iPhone 14 Pro Max

Den nya iPhone 14 Pro Max har många likheter med de tidigare premium modellerna av Apples iPhone men självklart har en hel del funktioner både förbättrats och tillkommit.

Den nya iPhone 14 Pro Max har bland annat fått en mer professionell kamera. En ny funktion kallad Dynamic Island har också lanserats.

iPhone 14 pro max

Vilka operatörer erbjuder iPhone 14 Pro Max med abonnemang?

De främsta operatörerna som erbjuder iPhone 14 Pro Max med abonnemang är Tre, Hallon, Halebop, Comviq och Tele2. Genom dessa kan du få ett mobilabonnemang och en iPhone 14 Pro Max med en avbetalningstid på mellan 12 och 36 månader.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Avbetalningstid

Tre

Fria

5 GB – obegr.

12 - 36 månader

Se pris

Hallon

Fria

5 GB – 100 GB

24 månader Se pris

Halebop

Fria

2 GB – 200 GB

12 - 36 månader

Se pris

Comviq

Fria

5 GB – 100 GB

24 - 36 månader

Se pris

Tele2

Fria

5 GB – obegr.

12 - 36 månader

Se pris


Om iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro Max släpptes 16 september 2022 och den nya modellen har fått en mängd uppdateringar. Bland annat har iPhone 14 Pro Max en ny funktion som Apple valt att kalla Dynamic Island som ger dig ett magiskt sätt att samspela med din telefon.

Skärmen är numera också alltid är på, den har en så kallad alltid-på-skärm. Utöver detta är har även kameran fått flera uppdateringar som nu gör det möjligt att fota ännu mer detaljer och filma i högre kvalité än någonsin förr.

De främsta fördelarna med iPhone 14 Pro Max:

  • Dynamic Island möjliggör ett magiskt nytt sätt att samspela med din iPhone
  • Kamerasystem som låter dig fota och filma än mer detaljrikt
  • A16 Bionic-chip och iOS 16
  • En alltid-på-skärm för maximal användning
Specifikationer
Modell: iPhone 14 Pro Max
Tillverkare: Apple
Lanseringsdatum: 16 september 2021
Systemchip: Apple A16 Bionic
Vikt: 240 g
Mått: 160.7 x 77,6 x 7.85 mm
Batterikapacitet: 4323 mAh
Skärmstorlek: 6.7 tum
Skärmtyp: OLED
Skärmupplösning: 2796 x 1290 pixlar
Kamera: 48 MP (Trippelkamera)
SIM-kort: eSIM
Stöder 5G: Ja

Vad utmärker iPhone 14 Pro Max?

iPhone 14 Pro Max har en mängd nya uppdateringar som urskiljer den en hel del från de tidigare iPhone-modellerna. Nedan går vi igenom vilka.

Alltid-på-skärmen

Den nya Super Retina XDS-skärmen hos iPhone 14 Pro Max ger dig dels ett bättre intervall av mörka och ljusa områden men också mer levande och detaljrika bilder och videos. Utöver detta har även skärmen på den nya iPhone 14 Pro Max, likt iPhone 14 Pro, fått ännu en uppdatering.

Den nya skärmen stänger nämligen aldrig av sig. Detta innebär att du slipper trycka på skärmen varje gång du vill se över dina notiser. Skärmen släcker sig dock ibland men detta kommer inte du märka av då telefonen via maskininlärning lär sig hur du använder den och ser till att stänga av sig när du inte märker det för att spara batteri.

Dynamic Island ger bättre användarupplevelse

Dynamic Island är en ny funktion på iPhone 14 Pro Max som kommer ge en mer interaktiv användarupplevelse. Den nya funktionen innebär att du kan använda flera funktioner i din telefon samtidigt. Dynamic Island är som en liten yta på skärmen där du exempelvis kan byta musik eller visa en notis samtidigt som du kan navigera i andra appar.

ProMotion-teknik och maximal ljusstyrka

iPhone 14 Pro Max har en ny avancerad skärm som är utrustad med ProMotion-teknik. Att skärmen har en ProMotion-teknik innebär att du får en bättre och mer stabil upplevelse när du tittar på video.

Det som möjliggör ProMotion-tekniken är att uppdateringsfrekvensen är så hög. Med en hög uppdateringsfrekvens menar man att skärmen uppdateras snabbt och många gånger. Ju högre uppdateringsfrekvens desto mer stabil blir bilden när du exempelvis tittar på en video.

Nytt med skärmen på iPhone 14 Pro Max är också att ljusstyrkan är dubbel så hög som för den tidigare iPhone 13 Pro. iPhone 14 Pro Max har samma maximala HDR-ljusstyrka som som Pro Display XDR och en maximal ljusstyrka utomhus på upp till 2000 cd/m².

Ännu bättre kamera som gör att du kan ta ännu bättre bilder och filmer

iPhone 14 Pro Max har ännu en gång fått ett nytt kamerasystem. Modellen har en trippelkamera varav en huvudkamera med 48 MP, en ultravidvinkel med 12 MP samt en tele med 12 MP.

I de nya uppdateringarna ingår också:

  • En uppgraderad telekamera med 6x optisk zoom
  • Ny TrueDepth-skärmkamera
  • Ny adaptiv True Tone-blixt med nio led-lampor som tänds i olika mönster
  • Ännu bättre beräkningsfotografering däribland i nattläge och porträttläge
  • Nytt actionläge där du kan ta ännu jämnare videos i 4K

A16 Bionic-chip

iPhone 14 Pro Max kommer också med ett nytt chip som är det snabbaste chipet någonsin i en smartphone. Det nya A16 Bionic chippet möjliggör att alla nya funktioner i den nya modellen är möjliga, däribland Dynamic Island samt de nya fotografiska funktionerna.

Det nya chippet har en sexkärnig processor, två prestandakärnor samt fyra effektivitetskärnor som är upp till 40% snabbare än konkurrenternas. Även grafikprocessorn är ny och kan nu hantera ännu mer grafikintensiva spel och appar.

Batteri som räcker hela dagen

Batteritiden på iPhone 14 Pro Max är längre än någonsin förr. Tack vare det nya kraftfulla A16-chippet räcker nu batteriet hela dagen och till många timmars videouppspelning.

Med denna mobiltelefon kan du streama video i upp till 25 timmar och spela musik i upp till hela 95 timmar. Du kan ladda batteriet upp till 50% på ungefär 30 minuter med en så kallad snabbladdare på över 20W.

Välj bland 4 fantastiska färger

iPhone 14 Pro Max kommer i fyra färger. Däribland en ny som de valt att kalla djuplila. Utöver den lila färgen kan du också välja mellan guld, silver och rymdsvart.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu