iPhone 14 Pro med abonnemang

iPhone 14 Pro har många punkter som skiljer sig från tidigare modeller. Ett stort fokus har valts att läggas på användarvänligheten.

Den nya genvägen Dynamic Island, prestandaökningen med nya A16 Bionic-chippet och en skärm som alltid är på är bara ett par saker som utmärker telefonen.

iPhone 14 Pro med abonnemang

Vilka operatörer erbjuder iPhone 14 Pro med abonnemang?

De främsta operatörerna som erbjuder iPhone 14 Pro med abonnemang är Tre, Hallon, Halebop, Comviq och Tele2. Genom dessa kan du få ett mobilabonnemang och en iPhone 14 Pro med en avbetalningstid på mellan 12 och 36 månader.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Avbetalningstid

Tre

Fria

5 GB – obegr.

12 - 36 månader

Se pris

Hallon

Fria

5 GB – 100 GB

24 månader Se pris

Halebop

Fria

2 GB – 200 GB

12 - 36 månader

Se pris

Comviq

Fria

5 GB – 100 GB

24 - 36 månader

Se pris

Tele2

Fria

5 GB – obegr.

12 - 36 månader

Se pris


Om iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro släpptes 16 september 2022. Den nya modellen är utrustad med allt fler och förbättrade funktioner än iPhone 14 och 14 Plus. Bland annat får du ett proffskamerasystem med en huvudkamera med 48 MP, ultravidvinkel med 12 MP och tele med 12 MP. Dessutom har zoomen blivit mycket bättre än tidigare modeller. iPhone 14 Pro har också ett 6x optiskt zoomomfång.

De främsta fördelarna med iPhone 14 Pro:

  • Dynamic Island. En genväg som förenklar ditt användare av iPhone 14 Pro
  • Proffskamerasystem. Bättre kamera än tidigare modeller
  • A16 Bionic-chip. En stor prestandaökning jämfört med tidigare A15
  • Alltid-på-skärm. Mycket användarvänligt tillsammans med smart maskininlärning
Specifikationer
Modell: iPhone 14 Pro
Tillverkare: Apple
Lanseringsdatum: 16 september 2022
Systemchip: Apple A16 Bionic
Vikt: 206 g
Mått: 147.46 x 71.45 x 7.85 mm
Batterikapacitet: 3200 mAh
Skärmstorlek: 6.1 tum
Skärmtyp: OLED
Skärmupplösning: 2556 x 1179 pixlar
Kamera: 48 MP (Trippelkamera)
SIM-kort: eSIM
Stöder 5G: Ja

Vad utmärker iPhone 14 Pro?

iPhone 14 Pro skiljer sig en hel del jämfört med iPhone 14 och iPhone 14 Plus. Här nedanför reder vi ut vad som utmärker iPhone 14 Pro.

Dynamic Island

Dynamic Island är en ny funktion på iPhone 14 Pro som inte finns på de tidigare modellerna. Det är en liten yta som exempelvis tillåter dig byta musik eller använda GPS medan du navigerar i andra appar.

Det är som en genväg för att göra användandet av din iPhone ännu mer användarvänligt. Dynamic Island expanderas när du startar en åtgärd i en app och sedan minimeras den för att gå till startskärmen eller en annan app.

ProMotion-teknik

Phone 14 Pro är utrustad med avancerad ProMotion-teknik vilket gör att du får en mycket trevlig upplevelse när du tittar på video. Mobiltelefoners skärmar har en uppdateringsfrekvens. Denna frekvens specificerar hur många gånger skärmen uppdateras.

När man spelar upp video spelar uppdateringsfrekvensen stor roll för upplevelsen. Man vill ha en så hög uppdateringsfrekvens som möjligt för att undvika att videon blir hackig. ProMotion anpassar sig till skärmens uppdateringsfrekvens när du tittar på video vilket ger dig en bättre upplevelse än med telefoner som saknar denna teknik.

Huvudkamera med 48 MP

Med en Iphone 14 Pro får du ett proffskamerasystem. Den kommer med en huvudkamera med 48 MP, ultravidvinkel med 12 MP och tele med 12 MP.

Dessutom kan kameran med hjälp av TrueDepth fokusera på flera motiv på olika avstånd i allt från närbilder till gruppbilder. Kameran är också utrustad med ett optiskt zoomomfång på hela 6X.

Det nya A16 Bionic

Till skillnad från tidigare iPhone-modeller kommer iPhone 14 Pro och Pro Max med ett A16 Bionic-chip. Tidigare har A15 Bionic-chip använts. A16 Bionic-chippet ger dig en stor användbar prestandaökning. Telefonen är både snabbare och mer effektiv.

Ny design i rostfritt stål

iPhone 14 Pro kommer i en ny design jämfört med tidigare modeller. Den har en utformning i rostfritt stål av kirurgisk kvalitet och matt glas med textur. Den är lika stor som en iPhone 14 och därmed mindre än både iPhone 14 Plus och Pro Max.

Har en alltid-på-skärm

Den nya Super Retina XDS-skärmen hos iPhone 14 Pro är en så kallad alltid-på-skärm. Skärmen stänger dock av sig ibland fast du inte märker det. Om du exempelvis har en Apple Watch och lämnar rummet där din telefon befinner sig stängs skärmen av.

Telefonen lär sig via maskininlärning när och hur du använder den och ser till att skärmen stängs av då och då för att spara batteri. Detta är mycket praktiskt och gör att du slipper öppna telefonen varje gång du vill använda den.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu