Comviq mobilabonnemang

Hos Comviq kan du välja mellan flertalet mobilabonnemang och är du student eller senior får du dessutom ett billigare pris.

TILL COMVIQ →
Comviq mobilabonnemang

Vilka mobilabonnemang finns hos Comviq?

Just nu har Comviq 5 olika mobilabonnemang där fria samtal och SMS/MMS alltid ingår, det enda som skiljer dem åt är mängden surf. Hos Comviq kan man beställa ett abonnemang med allt från 3 GB till 100 GB surf.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Comviq

Fria

3 GB

105 kr Läs mer

Comviq

Fria

6 GB

145 kr Läs mer

Comviq

Fria

20 GB

195 kr Läs mer

Comviq

Fria

40 GB

225 kr Läs mer

Comviq

Fria

100 GB

295 kr Läs mer

Om Comviq

Comviq grundades redan år 1981 men de ägs idag av Tele2. Comviq kännetecknas ofta som den första lågprisoperatören. Detta eftersom de alltid haft sitt fokus på bra abonnemang till låga priser. Mobiloperatören är en utav de största i Sverige med över 500 000 kunder.


Vad är fördelarna med mobilabonnemang från Comviq?

 • Möjligt att spara den surf du inte använder.
 • Erbjuder extrapris på mobilabonnemang för pensionärer & studenter.
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid med enbart abonnemang.
 • Stort utbud av telefoner.
 • Erbjuder telefon-, mail- och chatt-support.
 • Bra täckning med Tele2:s nät.
 • Möjligt att dela på abonnemang.
 • Du kan välja mobilnummer själv från en lista ifall du inte vill ta med det nummer du redan har. 

Nackdelar med Comviq

 • Enbart 15 GB surf utomlands.
 • Erbjuder inte abonnemang med fri surf.
 • Inga företagsabonnemang.
 • Kundservice är ej öppen alla dagar.

Vilket nät använder Comviq?

Comviq ägs av Tele2 och använder därmed samma nät. Tele2 äger egna master och dessa finns uppsatta runt om i hela Sverige. Faktum är att deras nät täcker hela 90 % av Sveriges yta och de når hela 99,9 % av Sveriges befolkning.

Oavsett vart du bor i Sverige kan du därmed känna dig trygg med att du med all sannolikhet täcks av Comviqs nät. Bor du väldigt avskilt eller långt ute på glesbygden kan det dock vara bra att dubbelkolla täckningskartan innan du beställer ditt nya abonnemang. Detta för att säkerställa att du faktiskt nås.


Erbjudande hos Comviq

Comviq har ständigt olika erbjudanden pågående och ofta är dessa väldigt generösa. Precis som många andra lågprisoperatörer erbjuder bland annat Comviq sänkt pris på alla sina abonnemang de tre första månaderna samt att du alltid får hela 50 GB extra surf.

Hos Comviq får du också rabatt om du byter in din mobil och sedan skaffar en ny genom. Beroende på vilket skick din gamla mobil är i varierar rabatten.

Ofta har också Comviq ett sänkt pris på telefoner. Detta är vad de brukar kalla “månadens mobil2 och denna får du alltså under den aktuella månaden till ett mycket bättre pris än vanligt.


Erbjuder Comviq 5G?

Vill du ha maximal hastighet när du surfar kan det vara bra att känna till att även Comviq numera erbjuder 5G på alla sina mobilabonnemang.

Med 5G kan du surfa ännu snabbare än förut, perfekt för dig som gillar att spela online eller streama film.

Bra att känna till är dock att 5G inte är tillgängligt i hela Sverige och att du måste ha en ny telefon som är kompatibel med den femte generationens mobilnät.


Comviq familjeabonnemang

Ett nytt typ av abonnemang Comviq nu erbjuder är det så kallade familjeabonnemanget. Med denna typen av abonnemang kan du tillsammans med familj eller vänner dela på ett och samma abonnemang och då få bättre pris.

I Comviqs familjeabonnemang är det möjligt att vara upp till sju personer som delar på ett och samma abonnemang. En person som står på abonnemanget kallas för huvudperson och det är denna som får fakturan.

Huvudabonnemanget kostar 295 kr/mån och varje person som läggs till kostar ytterligare 145 kr/mån. Samtliga personer i abonnemanget får sedan 40 GB surf , fria samtal, SMS och MMS. Detta ingår alltid både i Sverige men också i Europa/EES.

Prisexempel på Comviq familjeabonnemang

 • 1 extra person, 40 GB: 440 kr / månad
 • 2 extra personer, 40 GB: 585 kr / månad
 • 3 extra personer, 40 GB: 730 kr / månad

Comviq abonnemang för studenter & pensionärer

Hos Comviq kan du som student eller senior få bättre pris på ditt mobilabonnemang. Du får mer surf för pengarna och kan dessutom spara den surf du inte använder i alla abonnemang förutom det minsta. Alla samtal, SMS och MMS är fria och du kan använda 12 GB av din surf inom EU/EES.

Som ny kund får du dessutom hela 50% rabatt på ditt abonnemang i tre månader samt 50 GB extra surf att använda under samma period.

Comviq studentabonnemang

 • Comviq Student 3 GB: 105 kr / månad.
 • Comviq Student 10 GB: 145 kr / månad
 • Comviq Student 20 GB: 195 kr / månad
 • Comviq Student 40 GB: 225 kr / månad
 • Comviq Student 100 GB: 345 kr / månad

(5G ingår i alla studentabonnemang)

Comviq pensionärsabonnemang

 • Comviq Senior 3 GB: 105 kr / månad
 • Comviq Senior 10 GB: 145 kr / månad
 • Comviq Senior 20 GB: 195 kr / månad
 • Comviq Senior 40 GB: 225 kr / månad
 • Comviq Senior 100 GB: 345 kr / månad

(5G ingår i alla seniorabonnemang)

Läs gärna vår artikel om Comviqs seniorabonnemang om du vill veta mer om hur det fungerar.


Kan man få en mobiltelefon i abonnemanget?

Önskar du ett mobilabonnemang med mobiltelefon är detta fullt möjligt hos Comviq. Utbudet av olika telefoner är dessutom väldigt stort vilket ger dig stor valmöjlighet.

Väljer du att tillsammans med ditt abonnemang köpa en telefon och därmed binda upp dig hos Comviq blir telefonen i sig också billigare.


Fungerar Comviq mobilabonnemang utomlands?

Du kan använda ditt Comviq abonnemang på utomlands (inom EU) på samma vis som du använder det hemma. Samtal, SMS och MMS ingår alltså alltid förutom i Comviqs minsta abonnemang.

Du kan också använda din surf inom EU/EES, dock inte hela potten. Enbart 15 GB surf ingår inom EU/EES men behöver du mer surf kan du lägga till detta. I det största abonnemanget ingår 20 GB surf.


Bindningstid & uppsägningstid

Hos Comviq har du ingen bindningstid eller uppsägningstid på ditt mobilabonnemang, förutsatt att du inte också har en telefon som du avbetalar. Har du också köpt en telefon med ditt abonnemang har du bindningstid. Denna kan dock variera, ofta mellan 12 – 36 månader.

En positiv faktor med Comviq är att du har möjlighet att pausa ditt abonnemang upp till 6 månader. Detta är väldigt fördelaktigt exempelvis om du ska spendera en längre period utomlands och tillfälligt inte behöver ditt abonnemang.


Hur är kundtjänsten hos Comviq?

Comviq erbjuder support via telefon, mail och chatt. Telefonsupporten är öppen måndag-fredag mellan 9-17. Chatten är öppen tisdag-fredag 09-17 samt lördagar 09-15.

Behöver du få tag i Comviq under andra tider på dygnet kan du antingen maila, du kan då förvänta dig att få svar inom 4 arbetsdagar, eller finna svaret på egen hand på sajten.

På Comviqs hemsida kan du hitta svar på de allra flesta funderingar som kan uppkomma. Något som kan vara bra att känna till är att Comviq också har en app där du kan hitta svar på många frågor och funderingar.


Comviq app

Du kan både ladda ned Comviqs app till både iOS och Android. I appen kan du bland annat få en överblick över vilka produkter och tjänster du har kopplat till Comviq. Du kan också hålla koll på din surf och dina fakturor samt lägga till mer surf om du önskar. I appen kan du också hitta svar på de flesta frågor som kan uppkomma i och med ditt abonnemang.


Vårt omdöme om Comviq

Comviq är en bra mobiloperatör som har de flesta kvalifikationer man som konsument önskar i ett mobilabonnemang. De har en väl fungerande kundtjänst, flera abonnemang att välja mellan, möjlighet att köpa telefon via operatören och mycket mer.

Det är dock inte helt rättvist att säga att Comviq fortfarande kan kännetecknas som en lågprisoperatör. Detta eftersom deras abonnemang är relativt dyra jämfört med andra konkurrenter med bättre pris.

Att Comviq endast tillåter en viss mängd surf inom EU/EES kan också ses som något av en nackdel. Många andra operatörer erbjuder mer och i vissa fall obegränsat med surf inom EU/EES.

En stor fördel hos Comviq är dock att det är möjligt att teckna familjeabonnemang vilket sänker priset på abonnemanget en hel del. Med ett familjeabonnemang får ni 30 GB surf var men priset blir mycket lägre jämfört med om du skulle teckna det själv.


Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om mobilabonnemang från Comviq.

Hur mycket surf kan jag spara hos Comviq?

Hur mycket surf du kan spara i ditt mobilabonnemang från Comviq beror på vilket abonnemang du har. Du kan spara lika mycket surf som ingår i ditt mobilabonnemang. Har du exempelvis 30 GB kan du också spara 30 GB.

Hur snabbt kan jag surfa med 5G hos Comviq?

Med ett mobilabonnemang som har 5G hos Comviq kan du surfa med en maxhastighet på hela 100 Mbit/s. Detta är hela 20 Mbit mer än med 4G.

Har Comviq mobilabonnemang för barn?

Comviq har inget regelrätt mobilabonnemang för barn och ungdomar, men studentabonnemanget som Comviq erbjuder gäller även för peresoner under 18. Det riktar sig alltså mot studenter och för den under 18 år.

Har Comviq företagsabonnemang?

Just nu har Comviq inga mobilabonnemang för företag. Är detta något du är intresserad av kan du istället vända dig till Tele2 som äger Comviq.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu