iPhone 13 med abonnemang

iPhone 13 är efterföljaren till Apples tidigare bästsäljare. Den är snabbare, smartare och har en bättre kamera vilket gör att du kan ta ännu mer professionella bilder, även i mörker.

iPhone 13 med abonnemang

Vilka operatörer erbjuder iPhone 13 med abonnemang?

De främsta operatörerna som erbjuder iPhone 13 med abonnemang är Tre, Hallon, Halebop, Comviq och Tele2. Genom dessa kan du få ett mobilabonnemang och en iPhone 13 med en avbetalningstid på mellan 12 och 36 månader.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Avbetalningstid

Tre

Fria

5 GB – obegr.

12 - 36 månader

Se pris

Hallon

Fria

5 GB – 100 GB

24 månader Se pris

Halebop

Fria

2 GB – 200 GB

12 - 36 månader

Se pris

Comviq

Fria

5 GB – 100 GB

24 - 36 månader

Se pris

Tele2

Fria

5 GB – obegr.

12 - 36 månader

Se pris


Om iPhone 13

iPhone 13 lanserades 24 september 2021. Den nya modellen är på många plan en uppdatering från den tidigare iPhone 12. Den har dels en ny skärm som kallas Super Retina XDR OLED som ger en högre ljusstyrka, bättre färgåtergivning och högre kontraster.

Processorn är även den uppdaterad och har nu möjlighet att ge ännu bättre spel- och multimediaupplevelse. Utöver detta är även kameran uppdaterad med ett dubbelkamerasystem och en Ultra Wide-kamera som gör att du kan ta bilder samt 4K-videor med en mycket bredare vy. Den andra kameran har en 12 Mpx vidvinkelkamera som skapar vackert upplysta foton även i mörkare ljus.

De främsta fördelarna med iPhone 13:

  • Avancerad 12 MP-kamera ger bättre bilder och filmer än någonsin.
  • Supersnabb 5G-uppkoppling.
  • Kommer i två storlekar på skärmen: 6.1 tum eller 5,4 tum.
  • Batteritid som ger dig upp till 19 timmars videouppspelning.
Specifikationer
Modell: iPhone 13
Tillverkare: Apple
Lanseringsdatum: 24 september 2021
Systemchip: Apple A15 Bionic
Vikt: 174 g
Mått: 146.7 x 71.5 x 7.65 mm
Batterikapacitet: 3227 mAh
Skärmstorlek: 6.1 tum
Skärmtyp: OLED
Skärmupplösning: 2532 x 1170 pixlar
Kamera: 12 MP (Dubbelkamera)
SIM-kort: Nano SIM, eSIM
Stöder 5G: Ja

Vad utmärker iPhone 13?

Det finns en hel del punkter som är uppdaterade och som utmärker iPhone 13. Nedan går vi igenom vilka.

Super Retina XDR OLED-skärm

Den nya Super Retina XDR OLED-skärmen är uppdaterad för att ge dig en ännu bättre skärmupplevelse. Den nya pekskärmen sträcker sig från kant till kant och ger dig mer utrymme till innehåll samtidigt som telefonen också blir enklare att hantera.

Pixelupplösningen är även den mer vass och har både True Tone och HDR-teknik som ger dig en ännu mer klar färgåtergivning. Den uppdaterade ljusstyrkan gör det enklare för dig att se innehållet på skärmen även när solen skiner.

Den nya Super Retina XDR OLED-skärmen har också en High Dynamic Range som ger ett brett intervall av mörka och ljusa områden på bild och i video.

OLED-tekniken ger en mycket högre upplösning och ett större kontrastförhållande tillsammans med bättre färgomfång och färgåtergivning.

Kraftfull processor

iPhone 13 har ett A15 Bionic Chip med en 6-kärnig CPU med 2 prestanda- och 4 effektivitetkärnor. Den nya 4-kärniga grafikprocessorn ger dig bland annat en hisnande spel- och multimediaeupplevelse.

Den nya kraftfulla processorn är också extremt energieffektiv och ger en längre batteritid tack vare dess 5nm tillverkningsprocess.

Dubbla kameror samt en TrueDepth-kamera

iPhone 13 kommer också med ett nytt bättre kamerasystem. Den har hela 3 kameror. Två på baksidan och en på framsidan.

De bakre kamerorna är utrustade med en Ultra Wide-kamera som gör att du kan ta bilder och videor i 4K och dessutom med en mycket bredare vy. Detta passar perfekt när du vill ta bilder eller videos på landskap eller stora grupper och vill få med så mycket som möjligt på samma gång.

Den andra kameran är utrustad med en 12 Mpx vidvinkelkamera som gör det lättare att ta bra bilder även i mörkt ljus. Den är också utrustad med en sensor-shift optisk bildstabilisering som gör det möjligt att ta skarpa bilder även om du är skakig på handen.

På iPhone 13 har du också ett porträttläge med sex olika effekter och djupkontroll som möjliggör ett ännu mer professionellt resultat.

Den främre kameran är en så kallad TrueDepth-kamera som låter dig ta fantastiska selfies med grym färgåtergivning.

Elegant och hållbar design

iPhone 13 har en klassisk design med en aluminiumram och en baksida av glas. Den har till skillnad från tidigare modeller ett ännu mer hållbart glas som Apple har utvecklat tillsammans med företaget Corning. Skärmen har en Ceramic Shield med nano keramiska kristaller i glaset som gör det ännu mer slittåligt.

Telefonen är också utrustad med IP68 som innebär att den är vattentålig och håller under vatten i upp till 30 minuter vid hela sex meters djup.
Stort lagringsutrymme

iPhone 13 kommer med tre olika lagringsutrymmen: 128 GB, 256 GB och 512 GB. Detta möjliggör att du själv kan välja hur mycket utrymme du behöver. Ju större utrymme desto mer plats har du i mobilen.

Tillgänglig i flera färger

Apples iPhone 13 kom från början i fyra färger. Stjärnglans, midnatt, blå och rosa. Strax efter lanseringen blev en femte färg tillgänglig, nämligen alpingrön. Apple har aldrig tidigare erbjudit så många färgalternativ. Detta är alltså helt nytt för iPhone 13.

iPhone 13 finns även i följande modeller:


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu