iPhone 15 Pro Max med abonnemang

Nu finns iPhone 15 Pro Max att köpa i Sverige. I denna artikel lär du dig dels vilka abonnemang som finns för denna telefon, och hur bra iPhone 15 Pro Max är. 

Vilka operatörer erbjuder iPhone 15 Pro Max med abonnemang?

De bästa mobiloperatörerna som erbjuder abonnemang med iPhone 15 Pro Max är Tre, Hallon, Halebop, Comviq och Tele2. Med dessa operatörer får du en iPhone 15 Pro Max på köpet ifall du tecknar dig för ett abonnemang med en avbetalningstid på allt mellan 12–36 månader. 

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Avbetalningstid

Tre

Fria

5 GB – obegr.

12 - 36 månader

Se pris

Hallon

Fria

5 GB – 100 GB

24 månader Se pris

Halebop

Fria

2 GB – 200 GB

12 - 36 månader

Se pris

Comviq

Fria

5 GB – 100 GB

24 - 36 månader

Se pris

Tele2

Fria

5 GB – obegr.

12 - 36 månader

Se pris

Ska du köpa iPhone 15 Pro Max med eller utan abonnemang?

Generellt sparar du pengar på att köpa din iPhone 15 Pro Max med abonnemang hos operatörer såsom Telia, Halebop och Tele2.

Detta då operatörerna vanligtvis ger rabatt på telefonen för att du ska skaffa ett mobilabonnemang hos dem. 

Kan du delbetala din iPhone 15 Pro Max räntefritt hos en mobiloperatör?

Ja, det finns idag operatörer som erbjuder räntefri avbetalning på din iPhone 15 Pro Max om du skaffar mobilen hos den operatören.

Halebop är ett exempel på en operatör som erbjuder räntefri avbetalning för iPhone 15 Pro Max om du nytecknar dig för ett mobilabonnemang hos dem. 


Om iPhone 15 Pro Max

Nedan får du snabba fakta och specifikationer om iPhone 15 Pro Max.

De främsta fördelarna med iPhone 15 Pro Max:

Specifikationer
Modell: iPhone 15 Pro Max
Tillverkare: Apple
Lanseringsdatum: 22 september 2023
Systemchip: Apple A17 Pro
Vikt: 221 g
Mått: 159,9 x 76,7 x 8,25 mm
Batterikapacitet: 4441 mAh
Skärmstorlek: 6,7 tum
Skärmtyp: OLED
Skärmupplösning: 2796 x 1290
Kamera: 48 MP (+ 3 x 12 MP)
SIM-kort: eSIM och nano-SIM
Stöder 5G: Ja

Vad utmärker iPhone 15 Pro Max?

Det finns många saker utöver de vi redan gått igenom som utmärker iPhone 15 Pro Max från likvärdiga mobiler. Nedan berättar vi mer om det.

Snygg och lätt design

Nya iPhone 15 Pro Max har en ny design och är konstruerad av lättare material jämfört med iPhone 14 Pro Max.

Det gör att iPhone 15 Pro Max blir enklare och mer bekväm att hålla i handen under längre perioder. Mer specifikt har iPhone 15 Pro Max en vikt på 221 gram som är betydligt lägre än vikten för iPhone 14 Pro Max som är 240 gram.

Utöver designen har iPhone 15 Pro Max också en IP-klassning på IP68. Det säkerställer att telefonen klarar av damm, smuts, regn och sand, och att bli nedsänkt i ett vattendjup upp till 1,5 meter i upp till 30 minuter.

Designen är också lite mer kurvig jämfört med iPhone 14 Pro Max, vilket många tycker gör att iPhone 15 Pro Max blir lite lättare att hålla.

En allt i allo-knapp finns

Någon mute-knapp (”ljud av och på”-knapp) finns inte på iPhone 15 Pro Max, i stället får du en allt i allo-knapp som du själv kan bestämma vad den gör.

Du kan exempelvis göra den till muteknapp, men även till snabbgenväg för kameran, videokameran eller ficklampan.

Vad du vill att knappen ska göra bestämmer du i telefonens inställningsmeny, och det du kan säga till knappen att göra är i princip obegränsat.

USB-C-laddning finns

Om du köper en iPhone 15 Pro Max kan du inte längre ladda den med en lightningkabel, för numera är det USB-C-laddning som gäller.

USB-C-porten som finns på alla iPhone 15-modeller har varit efterlängtad och möjliggör bland annat bra laddningshastighet och snabb filöverföringshastighet till datorn.

Stöd för snabb trådlös laddning finns också för iPhone 15 Pro Max.

Kameran är bättre än någonsin

Det är främst kameran som fått ett rejält lyft jämfört med förra årets modell, alltså iPhone 14 Pro Max

iPhone 15 Pro Max har den mest kraftfulla optiska zoom som finns i en mobil idag, alltså en zoom på 5x. Det är bättre än iPhone 15 Pro som ”bara” har en optisk zoom på 3x.

120 Hz-skärm finns

En annan viktig fördel med iPhone 15 Pro Max är att skärmen har en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Det gör att skärmen skrollar ner ”mjukare” både i appar och i Safari.

Både iPhone 15 och iPhone 15 Plus har en uppdateringsfrekvens på skärmen på 60 Hz, vilket märks tydligt om man jämför telefonerna sida vid sida.

Displayen är i sin tur en OLED-skärm med en storlek på 6,7 tum. Skärmen är också delvis gjord av världens mest hållbara material, alltså titan.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu