Bästa mobilabonnemang

Här finner du allt du behöver veta när du ska välja det bästa mobilabonnemanget för just dina behov.

 • Topplista på bästa mobilabonnemangen
 • Pris per månad 105 – 399 kr
 • Senaste kampanjer & erbjudanden
bästa mobilabonnemang

Vilket är det bästa mobilabonnemanget 2024?

Det bästa mobilabonnemanget just nu är från operatören Vimla. Mobilabonnemanget är bäst i test eftersom att du får obegränsade SMS och samtalsminuter samt surf upp till 100 GB. Vimla har dessutom Sveriges nöjdaste kunder år 2023 enligt mätningar från Svenskt Kvalitetsindex.

JUST NU: 20 kr/månad i 4 månader på alla abonnemang

TILL VIMLA →

Topp 6 bästa mobilabonnemang

 1. Vimla: Bästa mobilabonnemanget just nu (20 kr/mån i 4 månader, därefter 110-370 kr)

 2. Hallon: Låga priser och möjlighet att spara surf (19-79 kr/mån i 4 månader, därefter 109-359 kr)

 3. Fello: Billigt abonnemang med nät genom Telia (53-138 kr/mån i 2 månader, därefter 105-275 kr)

 4. Tre: Bästa abonnemanget för företag (199-429 kr/mån)

 5. Chilimobil: Obegränsad surf till fast månadspris (129-299 kr/mån i 2 månader, därefter 129-399 kr)

 6. Halebop: En populär lågprisoperatör som ger dubbel surf (149-379 kr/mån)

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Vimla

Fria

4 GB – 100 GB

20 kr Läs mer

Hallon

Fria

10 GB – 100 GB

19 – 79 kr Läs mer

Fello

Fria

3 GB – 24 GB

53 – 138 kr Läs mer

Tre

Fria

5 GB – obegr.

199 – 429 kr

Läs mer

chilimobil

Fria

obegränsad

129 – 299 kr Läs mer

Halebop

Fria

3 GB – 200 GB

149–399 kr

Läs mer

1. Vimla

Vimla är en relativt ny operatör men som lyckats vinna årets operatör hela fem år i rad. De använder sig av Telenors nät och erbjuder surf på både 2G-, 3G- och 4G-nätet. Hos Vimla kan du välja mellan flertalet abonnemang från 3 GB i månaden till 100 GB i månaden.

Det kan också vara bra att känna till att du kan spara surf i samtliga abonnemang förutom det dyraste med 100 GB vilket många kunder uppskattar. Alla abonnemang har fria samtal, SMS och MMS i Sverige men också EU/EES.

Erbjudande hos Vimla Juni 2024

Vimla erbjuder attraktiva mobilabonnemang utan bindningstid med kampanjpris på endast 20 kr per månad under de första fyra månaderna.

Efter introduktionsperioden varierar priset baserat på surfmängd, med alternativ från 8 GB för 160 kr per månad upp till 100 GB för 370 kr per månad.

Alla abonnemang inkluderar fria samtal, meddelanden och möjligheten att spara oanvänd surf.

Vimla

 • Bra mobilabonnemang för dig som gillar låga priser
 • Fria samtal & SMS/MMS: Ja
 • Surfmängd: 4-100 GB
 • Pris: 110–370 kr per månad
TILL VIMLA →

2. Hallon

Hallon har erbjudit prisvärda mobilabonnemang sedan år 2013. Eftersom att de går under samma nät som Tre får du också uppkoppling och surfhastighet i världsklass.

Hos Hallon kan du välja mellan flertalet olika abonnemang där fritt antal samtalsminuter, SMS och SMS ingår. Du kan välja ända upp till 100 GB surf och du kan spara all oanvänd surf till nästkommande månader. Utöver detta har Hallon ingen bindningstid eller uppsägningstid på sina abonnemang.

Mobiloperatören erbjuder även mobiltelefoner tillsammans med sina abonnemang till ett bra pris. Du kan välja mellan modeller som exempelvis iPhone, Samsung Galaxy men även Doro.

Erbjudande hos Hallon Juni 2024

Hallon erbjuder mobilabonnemang utan bindningstid, med möjligheten att spara oanvänd surf. Abonnemangen inkluderar 5G och startar från 19 kr/mån för 5 GB data, med priser som ökar efter de första fyra månaderna.

Planer sträcker sig upp till 100 GB med 50 GB extra surf tillagd till varje paket. Detta ger en kostnadseffektiv och flexibel lösning för dem som behöver pålitlig och snabb mobildata.

Hallon

 • Bra mobilabonnemang för dig som vill ha snabb surf
 • Fria samtal & SMS/MMS: Ja
 • Surfmängd: 10-100 GB
 • Pris: 109 – 359 kr per månad
TILL HALLON →

3. Fello

Fello är en populär lågprisoperatör som går i Telias nät. Det finns många bra saker att säga om Fello, men mest beröm får de för att mobilnätet är bra och för att deras abonnemang ger dig mycket för pengarna.

Andra bra saker med Fello är att du kan spara surfen hos dem, och att du inte har någon bindnings- eller uppsägningstid. Att de erbjuder telefonsupport är ytterligare en fördel. Det är ovanligt att få telefonsupport när mobilabonnemangen är så här pass billiga. 

De två små nackdelar som finns är att du inte kan teckna abonnemang med mobil, och att det inte finns några abonnemang med obegränsad surf.

Erbjudande hos Fello Juni 2024

Fello erbjuder nya kunder 3 månader till halva priset samt 50 GB extra surf under det första året. Alla deras abonnemang innefattar fria samtal inom Sverige samt fria SMS och MMS globalt, med möjligheten att använda all surf inom EU/EES. De erbjuder olika abonnemang baserat på surfmängd, alla utan bindningstid och med möjligheten att spara upp till 25 GB surf.

Priserna varierar: 3 GB för 52,50 kr/månad (ordinarie pris 105 kr/månad), 8 GB för 82,50 kr/månad (165 kr/månad efter kampanj), 16 GB för 107,50 kr/månad (215 kr/månad efter kampanj), och 24 GB för 137,50 kr/månad (275 kr/månad efter kampanj). Fello erbjuder dessutom specialabonnemang för studenter, personer över 55 år och barn under 18 år. De har också ett värvningsprogram där befintliga kunder får en månadsavgift gratis för varje ny kund de värvar.

Fello

 • Låga priser och bra täckning
 • Fria samtal & SMS/MMS: Ja
 • Surfmängd: 3–24 GB
 • Pris: 105 – 275 kr per månad
TILL FELLO →

4. Tre

Tre är en operatör som funnits på marknaden sedan år 2000. Det är en välkänd operatör med flertalet fysiska butiker runt om i Sverige även om de på senare år lagt mer fokus på försäljning online.

Hos Tre kan du välja mellan flera abonnemang där SMS, MMS och samtal samt viss mängd surf ingår inom Sverige men också inom EU och EES. De erbjuder också ett abonnemang som kallas 3Flexibel vilket ger dig ännu mer frihet. Med 3Flexibel kan du nämligen surfa fritt i ytterligare 50 länder utöver de som ingår i EU/EES.

Tre äger alla sina nät själva och satsar nu stort på 5G-nätet. De har också en välfungerande kundtjänst som är öppen alla dagar förutom söndagar och helgdagar.

Tre

 • Bra mobilabonnemang för dig som vill ha obegränsat med surf
 • Fria samtal & SMS/MMS: Ja
 • Surfmängd: 5 GB-obegränsat
 • Pris: 199-429 kr per månad
TILL TRE →

5. Chilimobil

Chilimobil är en relativt ny operatör på marknaden som använder samma nät som operatören Tre. Hela affärsidén hos Chilimobil är att försöka hålla nere priserna så mycket som möjligt. Just därför har de inga fysiska butiker.

Hos Chilimobil får du alltid fria samtal, SMS och MMS inom Sverige men också inom EU/EES. De erbjuder dessutom upp till 25 GB i surf inom EU/EES. Alla mobilabonnemang har fri surf hos Chilimobil, det enda som skiljer dem åt är hastigheten. Operatören har en kundtjänst som är tillgänglig via chatt, Messenger och mail. De har alltså ingen support via telefon.

chilimobil

 • Bra mobilabonnemang för studenter och unga vuxna
 • Fria samtal & SMS/MMS: Ja
 • Surfmängd: Obegränsad
 • 129-399 kr per månad
TILL CHILIMOBIL →

6. Halebop

Halebop är en populär budgetoperatör som går i Telias nät, vilket utsetts till Sveriges bästa nät. Priserna är generellt låga, och du får välja till en mobil när köper ett nytt abonnemang. Det är ovanligt att lågprisoperatörer erbjuder det.

Hos Halebop kan du också spara upp till 50 GB surf, och så länge du inte väljer till någon mobil har du ingen uppsägningstid. Supporten gör också ett bra jobb men du kan inte nå dem via telefon, utan bara via chatt.

Halebop

 • Just nu får du dubbel surf
 • Fria samtal & SMS/MMS: Ja
 • Surfmängd: 3-200 GB
 • Pris: 149 – 399 kr per månad
TILL HALEBOP →

Hur väljer jag det bästa mobilabonnemanget?

För att välja det bästa mobilabonnemanget för just dig behöver du se över saker som exempelvis bindningstid, surf och månadskostnad. Av denna anledning har vi sammanställt en checklista med tre punkter du bör se över när du ska välja ett telefonabonnemang:

Bindningstid och uppsägningstid

När du väljer ett nytt abonnemang är bindningstiden och uppsägningstiden något du bör kika lite extra på. Ofta är de absolut billigaste mobilabonnemangen bundna till en bindningstid, alltså att du måste behålla abonnemanget under en viss period.

En del abonnemang har också en uppsägningstid även om de säger sig vara obundna. En uppsägningstid är en period mellan det att du säger upp abonnemanget tills att du faktiskt slutar betala för det. Denna brukar generellt vara mellan en till tre månader. För att inte bli överraskad bör du alltså alltid undersöka både bindningstiden och uppsägningstiden för de olika abonnemangen.

Se över månadskostnad

En annan viktig faktor när du jämför mobilabonnemang är månadskostnaden. Månadskostnaden för ett abonnemang kan skilja sig mycket beroende på vilken operatör du väljer. Det som också styr månadskostnaden är mängden surf du väljer att inkludera i ditt abonnemang. Generellt brukar man säga att ju mer surf du har i ditt abonnemang desto dyrare blir det.

Vill du ha en så låg månadskostnad som möjligt bör du välja en operatör vars fokus ligger just på låga priser. Dessa brukar generellt inte ha några fysiska butiker och ofta är inte kundtjänst deras högsta prioritet. Alla operatörer har en kundtjänst men ofta är den inte öppen på helger och många gånger erbjuder de heller inte support via telefon.

Surf & fria samtalsminuter

En annan viktig faktor, som de senaste åren kommit att bli det mest avgörande för många, är mängden surf och fria samtalsminuter. Alla abonnemang i Sverige har idag fria samtal, SMS och MMS inom Sverige. Detsamma gäller roaming inom EU/EES. Priserna för att ringa till någon som befinner sig utanför Sverige skiljer sig mellan olika operatörer.

Om du reser mycket eller ringer många samtal till utlandet bör du undersöka kostnaden för detta hos vardera operatör. En del abonnemang är nämligen billigare än andra när det kommer till samtal utomlands. Såklart finns det också tjänster såsom Facebook Messenger, iMessage, FaceTime och WhatsApp du kan använda för att ringa gratis över hela världen.

Är mängden GB viktigt för dig bör du också se över kostnaden för att surfa. Vill du ha så mycket surf som möjligt för en så låg kostnad som möjligt bör du välja en operatör som har sitt fokus på just detta. Generellt är det ofta de operatörer som endast verkar online och inte i fysisk butik som har de billigaste priserna på surf.

Något du också bör undersöka när det kommer till surfen är huruvida det ser ut när det kommer till att surfa utomlands. De flesta abonnemang erbjuder nämligen bara en viss mängd surf utomlands oavsett hur mycket du betalar för. Vill du ha möjlighet att surfa mycket även utomlands finns det operatörer som också kan erbjuda detta men generellt till en högre kostnad.


Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?

Det mobilabonnemang och den operatör som har bäst täckning är Telia. Telia är den operatör som har flest master i Sverige vilket innebär att du kan ringa, SMSa och surfa lika snabbt i nästintill hela landet.

För dig som bor i och omkring storstäderna är ofta inte täckning ett stort problem. Bor du däremot på landet eller befinner dig långt ifrån civilisationen kan täckning komma att bli mycket avgörande. Stämmer detta in i din situation bör du därefter undersöka för huruvida täckningen ser ut för det abonnemang du väljer.

Även operatörerna Telenor eller Tele2 har egna master uppsatta på de flesta platser i Sverige vilket gör att även dem har bra täckning. Även Tre har egna master men främst i de södra delarna av Sverige. Tre har alltså generellt sämre täckning i Norr.

De billigare mobilabonnemangen som enbart har försäljning online är alltid kopplade till något av de stora operatörernas master. Exempelvis använder Halebop Telias nät vilket i sin tur innebär att även den operatören har likvärdig täckning som Telia.


Vanliga frågor

Är det bäst ta ett mobilabonnemang med eller utan telefon?

Det är oftast bäst att ta ett mobilabonnemang utan telefon, eftersom att det sänker din månadskostnad. Att ta en mobiltelefon med abonnemanget är dyrare i längden än att köpa mobiltelefonen direkt. Det kan dock vara ett alternativ för dig som vill betala av din telefon månadsvis.

Är de billiga abonnemangen alltid de bästa?

De billiga abonnemangen är inte alltid de bästa, eftersom att de ofta har väldigt lite surf och lång bindningstid. Det är viktigt att du alltid jämför villkoren och vad som ingår när du väljer telefonabonnemang.

Vart hittar jag de bästa kampanjerna på mobilabonnemang?

Du hittar de bästa kampanjerna på mobilabonnemang på denna sida. Vi har samlat och jämför alla de främsta operatörerna och presenterar en enkel översikt för dig, som gör det enkelt att se vilket som passar dig bäst.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu