Tellus Mobil

Tellusmobil är en lågprisoperatör som fokuserar på billiga mobilabonnemang utan bidningstid eller uppsägningstid.  

TILL TELLUS MOBIL →
Tellus Mobil mobilabonnemang

Vilka mobilabonnemang har Tellus Mobil?

Just nu har Tellus Mobil 6 olika mobilabonnemang där surfmängden ligger mellan 1 GB och 100 GB per månad. I de två minsta abonnemanget kostar telefonsamtal och SMS, i de andra ingår det kostnadsfritt.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Tellus mobil

Ej fria

1 GB

5 kr Läs mer

Tellus mobil

Ej fria

2 GB

15 kr Läs mer

Tellus mobil

Fria

5 GB

25 kr Läs mer

Tellus mobil

Fria

15 GB

25 kr Läs mer

Tellus mobil

Fria

30 GB

25 kr Läs mer

Tellus mobil

Fria

100 GB

25 kr Läs mer

Om Tellus Mobil

Tellus Mobil är en svensk mobiloperatör som har låga priser på sina mobilabonnemang. Det som sticker ut jämfört med konkurrenter är att de lägger ett mycket fokus på miljön, något som används stort i kommunikationen. Operatören erbjuder flexibla abonnemang utan bindningstid och uppsägningstid.


Vad är fördelarna med Tellus Mobil?

 • Ligger under Tele2:s nät vilket ger dig bra täckning.
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid.
 • Tillgänglig kundservice med många kontaktvägar inklusive telefon.
 • Stort fokus på miljön.
 • Erbjuder familjeabonnemang och mobilabonnemang för pensionärer.
 • Bra priser produkter.
 • Erbjudande där du betalar 50 kr första månaden oavsett abonnemang du väljer.
 • Du kan använda hela din surfpott inom EU/EES.

Nackdelar med Tellus Mobil

 • Kan inte spara oanvänd surf hur länge du vill.
 • Finns inget abonnemang med obegränsat surf.
 • Inte möjligt att pausa abonnemang.
 • Erbjuder inte företagsabonnemang eller barnabonnemang.
 • Erbjuder ännu inte 5G.

Tellus Mobil familjeabonnemang

Med Tellus Mobil familjeabonnemang kan du lägga till familjemedlemmar under ditt eget abonnemang. Alla du lägger till får rabatt på månadskostnaden.

Skillnaden mot många andra operatörer som har familjeabonnemang är att du med Tellus familjeabonnemang inte behöver dela surf. Alla får lika mycket mobildata. Den som står på huvudabonnemanget har översikt av vad alla får och kan göra samt att månadskostnaden hamnar på en enskild faktura.

Under första månaden får ni halva priset på alla mobilabonnemang för familjen.

Prisexempel på Tellus familjeabonnemang

Låt oss säga att ni är fyra stycken i familjen som vill ingå i ett familjeabonnemang. Ni vill ha 30 GB surf var. Nedan kan du se vad ett sådant mobilabonnemang kostar:

 • Totalkostnad per månad: 830 kr/mån
 • Totalkostnad per person per månad: 208 kr/mån

Hade ni istället skaffat varsitt abonnemang med 30 GB surf hade ni behövt betala 245 kr/mån per person. Ni tjänar alltså på att skaffa ett familjeabonnemang tillsammans. Ni får fortfarande precis samma innehåll som om ni hade skaffat ett helt eget abonnemang. Den enda skillnaden är att ni får en faktura och inte flera.


Erbjuder Tellus Mobil seniorabonnemang?

Tellus erbjuder seniorabonnemang som ger dig bättre pris om du är över 55 år. Du får då 50 kr rabatt på abonnemangsformerna 5, 15, 30 eller 100 GB surf.

Använder du inte telefonen speciellt mycket finns också abonnemangsformerna Tellus Mini 2 GB och Rörlig 1 GB men då ingår inte fria samtal, SMS och MMS. De är heller inte uttalade seniorabonnemang.


Kan man surfa och ringa utomlands med Tellus Mobil?

Med abonnemang från Tellus Mobil får du använda mobilen precis som hemma i alla länder inom EU. Du kan alltså ringa, SMSa och MMSa precis som om du vore hemma när du befinner dig i utlandet. Du kan till och med använda hela din surfpott inom EU/EES medan de flesta andra operatörer har ett maxtak för hur mycket surf du kan använda i utlandet.


Hur är kundtjänst hos Tellus Mobil?

Trots att de är en lågprisoperatör har Tellus Mobil många vägar att komma i kontakt med kundservice. Du kan både ringa, skicka e-post och chatta via Messenger. Många lågprisoperatörer erbjuder inte kundservice via telefon, något som gör att Tellus utmärker sig.


Vårt omdöme om Tellus Mobil

Enligt oss är Tellus en bra mobiloperatör för dig som gillar låga priser. Ett stort plus är att de har kundtjänst via telefon, något många andra lågprisoperatörer inte erbjuder. Du som 55+ får också en förmånlig rabatt på 50 kr/mån.

En stor positiv fördel hos Tellus är också att du kan använda hela din surfpott inom EU/EES. Många andra operatörer begränsar maxtaket för surf i utlandet. Med Tellus slipper du känna dig begränsad.

De sämre punkterna med Tellus är att du enbart kan spara din oanvända surf i 90 dagar, medan du hos vissa andra operatörer kan samla den hur länge du vill. Det finns heller inget abonnemang med helt obegränsad surf, den högsta nivån är dock 100 GB vilket räcker gott och väl för de allra flesta.


Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om mobilabonnemang från Tellus Mobil.

Hur snabbt kan jag surfa med Tellus Mobil?

Tellus använder Tele2:s nät där du kan förvänta dig hastigheter mellan 10 och 40 Mbit/s. Det varierar dock vart du befinner dig i landet.

Erbjuder Tellus studentabonnemang?

Nej, Tellus har inga studentabonnemang. De har däremot seniorabonnemang för dig som är 55 år eller äldre.

Kan jag köpa mobil tillsammans med mitt abonnemang hos Tellus Mobil?

Tellus säljer enbart mobilabonnemang och inga mobiltelefoner. Du kan därmed inte beställa telefon tillsammans med abonnemang hos Tellus.

Vad har Tellus för omdömen av kunder?

Tellus Mobil har goda omdömen om man tittar på exempelvis Trustpilot (4.3/5). Kunder uppskattar Tellus låga priser och det faktum att det går att kontakta dem via telefon, något många andra lågprisoperatörer saknar. En del kunder saknar abonnemang med obegränsad surf.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu