iPhone 13 Pro med abonnemang

iPhone 13 Pro är uppgraderingen på iPhone 13. Faktum är att den har samma storlek men har bland annat en mer avancerad bakre kamerauppsättning och kommer i andra färger. Dessutom har den större lagringsalternativ.

iPhone 13 pro med abonnemang

Vilka operatörer erbjuder iPhone 13 Pro med abonnemang?

De främsta operatörerna som erbjuder iPhone 13 Pro med abonnemang är Tre, Hallon, Halebop, Comviq och Tele2. Genom dessa kan du få ett mobilabonnemang och en iPhone 13 Pro med en avbetalningstid på mellan 12 och 36 månader.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Avbetalningstid

Tre

Fria

5 GB – obegr.

12 - 36 månader

Se pris

Hallon

Fria

5 GB – 100 GB

24 månader Se pris

Halebop

Fria

2 GB – 200 GB

12 - 36 månader

Se pris

Comviq

Fria

5 GB – 100 GB

24 - 36 månader

Se pris

Tele2

Fria

5 GB – obegr.

12 - 36 månader

Se pris


Om iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro som släpptes 24 september 2021 är en av Apples premiumtelefoner med en 6.1 tum skärm. Det är den första telefonen som kommit med en 120Hz Promotion Display för att så enkelt som möjligt kunna scrolla och titta på videos med bästa kvalitet. Telefonen kommer med flertalet innovativa funktioner såsom trippel kamera, ProMotion Display och LiDAR sensor.

De främsta fördelarna med iPhone 13 Pro:

  • Kompatibel med 5G. Kopplingen till 5G är dessutom snabbare och mer tillförlitlig än tidigare modeller
  • Riktigt bra batteritid
  • Bra kameraprestanda (även i mörker)
  • Den har fått extra lagringsutrymme (1 TB)
Specifikationer
Modell: iPhone 13 Pro
Tillverkare: Apple
Lanseringsdatum: 24 september 2021
Systemchip: Apple A15 Bionic
Vikt: 204 g
Mått: 146.7 x 71.5 x 7.65 mm
Batterikapacitet: 3095 mAh
Skärmstorlek: 6.1 tum
Skärmtyp: OLED
Skärmupplösning: 2532 x 1170 pixlar
Kamera: 12 MP (Trippelkamera)
SIM-kort: Nano SIM, eSIM
Stöder 5G: Ja

Vad utmärker iPhone 13 Pro?

Det finns en hel del punkter som är uppdaterade och som utmärker iPhone 13 Pro. Nedan går vi igenom vilka.

Utrustad med trippla kameror

iPhone 13 Pro är till skillnad från iPhone 13 utrustad med trippla 12 MP-kameror (ultravidvinkel, vidvinkel, tele). Detta med stående läge, nattläge, autojusteringar och nästa generations smarta HDR- och 4K-video. Nattläge stöds nu också på alla tre objektiv.

Vill du ha allra bästa möjliga kameraprestanda bör du investera i en av Apples iPhone 13-modeller snarare än iPhone 13 för att få den bästa kameran. Ny teknik möjliggör imponerande fotofunktioner som aldrig tidigare varit möjliga på iPhone.

120Hz Super Retina XDR-skärm med förbättrad ljusstyrka

iPhone 13 Pro har en 120Hz Super Retina XDR-skärm med förbättrad ljusstyrka. iPhone 13 Pro löser dessutom problemet med att titta på mobilen i solen på samma sätt som med iPhone 13 och dess uppdaterade ljusstyrka som gör det enklare att se innehållet på skärmen även när solen lyser som starkast.

Extra lagringsutrymme

iPhone 13 Pro-modellerna har fått ett extra lagringsutrymme kallat “1 TB”. iPhone 13 Pro kommer alltså i fyra lagringsstorlekar: 128 GB, 256 GB, 512 GB och 1 TB. Med det nya 1 TB kan du spela in och redigera timmar av 4K-video på din iPhone.

1 TB är dock till för de som behöver ovanligt mycket lagring, exempelvis fotografer och videografer som använder iPhone för att fotografera i sitt arbete. Det är också bra om du spelar in många, långa videor via telefonen.

Kommer kunna nyttja ProRes-teknik (om du har minst 256 GB lagring)

iPhone 13 Pro-modellerna drar nytta av Apples nya så kallade ProRes-teknik. Det gör det möjligt att filma och ta bilder i 4K. För att nyttja detta krävs dock minst 256 GB i lagring, gärna 512 GB eller 1 TB för bäst hantering.

Riktigt bra batteritid

Apple har förbättrat batteritiden på iPhone 13 Pro jämfört med tidigare modeller.
Exempelvis håller batteriet 1,5 timmar längre än iPhone 12 Pro och 2,5 timmar längre än iPhone Pro Max.

Utrustad med Lidar-sensor

iPhone 13 Pro och Pro Max har fått en ny skanner, så kallad LIDAR (Light Detection and Ranging) som bland annat förbättrar AR sett till avstånd och mätning. Apples LIDAR-scanner sägs kunna skanna objekt upp till fem meter bort. Detta är helt klart framtiden och vi kommer högt troligtvis ha stor nytta av detta framöver.

ProMotion Display

En speciell funktion som iPhone 13 Pro utrustats med, men som iPhone 13 saknar, är ProMotion Displayen. De flesta skärmar vi använder har en uppdateringsfrekvens som specificerar hur många gånger skärmen uppdateras. Detta noteras ofta i Hertz (Hz).

När man tittar på video spelar uppdateringsfrekvensen stor roll för upplevelsen. En video är jämnare när du har en hög uppdateringsfrekvens. Med en låg uppdateringsfrekvens kan videon du tittar på lätt bli hackig.

ProMotion är kapabel till adaptiva uppdateringsfrekvenser genom att skärmen dynamiskt kan ändra sin uppdateringsfrekvens för att passa vad som än visas. Tittar du mycket på video är någon av iPhone 13 Pro-modellerna därmed verkligen att föredra som är utrustad med en ny ProMotion Display.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu