Välja mobilnummer själv

Att kunna välja ett telefonnummer som man känner passar ens personliga preferenser och är lätt att komma ihåg är något som många skulle uppskatta. Faktum är att det är möjligt hos vissa operatörer.

Hos vilka operatörer kan man välja mobilnummer själv?

Du kan välja eget mobilnummer hos Chilimobil, Comviq, Hallon, Vimla, Tre och MyBeat. Du kan välja nummer via webbsidan och/eller via supporten.

Välja eget nummer hos Chilimobil

Hos Chilimobil kan du välja eget nummer via webbsidan eller genom att kontakta supporten. Totalt kan du välja mellan 10 nummer.

Välja eget nummer hos Comviq

Hos Comviq kan du välja eget nummer via supporten och via webbsidan. Du kan välja bland 4 mobilnummer.

Välja eget nummer hos Hallon

Hos Hallon kan du välja eget nummer via supporten och via webbsidan. Totalt kan du välja bland 10 nummer.

Välja eget nummer hos Vimla

Hos Vimla kan du välja eget nummer via både supporten och via webbsidan. Du får välja bland totalt 10 nummer.

Välja eget nummer hos Tre

Hos Tre kan du välja eget nummer genom att kontakta supporten.

Välja eget nummer hos MyBeat

Hos MyBeat kan du välja eget nummer via webbsidan och supporten. Totalt får du välja bland 12 nummer.

Bra att veta!

När du laddar om hemsidan får du upp nya förslag på telefonnummer. Skulle du inte vara nöjd med något av förslagen som dyker upp vid första försöket, kan du därför ge det en ny chans genom att ladda om sidan och få upp helt nya förslag.

Vissa operatörer har också en knapp likt “ladda nya nummer” för att få upp nya förslag direkt utan att behöva ladda om sidan.

Kan jag skaffa ett nytt mobilnummer hos min vanliga operatör?

Ja, det är vanligtvis möjligt att skaffa ett nytt mobilnummer hos din befintliga operatör. Du kan oftast ordna det genom att kontakta deras kundsupport för att få hjälp med att välja och aktivera det nya numret. Det kan tillkomma en kostnad för nummerbytet, beroende på operatör.

Operatören kan oftast guida dig genom processen för att välja ett nytt nummer och hjälpa till med att aktivera det på din befintliga abonnemangsplan.

Dessutom ges ofta möjligheten att själv vara med och välja det nya telefonnumret, i alla fall hos de operatörer vi nämner i denna artikel.

Kan jag välja ett eget nummer om jag skaffar kontantkort?

Ibland finns möjligheten att välja ett eget nummer när du skaffar ett kontantkort, men det är inte lika vanligt som när du skaffar ett abonnemang. Ett exempel på en operatör som erbjuder möjligheten att välja nummer för kontantkort är Hallon.

Vanliga frågor

Läs vidare för svar på de vanligaste frågorna angående att själv välja sitt mobilnummer.

Varför vill många välja sitt eget mobilnummer?

Många vill välja sitt eget mobilnummer av olika anledningar. Det kan vara för att få ett nummer som är lätt att komma ihåg, inkluderar specifika siffror av personliga eller affärsmässiga skäl, eller helt enkelt för att de föredrar ett nummer som känns personligt eller lyckosamt för dem.

Kostar det något att välja sitt eget mobilnummer?

Det är vanligtvis kostnadsfritt att välja sitt eget mobilnummer. Dock kan vissa operatörer ta ut en avgift för att byta nummer i efterhand.

Vilka nummer får jag välja på?

Du får välja bland nummer som inte redan tillhör någon annan och som tillhör den specifika operatören du är kund hos eller planerar att bli kund hos. Operatörerna tillhandahåller en lista över tillgängliga nummer.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu