobiltäckning

Nästan alla som har en telefon drabbas av dålig mobiltäckning åtminstone någon gång. Här lär du dig varför det händer och så även vad du kan göra åt saken.

Abonnemang med sparad surf

I denna artikel berättar vi om de bästa mobilabonnemangen som finns som låter dig spara din surf månad för månad. Att få spara sin surf är populärt och något som många letar efter.

E-SIM till smarta klockor

Här berättar vi bland annat vilka fördelar du får ta del av om du skaffar ett e-SIM till din smarta klocka. Vi ger dig även tips på bra och prisvärda operatörer som erbjuder e-SIM för smarta klockor.

E-SIM till surfplatta

Här berättar vi främst varför du borde skaffa ett e-SIM till din surfplatta, alltså vilka fördelar som kommer med det. Vi ger dig även tips på operatörer som erbjuder E-simkort till surfplattor.

Vad är ett SIM-kort?

Ett SIM-kort är ett måste för att din mobiltelefon ens ska fungera. Här lär du dig allt du behöver veta om vad ett SIM-kort är, hur det fungerar och varför din telefon berhöver det.

Byta mobilabonnemang

I den guide vi länkar till här lär du dig hur det går till att byta mobilabonnemang på ett lätt och snabbt sätt. Sanningen är att du bara behöver följa 4 steg för att byta mobilabonnemang.

Säga upp mobilabonnemang

Förr eller senare vill nästan alla prova på en ny operatör, men för att kunna göra det måste du säga upp det abonnemang du har idag. Här berättar vi exakt hur själva uppsägningen går till.

Överlåta mobilabonnemang

Många undrar om man kan överlåta ett mobilabonnemang till en släkting eller nära vän. Men är det möjligt, och hur ser de olika operatörerna på saken? Läs mer i denna kompletta guide för hur man överlåter ett abonnemang.

Vad är eSIM?

Den senaste tiden ser man allt oftare begreppet eSIM när man talar om mobiltelefoner och mobilabonnemang. Men vad betyder det egentligen? I denna artikel förklarar vi mer.

Gratis mobilabonnemang

Går det att få ett gratis mobilabonnemang med surf som räcker, och en massa inkluderade samtal och sms? Och om ja, vem erbjuder det? De frågorna och fler svarar vi på i den guide du hittar nedan.

Vad är mobildata?

Många använder mobildata utan att ens veta om det. Mobildata är ett måste för att du ska använda din mobil på ett vettigt sätt, så det är viktigt att veta vad mobildata är. Här berättar vi det på ett lättbegripligt sätt.

Dual Sim

Som du själv förstår fungerar Dual Sim som om du har två SIM-kort i mobilen. Men hur fungerar denna lösning rent tekniskt, kostar det extra att ha dual SIM och vilka operatörer erbjuder det? Klicka på länken nedan för att ta reda på det.

Kontantkort eller abonnemang

Vissa föredrar att ha ett kontantkort medan andra föredrar att ha ett mobilabonnemang. Men vad ska du välja? I vår guide berättar vi allt inom ämnet för att du ska kunna göra ett informerat val.

Hur mycket surf behöver man?

Surfen är det som kostar mest på ditt mobilabonnemang, men det är också superviktigt att ha surf så det räcker hela månaden ut. Här hjälper vi dig uppskatta hur mycket surf du behöver på ditt abonnemang.

Finns Penny mobilabonnemang kvar?

Penny var en populär mobiloperatör som inte längre finns kvar. Vad hände med dem och vad gör man om man var kund hos dem? Läs mer i denna artikel.

Black Week på mobilabonnemang

När Black Week inträffar en gång per år är det många operatörer som ger bra erbjudanden på sina mobilabonnemang. I denna guide hittar du de senaste kampanjerna och rabatterna för i år.

Vattentäta smartphones

För dig som söker en vattentät smartphone har vi skapat denna kompletta guide. Här finner du alternativ på olika modeller samt mycket annat som är bra att tänka på.

Appar för att hitta elbilsladdare

För dig som kör en elbil & vill ta reda på vart du kan ladda den längs vägen har vi skapat denna guide. Här finner du de smartaste apparna & andra knep att tänka på.

5 smarta appar till ditt hem

Allt fler väljer att koppla upp sitt hem för att dra nytta av teknikens fördelar. I denna guide går vi igenom fem smarta appar du bara måste ha till ditt hem.

Kan man spåra en mobiltelefon?

Många undrar hur man kan spåra en mobiltelefon. Kanske har du tappat bort den, eller så vill du hålla lite extra koll på dina barn. I denna guide går vi igenom dina alternativ.

Mobiltelefon för barn

Många undrar vilken smartphone eller mobiltelefon de ska köpa till sina barn. I denna guide ger vi en lista på bra telefoner som passar till de yngsta.