Mobilabonnemang med fri surf

Här finner du all information du behöver veta om mobilabonnemang med fri surf.

  • Jämför mobilabonnemang med fri surf
  • Pris per månad 129 – 499 kr
  • Senaste kampanjer & erbjudanden
mobilabonnemang med fri surf

Finns det mobilabonnemang med fri surf?

Just nu finns det främst 2 olika mobilabonnemang med fri surf och det är från mobiloperatörerna Tre och Chilimobil. Dessa abonnemang tillåter dig alltså surfa helt obegränsat inom Sverige till en fast månadskostnad.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Tre

Fria

Obegränsad

429 kr

Läs mer

chilimobil

Fria

Obegränsad

149 – 299 kr Läs mer

Tre fri surf

Hos Tre kan du välja deras mobilabonnemang som heter Obegränsat och då ingår även deras 3Flexibel till en kostnad av 429 kr/mån. Med detta abonnemang får du obegränsad surf i Sverige, fria samtal, sms, mms och dessutom ingår surf i 5G. I abonnemanget ingår även 60 GB surf inom EU/EES varje månad.

Utöver att du får 60 GB att surfa för inom EU/EES har du också möjlighet att surfa utan extra kostnad i hela 50 ytterligare länder med Tres abonnemang. Detta är något som särskiljer dem från andra konkurrenter.

Läs mer om mobilabonnemang från Tre

Tre obegränsad surf
Surf: Obegränsad
Surf inom EU: 60 GB
Pris: 429 kr/månad
Fria samtal/SMS/MMS: Ja
Bindningstid: Nej, endast med mobil
Uppsägningstid: Nej

Chilimobil fri surf

Chilimobil erbjuder fri surf i alla sina mobilabonnemang, det enda som skiljer dem åt är surfhastigheten. I det billigaste abonnemanget som kostar 179 kr per månad är surfhastigheten upp till 3 Mbit/s. Om du väljer abonnemanget som kostar 299 kr per månad får du istället en hastighet på 100Mbit/s.

I Chilimobils dyraste abonnemang ingår också obegränsad surf fast med den bästa hastigheten du kan få, som i många fall är högre än 100 Mbps. I det dyraste abonnemanget ingår också stöd för 5G.

I alla abonnemang ingår Viaplay kostnadsfritt i 3 månader, och NordVPN ingår i 2 månader.

Läs mer om mobilabonnemang från Chilimobil

Chilimobil obegränsad surf
Surf: Obegränsad
Surf inom EU: 25 GB
Pris: 179 – 399 kr/månad
Fria samtal/SMS/MMS: Ja
Bindningstid: Nej
Uppsägningstid: Nej

Fibio fri surf

OBS: Fibio erbjuder inte längre fri surf-abonnemang. Vi har kontaktat kundsupporten för att ta reda på om obegränsad surf-abonnemanget kommer tillbaka eller inte. 

Även Fibio har ett mobilabonnemang med fri surf och där ingår ingår alltid fria samtal, SMS och MMS. Abonnemanget kostar 199 kr/mån i en månad och därefter 399 kr/mån. I Fibios abonnemang Obegränsat ingår också Viaplay i två månader.

Fibio är en använder sig av mobilnätet från Telenor, därför kan du räkna med riktigt bra täckning. De har heller ingen bindningstid på mobilabonnemangen och har bra omdömen från kunder om man tittar på Trustpilot.

Läs mer om mobilabonnemang från Fibio

Fibio obegränsad surf
Surf: Obegränsad
Surf inom EU: 50 GB
Pris: 399 kr/månad
Fria samtal/SMS/MMS: Ja
Bindningstid: Nej
Uppsägningstid: Nej

Vad innebär ett mobilabonnemang med obegränsad surf?

Ett mobilabonnemang med obegränsad surf innebär att du får använda hur mycket mobildata du vill inom Sveriges gränser. Kostnaden för ett abonnemang med fri surf ligger på mellan cirka 129 och 399 kronor per månad.

Hur mycket mobildata du får använda utomlands skiljer sig mellan de olika abonnemangen, men oftast är det inte mer än 25 till 50 GB som ingår och då enbart inom EU/EES. Ett par mobiloperatörer i Sverige erbjuder dock även surf i ett par andra länder utanför EU/EES.


Finns det mobilabonnemang med fri surf utomlands?

Nej, i dagsläget finns det inget mobilabonnemang med fri surf utomlands. Däremot finns det de operatörer som erbjuder en större mängd surf att använda utanför Sveriges gränser.

Bland annat så har Tre ett abonnemang som de kallar 3Flexibel som ingår när du väljer ett obegränsat abonnemang. Då ingår hela 60 GB surf inom EU/EES samt i ytterligare 50 länder.


För vem passar ett abonnemang med obegränsad surf?

Ett mobilabonnemang med obegränsad eller fri surf passar dig som är ute mycket på nätet och använder mobildatan mer än vanligt. Framförallt handlar det om vad du gör på nätet. Laddar du exempelvis ned stora filer eller streamar mycket film dras mer data än om du bara använder sociala medier och då kan det vara en bra idé att ha fri surf.

En del personer väljer också ett abonnemang med fri surf istället för att också ha ett fast bredband. Stämmer detta in på dig eller är detta något du planerar att göra kan ett surfabonnemang med fri mobildata vara något för dig.


Hur vet jag om jag behöver fri surf eller inte?

Om du ska välja ett mobilabonnemang med fri surf eller inte beror helt på vad du planerar att använda din mobila data till. För att göra valet något enklare för dig redogör vi nedan lite närmare för hur mycket surf olika aktiviteter på nätet drar per timme.

Så mycket surf förbrukar olika aktiviteter på nätet

Streama musik 100 MB / timme
Titta på film 1 GB / timme
Surfa på sociala medier 80 – 400 MB / timme
Spela onlinespel 8 MB / timme

Vanliga frågor

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget med fri surf?

Chilimobil har det billigaste mobilabonnemanget med fri surf. Som ny kund hos Chilimobil betalar du endast 129 kr/mån för obegränsad surf med en maximal hastighet på 1 Mbps. Snabbare obegränsad surf-abonnemang hos Chili kostar lite mer pengar.

Ingår fria samtal & SMS i abonnemang med obegränsad surf?

Ja, i alla mobilabonnemang med obegränsad surf ingår även fria samtal och SMS. Dessutom ingår alltid en viss mängd surf inom EU/EES.

Finns det mobilabonnemang med fri surf & 5G?

Hos Tre finner du mobilabonnemang med fri surf och 5G. Viktigt att komma ihåg är dock att du även måste ha en mobiltelefon som stödjer denna teknik för att ha nytta av ett telefonabonnemang med 5G.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu