Mobilabonnemang för student

Här finner du all information du behöver veta om mobilabonnemang för student.

  • Jämför studentabonnemang
  • Pris per månad 105 – 379 kr
  • Senaste kampanjer & erbjudanden
mobilabonnemang student

Finns det mobilabonnemang för studenter?

Just nu finns det 6 olika mobilabonnemang för studenter och det är från operatörerna Hallon, Vimla, Fello, Halebop, Chilimobil, och Fibio. Dessa studentabonnemang innebär att du får ett rabatterat månadspris och i vissa fall även mer surf.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Hallon

Fria

10 GB – 200 GB

49 – 179 kr Läs mer

Vimla

Fria

8 GB – 75 GB

1 kr Läs mer

Fello

Fria

3 GB – 24 GB

53 – 138 kr Läs mer

Halebop

Fria

30 GB – 100 GB

269 – 329 kr

Läs mer

chilimobil

Fria

Obegränsat

65 – 189 kr Läs mer

Hallon studentabonnemang

Hallon erbjuder flertalet billiga abonnemang för studenter, vilket innebär en rabatterad månadskostnad. De abonnemang som erbjuds har mellan 10 GB – 200 GB surf och du kan alltid spara den surf du inte använder varje månad.

Hallon mobilabonnemang för student
Hallon student 10 GB 109 kr/månad
Hallon student 20 GB 159 kr/månad
Hallon student 50 GB 259 kr/månad
Hallon student 100 GB 309 kr/månad
Hallon student 200 GB 359 kr/månad

Vimla studentabonnemang

Även Vimla erbjuder speciella abonnemang för dig som studerar. Här kan man välja på en surfmängd mellan 8 GB – 75 GB och det finns även möjlighet att pausa sitt mobilabonnemang om man så önskar. Vimla har utsetts till årets mobiloperatör hela 6 år i rad.

Vimla mobilabonnemang för student
Vimla student 8 GB 110 kr/månad
Vimla student 14 GB 140 kr/månad
Vimla student 20 GB 180 kr/månad
Vimla student 35 GB 220 kr/månad
Vimla student 75 GB 300 kr/månad

Fello studentabonnemang

Hos Fello finner du flertalet studentabonnemang till lågt pris. I dessa abonnemang ingår allt från 3 GB – 24 GB surf varje månad och du kan pausa ditt abonnemang upp till 1 år om du exempelvis ska studera utomlands en period.

Fello mobilabonnemang för student
Fello student 3 GB 105 kr/månad
Fello student 8 GB 165 kr/månad
Fello student 16 GB 215 kr/månad
Fello student 24 GB 275 kr/månad

 


Halebop studentabonnemang

Halebop är ytterligare en svensk mobiloperatör som erbjuder mobilabonnemang för studenter. I deras månadspaket ingår allt från 30 GB till 100 GB surf och du har även möjlighet att beställa abonnemanget tillsammans med en helt ny telefon.

Halebop mobilabonnemang för student
Halebop student 30 GB 269 kr/månad
Halebop student 100 GB 329 kr/månad

Chilimobil studentabonnemang

Chilimobil är en relativt ny aktör på marknaden som erbjuder abonnemang specialanpassat för studenter. Du kan bara välja mobilabonnemang med obegränsad surf.

Det enda som skiljer sig mellan abonnemangen är hur snabbt du surfar. I alla mobilabonnemanget med fri surf ingår Viaplay i 3 månader, vilket ger dig tillgång till mängder utav serier och filmer.

Chilimobil mobilabonnemang för student
Chilimobil fri surf 1 Mbit/s 129 kr/månad
Chilimobil fri surf 10 Mbit/s 279 kr/månad
Chilimobil fri surf 100 Mbit/s 329 kr/månad
Chilimobil fri surf 100 Mbit/s (med 5G)  379 kr/månad

Fibio studentabonnemang

Med ett studentabonnemang från Fibio får du tillgång till mellan 4 GB – 80 GB surf, beroende på vilket månadspaket du väljer. Fibio är en relativt ny aktör på marknaden som satsar på transparens och schyssta villkor, så självklart har de ingen bindnings- eller uppsägningstid på sina tjänster.

Fibio mobilabonnemang för student
Fibio student 4 GB 99 kr/månad
Fibio student 40 GB 279 kr/månad
Fibio student 80 GB 319 kr/månad

Vilket är det bästa mobilabonnemanget för studenter?

Det bästa mobilabonnemanget för studenter just nu är från Hallon. Operatören använder nätet från Tre vilket ger dig en mycket god täckning. Abonnemangen är väldigt prisvärda och du får också mycket surf för pengarna. Dessutom får du just nu 75% rabatt på abonnemanget de två första månaderna.

Den enda nackdelen vi ser med Hallon är att de inte erbjuder någon kundtjänst via telefon. Detta är anledningen till att de kan hålla nere sina priser eftersom det kostar väldigt mycket för en operatör att tillhandahålla en telefonkundtjänst.


Hur tecknar man ett studentabonnemang?

Det är inte speciellt svårt att teckna ett studentabonnemang och processen är liknande oavsett operatör du väljer att teckna mobilabonnemanget hos.

1. Välj operatör & abonnemang

Det första du behöver göra är att välja vilken operatör du vill teckna ett studentabonnemang hos. Men också vilket specifikt abonnemang du vill teckna.

I detta steget är det viktigt att du gör en ordentlig jämförelse innan du bestämmer dig för att säkerställa att mobilabonnemanget passar dig och dina behov. Om du väljer ett mobilabonnemang utan bindningstid kan du självklart ändra dig i efterhand men det är oftast skönt att det blir rätt från början.

2. Fyll i dina personuppgifter och välj om du vill flytta med ditt nummer

När du skriver in ditt personnummer hos operatören känner systemet av att du är student. De flesta operatörer kontrollerar detta genom Mecenat medan vissa operatörer har andra lösningar för det. Du behöver alltså inte leta fram något studentintyg, mecenatkort eller liknande för att identifiera dig som student. Ditt personnummer räcker.

Om du vill behålla samma nummer eller flytta med det från en annan operatör är det viktigt att du kommer ihåg att fylla i att du vill behålla ditt nummer och skriva in ditt telefonnummer. Flyttar du över numret från en annan operatör sköter de kontakten sinsemellan.

2. Beställ hem SIM-kort

Nu återstår det bara att genomföra köpet. Oftast genomförs då också en kreditkontroll. Vissa operatörer har som krav att du inte får ha en betalningsanmärkning för att bli kund hos dem. Ofta skickas ett SIM-kort ut omedelbart och så fort du stoppat i det nya SIM-kortet i din telefon är ditt studentabonnemang igång.


Fördelar med mobilabonnemang för studenter

Det finns flertalet fördelar med mobilabonnemang för studenter. Du får:

  • Bättre pris på abonnemanget.
  • Mer surf för pengarna.
  • Oftast andra bra erbjudanden utöver pris och surfmängd.
  • Behålla studentabonnemanget under hela bindningstiden även om du slutar att studera under bindningstiden.

Vad ingår i studentabonnemang?

Vad som ingår i ett studentabonnemang beror på vilken operatör och vilket mobilabonnemang du väljer. Däremot ingår alltid det grundläggande; fria samtal, SMS och MMS. Hur mycket surf som ingår varierar beroende på vilket paket du väljer. Hos vissa operatörer kan du också exempelvis få tjänster såsom Viaplay under en kort period.

Oavsett vilket mobilabonnemang för studenter du använder ingår alltid följande:

  • Fria samtal inom Sverige.
  • Fria SMS/MMS.
  • En viss mängd surf.

Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna kopplat till mobilabonnemang för studenter.

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget för studenter?

Det billigaste mobilabonnemanget för studenter är det studentabonnemang som ger dig mest surf för minst pengar. Generellt är det Hallon, Halebop eller Fello som erbjuder det billigaste abonnemanget för studenter.

Måste jag ha Mecenatkort för att teckna studentabonnemang?

Du måste inte ha ett Mecenatkort för att teckna studentabonnemang. Det finns andra sätt att identifiera dig som student. Däremot använder många operatörer Mecenat som identifieringsmetod därav kan beställningsprocessen bli längre om du inte har ett sådant kort.

Vad är skillnaden på ett vanligt mobilabonnemang och ett studentabonnemang?

Med ett studentabonnemang får du bättre pris och i vissa fall mer surf jämfört med ett vanligt mobilabonnemang. Studentabonnemang finns till för att underlätta för studenter som ofta har begränsad ekonomi.

Finns det studentabonnemang med fri surf?

Operatören Chilimobil erbjuder studentabonnemang med fri surf. Detta är just nu den enda operatören som erbjuder obegränsad surf på sitt mobilabonnemang för studenter.

Hur länge kan jag ha mobilabonnemanget för studenter?

Du får behålla ditt studentabonnemang så länge du är student. Har du ett abonnemang med bindningstid, exempelvis om du tecknat med hårdvara, får du behålla studentabonnemanget tills bindningstiden går ut även fast du inte längre är student.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu