Mobilabonnemang i Telias nät

Här finner du all information du behöver veta om mobilabonnemang i Telias nät.

  • Alla mobilabonnemang i Telias nät
  • Pris per månad 105 – 399 kr
  • Senaste kampanjer & erbjudanden
Mobilabonnemang i Telias nät

Vilka mobilabonnemang använder Telias nät?

De mobilabonnemang som använder Telias nät är Halebop, Fello och Telness. Med dessa abonnemang får du alltså samma täckning som Telia själva har, men ofta till en lägre månadskostnad.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Fello

Fria

3 GB – 24 GB

53–138 kr Läs mer

Halebop

Fria

3 GB – 100 GB

149–399 kr

Läs mer

Översikt av mobiloperatörer i Telias nät

Nedan kan du läsa en sammanfattning utav de mobiloperatörer, utöver Telia själva, som använder sig utav Telias nät.

  • Halebop är en mobiloperatör som funnits sedan år 2000. Halebop ägs av Telia och använder därmed deras nät. Operatören har flertalet gånger tagit emot utmärkelser för att ha de nöjdaste privatkunderna. Kunderna hos Halebop är nöjda med deras utbud, pris och service.
  • Fello grundades av två syskon år 2013. Syskonen var trötta på att betala höga priser för abonnemang. Samtidigt var de trötta på dålig service hos storoperatörerna på marknaden. Därför valde de att starta Fello, en lågprisoperatör som skulle erbjuda billiga abonnemang och riktigt bra service. Numera ägs Fello av Telia och därmed använder de också deras nät.
  • Telness är en mobiloperatör som endast erbjuder mobilabonnemang till företag. Operatören grundades 2016 och använder Telias nät. Som företag erbjuds du bland annat företagsabonnemang, mobila bredband och mobila växlar. Dessutom kan företag genom ett enkelt gränssnitt hantera samtliga tjänster på ett och samma ställe vilket uppskattas av många kunder.

Vilket mobilabonnemang i Telias nät är billigast?

Det billigaste mobilabonnemanget i Telias nät är Fello. Deras abonnemang kostar från 105 kronor per månad och utöver det redan låga priset får du som ny kund dessutom välja mellan två olika välkomsterbjudanden.

Är du student eller senior har du möjlighet att få ännu bättre erbjudande då Fello erbjuder såväl studentabonnemang som seniorabonnemang. Du kan också som förälder skaffa abonnemang till barn under 18 år.


Varför ska man ha mobilabonnemang i Telias nät?

Anledningen till att många vill ha mobilabonnemang i Telias nät är för att de ofta sägs ha den bästa täckningen i Sverige. Detta är något som framgått genom flera tester. Exempelvis från det internationella företaget P3 Connect Mobile Benchmark som varje år gör omfattande tester och mätningar av nät i flera länder.

I dessa tester toppar Telia resultaten för nätet i Sverige. Även om andra operatörer fortsätter att förbättra och utöka sina nät ligger Telia fortsatt i framkant. För att ha ett mobilabonnemang i Telias nät behöver du inte välja just Telia som operatör.

Du kan välja någon av mobiloperatörerna som hyr in sig i Telias nät och därmed kommer du få exakt samma täckning som om du hade haft ett renodlat abonnemang från Telia. Det som kan skilja sig är huruvida du kan få ditt mobilabonnemang med 5G eller inte.


Telia täckningskarta

På Telias webbplats finns en täckningskarta där du kan se hur täckningen i deras nät ser ut på olika platser i landet. Innan du skaffar ett abonnemang i Telias nät är det bra att ta en titt på täckningskartan sett till platsen du bor på men också de platser du brukar befinna dig för att säkerställa att täckningen där är bra.

Telias täckningskarta visar den befintliga mobiltäckningen i Sverige. Siffrorna är datorberäknade och tar hänsyn till flera faktorer som kan påverka den verkliga täckningen. Täckningen kan också skilja sig mellan olika enheter såsom mobiltelefoner och surfplattor.

Telia täckningskarta


Vanliga frågor

Vart har Telias nät sämst täckning?

Telias nät har sämst täckning i de norra delarna utav Sverige. Telia har dock överlag god täckning över hela landet. Det finns platser på täckningskartan där täckningen ligger på nivån “bas” som är den lägsta nivån.

Har Telias nät bättre täckning än det från Tele2?

Telias nät har bättre täckning än det från Tele2, speciellt i de norra delarna av landet. I de mellersta och södra delarna av landet är Tele2 och Telia likvärdiga. Lokala skillnader kan dock förekomma.

Har alla mobilabonnemang i Telias nät samma täckning?

Ja, de mobilabonnemang som använder Telias nät har samma täckning. Det som kan skilja sig är huruvida de stödjer 5G än eller inte.

Erbjuder alla mobilabonnemang i Telias nät 5G?

Nej, alla mobilabonnemang som använder Telias nät har ännu inte stöd för 5G. Det beror både på operatör och abonnemang huruvida 5G stöds eller inte. Dessutom behöver din mobil stödja 5G för att du ska kunna använda det.

Hur bra täckning har Telias nät på landsbygden?

Telia har det mobilnät som fungerar bäst på landsbygden jämfört med alla andra mobilnät, men det finns inga garantier för att just Telias mobilnät fungerar där du bor.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu