Billigast mobilabonnemang

Här finner du allt du behöver när du vill hitta ett billigt mobilabonnemang till låg månadskostnad.

 • Se lista på billigaste mobilabonnemangen
 • Pris per månad 105 – 379 kr
 • Senaste kampanjer & erbjudanden

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget?

Det billigaste mobilabonnemanget är från operatören Fello och kostar 105 kronor per månad. I abonnemanget ingår 3 GB surf varje månad samt fria samtal och SMS/MMS. Fello har ingen bindningstid och det billiga priset på abonnemanget är ingen tillfällig kampanj utan är den fasta månadskostnaden.

Just nu: 50% rabatt i 5 månader

TILL FELLO →

Lista på billigaste mobilabonnemang 2024

 1. Fello 3 GB: 53 kr per månad i 5 månader, därefter 105 kr.

 2. Hallon 5 GB: 19 kr per månad i 4 månader, därefter 109 kr.

 3. Vimla 4 GB: 20 kr per månad i 4 månader, därefter 110 kr.

 4. Chilimobil Obegränsad: 149 kr per månad, ej kamanjpris.

 5. Halebop: 149 kr per månad, ej kamanjpris.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Fello

Fria

3 GB – 24 GB

53 – 138 kr Läs mer

Hallon

Fria

5 GB – 100 GB

19 – 79 kr Läs mer

Vimla

Fria

4 GB – 100 GB

20 kr Läs mer

chilimobil

Fria

obegränsad

149 – 299 kr Läs mer

Halebop

Fria

3 GB – 200 GB

149–399 kr

Läs mer

1. Fello

Fello erbjuder flertalet billiga mobilabonnemang. Hos Fello kan du välja mellan 3 till 24 GB surf och i alla abonnemang ingår samtal, SMS och MMS.

Dessutom är Fello en av de operatörer som låter dig spara din surf månad för månad. Hos Fello får du alltid halva priset på ditt abonnemang i ett visst antal månader beroende på vilket erbjudande du väljer.

Rabatt hos Fello i Juni 2024

I April 2024 erbjuder Fello halva priset på mobilabonnemang för nya kunder i 5 månader, med abonnemang från 53 kr (efter kampanjen från 105 kr). Inkluderar fria samtal och SMS/MMS världen över samt EU/EES-surf. Abonnemang finns från 3 GB till 24 GB, utan bindningstid, på Telias nät.

Fello

 • Fria samtal & SMS/MMS: Ja
 • Surf: 3 GB – 24 GB 
TILL FELLO →

2. Hallon

Hallon är en operatör som erbjuder flertalet mobilabonnemang till billigt pris. Hos Hallon kan du välja mellan 10 – 100 GB surf. Samtal, SMS och MMS ingår dessutom alltid.

Bra att känna till hos Hallon är att du dessutom kan spara all oanvänd surf som du inte använder till nästa månad.

Rabatt hos Hallon i Juni 2024

Hallon erbjuder mobilabonnemang utan bindningstid och möjlighet att spara oanvänd surf. Tjänsterna inkluderar 5G och erbjudanden från 5 GB till 100 GB data, med priser startande så lågt som 19 kr/mån de första fyra månaderna.

Efter introduktionsperioden ökar priserna. Varje plan kommer också med 50 GB extra surf, vilket gör Hallons erbjudanden attraktiva för alla som söker flexibilitet och hög prestanda till konkurrenskraftiga priser.

Hallon

 • Fria samtal & SMS/MMS: Ja
 • Surf: 10 GB – 100 GB 
TILL HALLON →

3. Vimla

Vimla är en mobiloperatör som erbjuder abonnemang i den lägre prisklassen. Genom Vimla kan du få mellan 4 GB och 100 GB surf varje månad, fria samtalsminuter och SMS ingår alltid.

Vimla har vunnit utmärkelsen Årets Operatör hela 5 år i rad, enligt en undersökning som görs utav Nordic Bench. De har dessutom ingen bindningstid på sina tjänster och du kan spara den surf du inte använder varje månad.

Rabatt hos Vimla i Juni 2024

Vimla erbjuder alla mobilabonnemang för 20 kr/mån i 4 månader: 100 GB (efter 370 kr/mån), 12 GB (efter 190 kr/mån), och 8 GB (efter 160 kr/mån). Planerna inkluderar 5G via Telenors nät, fria samtal och meddelanden, möjlighet att spara surf, samt smidig nummerflytt utan bindningstid.

Vimla

 • Fria samtal & SMS/MMS: Ja
 • Surf: 4 GB – 100 GB 
TILL VIMLA →

4. Chilimobil

Hos Chilimobil kan du välja mellan flertalet billiga abonnemang till din telefon. I deras lägst prissatta abonnemang får du helt fri surf och det kostar detta kostar enbart 179 kronor per månad med en surfhastighet på 3 Mbit per sekund.

Hos Chilimobil kan du också välja ett årsabonnemang, alltså ett abonnemang som du betalar en årskostnad för. Detta mobilabonnemang har fri surf och du får dessutom två kostnadsfria månader tack vare att du binder upp ditt abonnemang. Samtal, SMS och MMS ingår alltid helt kostnadsfritt hos Chilimobil.

Rabatt hos Chilimobil i Juni 2024

Chilimobil erbjuder olika mobilabonnemang för privatpersoner och företag, med priser från 149 kr/mån för 3Mbit/s helt fri surf, till 299 kr/mån för upp till 100Mbit/s med en kampanjpris på 299 kr/mån i 2 månader, sedan 349 kr/mån. Full Fart-abonnemanget med 5G kostar 299 kr/mån i 2 månader, sedan 399 kr/mån.

chilimobil

 • Fria samtal & SMS/MMS: Ja
 • Surf: Obegränsad
TILL CHILIMOBIL →

5. Halebop

Halebop är en populär lågprisoperatör med bra support och låga priser. Hos dem kan du också köpa till en mobil med ditt abonnemang, vilket är ovanligt för lågprisoperatörer.

Supporten håller även en bra nivå,. Men du kan inte ringa till supporten, utan bara chatta, fast det är normalt när det kommer till lågprisoperatörer. 

Två ytterligare bra saker med Halebop är att de har bra studentabonnemang och ingen uppsägningstid ifall du inte köper till en mobil till abonnemanget. 

Rabatt hos Halebop i Juni 2024

Halebop erbjuder en rad mobilabonnemang med Telias nät och 5G. Alternativen sträcker sig från 3 GB surf för 149 kr/mån till dubbel surf med 200 GB för 399 kr/mån med 12 månaders bindningstid. Mellan dessa finns 8 GB för 239 kr/mån och 30 GB för 339 kr/mån, vilka är bindningsfria och inkluderar fria samtal samt fria SMS/MMS globalt. Alla abonnemang låter dig behålla oanvänd surf.

Halebop

 • Fria samtal & SMS/MMS: Ja
 • Surf: 3 GB – 200 GB
TILL HALEBOP →

Så hittar du ett billigt mobilabonnemang

För att hitta ett billigt mobilabonnemang finns en del knep du bör känna till. Nedan ger vi dig lite tips på vad du kan göra för för att sänka månadskostnaden på din mobiltelfoni.

Ta del utav kampanjer & rabatter

Ett bra och enkelt sätt att hitta ett billigt mobilabonnemang är att leta efter operatörer som erbjuder kampanjer eller rabatter på sina abonnemang. Ofta har alla operatörer kampanjer då och då men dessa kan skilja sig en hel del.

Ett tips är därför att leta efter operatörer som just erbjuder sänkt månadspris på sina abonnemang som en del av en kampanj. För dig som studerar går det också att få rabatt genom att teckna ett mobilabonnemang för studerande. Om du är senior går det också att få en lägre månadskostnad på abonnemanget genom seniorabonnemang.

Samla ihop vänner & familj

Ett annat tips för att få billigare mobilabonnemang är att samla familj och vänner i ett och samma abonnemang, detta kan sänka månadspriset en hel del. En operatör som erbjuder mobilabonnemang till hela familjen är Comviq.

Hos Comviq kan du dela abonnemang med vem du vill och du betalar enbart 145 kr per tillagd medlem. Alla medlemmar får sedermera 30 GB var att surfa för och samtal, SMS och MMS ingår kostnadsfritt.

Välj ett abonnemang där du kan spara surf

Uppskattar du att ha mycket surf kan ett tips vara att välja ett abonnemang där du kan spara oanvänd surf. Det är inte alla operatörer som erbjuder detta så det kan vara värt att se över innan du väljer att beställa ditt nya abonnemang.

Ett exempel på en operatör som erbjuder sparad surf är Hallon. Hos Hallon kan du spara din surf till nästkommande månad samtidigt som du får den vanliga påfyllningen.

Betala via autogiro

Generellt erbjuder alla lågprisoperatörer enbart digital betalning likt autogiro men hos de större operatörerna kan du alltid välja att betala via pappersfaktura. Väljer du detta betalningssätt tillkommer dock alltid en administrativ avgift.

Vill du ha en så låg kostnad för ditt abonnemang som möjligt bör du därför alltid välja autogiro som betalningsmetod.


Så sparar du in pengar på ditt abonnemang

Det finns flera sätt att spara in pengar på sitt mobilabonnemang. Nedan ger vi dig två enkla tips på hur du kan spara pengar på ditt abonnemang.

 • Ring till utlandet via internet istället. Något som generellt är väldigt dyrt är att ringa till utlandet från Sverige. De nya roaming-reglerna gäller nämligen bara när du ringer från ett EU/EES-land till Sverige eller från ett EU-land till ett annat när du befinner dig utanför Sveriges gräns. Ringer du från Sverige till utlandet kostar ditt samtal pengar per minut vilket kan bli väldigt dyrt. För att slippa denna kostnad bör du istället ringa dina samtal via internet. Det finns flera appar som erbjuder denna funktion. Två populära sådana är exempelvis WhatsApp och Facebook Messenger.
 • Använd Wi-Fi istället för surf när du har möjlighet. Det är mängden surf i ditt abonnemang som kostar mest pengar. För att minska din månadskostnad bör du därför använda mindre surf från ditt mobilnät och istället använda Wi-Fi i större grad. Idag finns Wi-Fi nästan överallt. Hemma, på jobbet, på café. Det är därför en relativt lätt förändring att börja använda mer Wi-Fi göra för att minska kostnaden på sitt abonnemang.

Hur kan vissa mobilabonnemang vara så billiga?

Att en del operatörer och mobilabonnemang kan vara så billiga beror på ett flertal faktorer. Hela affärsmodellen för ett lågprisbolag, likt de vi nämnt ovan, kretsar kring att de skalar bort tjänster och funktioner som kostar mycket pengar. Nedan berättar vi om några utav dessa. 

1. De har inga fysiska butiker

En lågprisoperatör har generellt aldrig några fysiska butiker. Detta eftersom ett butiksnät kostar väldigt mycket pengar att både upprätta men också driva. Utan butiker slipper de dyra hyror för lokaler, personalkostnader, inredning och andra kostnader som uppkommer i och med fysiska butiker. 

Istället sker all försäljning online via deras e-butiker vilket således ofta innebär att de kan erbjuda långt mycket lägre priser för deras abonnemang tack vare att de sparar in så mycket pengar. 

2. Begränsad kundtjänst

En annan genomgående likhet mellan lågprisbolagen är att deras kundtjänst inte är lika välutvecklad som de större konkurrenternas. En lågprisoperatör erbjuder ofta en enklare kundtjänst i form av chatt eller mail kommunikation med kunderna. De operatörer som erbjuder bäst mobilabonnemang har ofta flera alternativ när det kommer till support däribland telefonsupport. 

Att upprätta kundtjänst med telefonsupport är även det i regel väldigt dyrt då kostnader som lokal och personalomkostnader tillkommer. Telefonsupport måste bemannas och då krävs personal för att göra detta. Ofta måste också personalen arbeta på så kallade obekväma tider vilket även det innebär stora kostnader. 

En lågprisoperatör som erbjuder billiga mobilabonnemang eller billiga kontantkort har alltid en kundtjänst men den är förmodligen inte öppen alla dagar i veckan och ofta erbjuder de alltså enbart hjälp via chatt eller mail. En lågprisoperatör har däremot ofta mycket information på deras webbplats och det räcker ofta väldigt långt. Dessutom sparar de in mycket pengar vilket de istället kan använda för att sänka priserna på abonnemangen. 

3. Inga fakturor via vanlig post

Något annat du förmodligen har märkt av när det kommer till lågprisabonnemang är att de inte erbjuder pappersfaktura. Detta då det kostar mycket mer pengar att fysiskt skicka brev till sina kunder än att enbart erbjuda kortbetalning eller e-faktura. 

Genom att enbart erbjuda digitala betallösningar kan lågprisoperatörerna spara in mycket pengar och istället använda dessa pengar till att sänka priserna på sina abonnemang. 


Vanliga frågor

Är kontantkort billigare än mobilabonnemang?

Nej, generellt kostar ett kontantkort lika mycket som ett vanligt mobilabonnemang. Väljer du kontantkort kan du också gå miste om kampanjer, sparad surf och så vidare. Ett kontantkort måste du också fylla på varje månad vilket i längden kan upplevas krångligt.

Är det billigast att ha mobilabonnemang med eller utan telefon?

Det är alltid billigare att ha ett mobilabonnemang utan telefon. Däremot kan det vara en bra idé att ta en telefon med i abonnemanget om du tycker att det är smidigare att betala av den varje månad.

Med vilket mobilabonnemang ringer man billigast utomlands?

Hallon är det mobilabonnemanget som låter dig ringa billigast utomlands. Priset du betalar för att ringa utomlands med Hallon varierar beroende på land, men du kan se detaljerade utlandspriser direkt på deras hemsida.

Kan jag få rabatt på mobilabonnemang som ny kund?

Ja, flera operatörer erbjuder rabatt på mobilabonnemang för nya kunder. I regel är det dock enbart under en begränsad tid, därefter betalar du den vanliga månadskostnaden.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu