Vimla mobilabonnemang

Vimla har blivit årets mobiloperatör hela 5 år i rad, så genom dem kan du vara säker på att du får ett mobilabonnemang i världsklass!

TILL VIMLA →
Vimla mobilabonnemang

Vilka mobilabonnemang erbjuder Vimla?

Just nu erbjuder Vimla 6 olika mobilabonnemang där fria samtal och SMS/MMS alltid ingår, det enda som skiljer dem åt är mängden surf. Genom Vimla kan du beställa ett abonnemang med mellan 4 GB och 100 GB surf.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Vimla

Fria

4 GB

20 kr Läs mer

Vimla

Fria

8 GB

20 kr Läs mer

Vimla

Fria

12 GB

20 kr Läs mer

Vimla

Fria

20 GB

20 kr Läs mer

Vimla

Fria

50 GB

20 kr Läs mer

Vimla

Fria

100 GB

20 kr Läs mer

Erbjudande hos Vimla

Det erbjudande som gäller just nu ger dig ett introduktionspris på 20 kr/mån i 4 månader oavsett vilket abonnemang du skaffar. Priserna gäller från och med mars 2024 och framåt. 


Fördelar med mobilabonnemang från Vimla


Nackdelar med Vimla

  • Erbjuder inga mobilabonnemang med telefon.
  • Enbart 18 GB surf ingår inom. EU/EES oavsett surfmängd i ditt abonnemang.
  • Ingen kundsupport på helger eller helgdagar.
  • Ingen telefonsupport, endast chatt och email.
  • Inga fysiska butiker.

Du får extra rabatt när du tipsar vänner

En annat generöst erbjudande Vimla har är deras tips-rabatt. Detta erbjudande går ut på att du som kund hos Vimla kan tipsa andra om att bli kunder. Lägger de du tipsar en beställning får du ett sänkt månadspris på ditt abonnemang. Ju fler du tipsar och som gör en beställning desto lägre månadskostnad får du.


Vimla mobilabonnemang för ungdomar & pensionärer

Är du över 55 år eller under 18 år och beställer ett mobilabonnemang hos Vimla får du ett bättre pris. Samtliga abonnemang har också lite mer surf. Utöver att abonnemangen är billigare är det inga större skillnader. Du har fortfarande fria samtal, SMS och MMS. Du kan också spara din oanvända surf på alla abonnemang förutom Vimla 100 GB.


Hur är kundtjänst & support hos Vimla?

Att Vimla kan hålla så pass låga priser som de har på sina abonnemang är möjligt på grund av ett par faktorer. En utav faktorerna är att de inte har någon speciellt välutvecklad kundtjänst.

Hos Vimla har du två alternativ om du vill få kontakt eller hjälp med en fråga rörande ditt abonnemang, chatta eller maila. Deras kundsupport via chatt är öppen på vardagar mellan 9 och 16. På helger, helgdagar och kvällar är chatten stängd. Att maila går alltid bra men du kan inte förvänta dig att få svar speciellt snabbt. Svarstiden är upp till 5 dagar vilket de flesta kunder inte uppskattar.

Något som Vimla dock har gjort väldigt bra är att utveckla en bra FAQ, alltså en frågor-och-svar sektion på hemsidan. I deras olika FAQ:s kan du hitta svar på de allra flesta frågorna. De har också flera välutformade genomgångar på sin sida där du på ett enkelt sätt kan hitta svar på dina funderingar.

En annan bra grej hos Vimla är deras egenutvecklade forum. I forumet kan du både hitta svar på mängder av frågor men också enkelt ställa egna frågor. Både Vimlas egen personal men också privatpersoner är aktiva i forumet och kan svara på frågor.


Vårt omdöme om Vimla

Vimla är ett bra alternativ om du söker efter ett billigt mobilabonnemang men vill ha mycket surf. Deras generösa erbjudanden är väldigt konkurrenskraftiga och det är få operatörer som kan erbjuda så pass billiga abonnemang.

Vimla erbjuder också en mängd extra erbjudanden likt tipsrabatt och billigare priser för dig under 18 år eller över 55 år vilket också särskiljer dem från en del konkurrenter. Att du kan spara surf i de flesta abonnemangen är också det ett stort plus.

Det som drar ner omdömet för Vimla något är det faktum att deras kundsupport inte är speciellt imponerande och är detta något du önskar bör du söka dig till en annan mobiloperatör i Sverige. Spelar kundtjänst och support inte så stor roll för dig är dock Vimla ett väldigt bra och prisvärt alternativ.


Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om mobilabonnemang från Vimla.

Erbjuder Vimla mobilabonnemang med 5G?

Ja, alla mobilabonnemang från Vimla har stöd för 5G i Telenors nät. De billigaste abonnemangen, alltså 4 GB–20 GB har en maxhastighet på 150 Mbit/s. Abonnemangen på 50 GB och högre har däremot fri hastighet.

Har Vimla bra täckning i hela landet?

Vimla använder nät från Telenor, så täckningen hos Vimla kan jämföras med den som Telenor har vilket är väldigt bra. Telenor äger egna master och dessa är uppsatta från norr till söder. Bäst täckning är det i södra Sverige.

Kan jag surfa utomlands med ett Vimla abonnemang?

Vimla tillåter dig surfa utomlands, men enbart upp till 18 GB. Detta oavsett vilket mobilabonnemang du har hos dem. Vill du surfa mer behöver du betala extra för detta.

Vad gör jag om jag vill ha en mobiltelefon med mitt abonnemang från Vimla?

Eftersom Vimla inte erbjuder någon mobiltelefon med sina mobilabonnemang behöver du köpa telefonen någon annanstans. Du kan alltid avbetala en telefon hos en annan operatör eller köpa en telefon kontant, online eller i butik.

Kan jag stänga av vissa tjänster i mitt Vimla abonnemang?

Ja, det går att stänga av vissa tjänster i sitt Vimla abonnemang. Har du exempelvis barn som använder ett abonnemang från Vimla kan du begränsa abonnemanget så att de inte kan ringa utomlands eller surfa utanför Sverige.

Vad är Mitt Vimla?

Mitt Vimla är en tjänst där du kan logga in och hantera allt som har med ditt mobilabonnemang att göra. I Mitt Vimla kan du exempelvis utöka ditt mobilabonnemang, hålla koll på hur mycket surf du använt samt mycket mer.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu