Telness mobilabonnemang

Telness erbjuder fördelaktiga mobilabonnemang med flertalet tilläggstjänster för både små och stora företag.

TILL TELNESS→
Telness mobilabonnemang

Vilka mobilabonnemang har Telness?

Just nu har Telness 3 olika mobilabonnemang för företag där fria samtal och SMS/MMS alltid ingår, det enda som skiljer dem åt är mängden surf. Hos Telness kan beställa ett abonnemang med allt från 3 GB till obegränsad surf.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris exkl. moms

 

Telness logo

Fria

3 GB

229 kr Läs mer

Telness logo

Fria

20 GB

299 kr Läs mer

Telness logo

Fria

Obegränsad surf

399 kr Läs mer

Om Telness

Telness är en mobiloperatör som grundades i Stockholm 2016. Bolagets tjänster erbjuds till företag i form av exempelvis företagsabonnemang, mobila bredband och mobila växlar.

Telness är alltså ingen operatör för privatpersoner. Genom ett enkelt gränssnitt tillåts företag hantera sina fasta nummer, moln- och växeltjänster, mobiltelefoner, mobila bredband och IoT från en och samma plattform.


Fördelar med Telness företagsabonnemang

 • Tjänster enbart anpassade till företag.
 • Flera olika företagsabonnemang att välja mellan.
 • Tilläggstjänster såsom växelfunktioner erbjuds.
 • Finns abonnemang för de som knappt använder mobildata.
 • Deras mobilabonnemang är utan bindningstid och uppsägningstid.
 • Ingen startavgift.
 • Möjligt att pausa abonnemang i upp till sex månader.
 • Snabb, lättillgänglig kundtjänst.
 • Erbjuder nöjd-kund-garanti.

Nackdelar med Telness


Vilket nät använder Telness?

Telness har inget eget nät utan använder sig av mobiloperatören Telias pålitliga nät. Där får du alltid full hastighet och funktion i mobilnätet både sett till 2G, 3G, 4G och 5G.

Inne på Telness webbsida finns en täckningskarta där du kan se hur täckningen ser ut på valfri plats. Det finns också en driftstörningskarta där man kan se om det finns eventuella driftstörningar i området.


Telness portal för administrering

Telness har en portal där ni som företag kan samla allt på ett och samma ställe. I portalen kan ni logga in och få en bra överblick över företagets användare och kostnader. Dessutom går det enkelt att justera när era behov ändras.

I portalen kan man exempelvis:

 • Beställa, ändra eller avsluta abonnemang.
 • Skaffa och ställa in växlar.
 • Tipsa andra om Telness och få tipsbonus.

Har Telness bindningstid eller uppsägningstid på sina abonnemang?

Telness har varken bindningstider eller uppsägningstider på sina abonnemang. Ni kan därmed ändra, pausa eller avsluta era mobilabonnemang när ni vill. Det går enkelt att göra med ett knapptryck i inloggat läge på sajten.


Kan man lägga till extra användare hos Telness?

Hos Telness kan ni beställa växelnummer och lägga till extra användare själva direkt i portalen. Det finns två olika typer av användarnivåer, basanvändare och plusanvändare.

 • Basanvändare passar företag med enklare behov där man exempelvis kan ställa in öppettider, ta emot samtal till datorn och spela in meddelanden.
 • Plusanvändare passar företag som är mer beroende av en avancerad telefonlösning där man exempelvis kan ställa in köfunktioner.

Hur byter man till Telness från en annan operatör?

Har ni företagsabonnemang hos en annan operatör men fortfarande har bindningstid kan ni registrera bytet hos Telness och flytta över telefonnumren när ni är redo. Ni betalar ingenting förrän bindningstiden hos den nuvarande operatören är slut. Detta gör att man kan känna sig väl förberedd på bytet och inte behöva vänta in i det sista på att lägga sin beställning.


Kan man använda Telness mobilabonnemang utomlands?

Det går att använda sitt mobilabonnemang från Telness i hela EU. Enligt EU:s roamingregler kostar det ingenting extra att surfa när man befinner sig i utlandet inom EU/EES. Detsamma gäller samtal, SMS och MMS. Det finns dock en automatisk spärr på 50 Euro för roaming utomlands på Telness företagsabonnemang. Denna gräns går att höja om man vill.

När man ringer, smsar eller mmsar från Sverige till ett EU-land omfattas man inte av roaming-reglerna. Inne på Telness webbsida finns en prislista för vardera land.


Har Telness något abonnemang med fri surf?

Telness har ett abonnemang med helt fri surf. Tidigare var en maximal surf på 100 GB den högsta surfmängd du kunde ha, men numera är det alltså fri surf-abonnemang som erbjuds som bäst. 


Telness kundtjänst

Det går enbart att nå Telness kundtjänst via chatten på webbsidan. Man får däremot svar väldigt snabbt vilket gör det mer tidseffektivt jämfört med att ringa som man kan göra till många andra operatörer. I snitt svarar supporten i chatten inom 1 minut.

Öppettider för chatten:

 • Vardagar: 09.00 – 23.00
 • Helger 09.00 – 23.00

Det kan förekomma andra öppettider under sommaren och röda dagar. Det är också möjligt att mejla sin fråga till Telness kundtjänst men där råder längre svarstid.


Vårt omdöme om Telness

Telness är ett bra alternativ för dig som är ute efter ett bra mobilabonnemang till företaget. Det finns flertalet olika företagsabonnemang att välja mellan där det går att lägga till diverse tilläggstjänster. Operatören har många fördelar såsom ingen bindningstid eller uppsägningstid, snabb och lättillgänglig kundtjänst och det låga priset.

En nackdel med Telness företagsabonnemang är att det inte finns något abonnemang med helt obegränsad surf. Man kan heller inte spara sin oanvända surf i en surfpott på samma sätt som man kan göra hos en del andra operatörer. Däremot finns ett abonnemang med 100 GB surf som man kommer långt med.


Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om mobilabonnemang från Telness.

Hur beställer man företagsabonnemang från Telness?

Det går enkelt att beställa mobilabonemang online på telness.se. Du kan också kontakta supporten via chatten eller kontaktformulär för att få hjälp att komma igång.

Hur lång ångerrätt får man hos Telness?

När du beställer mobilabonnemang online har du alltid två veckor på dig att ångra ditt köp. Detta enligt distansavtalslagen.

Erbjuder Telness mobilabonnemang för privatpersoner?

Nej, Telness erbjuder inga mobilabonnemang för privatpersoner. Alla deras tjänster är anpassade enbart för företag. Om du söker ett likvärdigt abonnemang för privatpersoner rekommenderar vi Hallon eller Halebop.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu