Tele2 mobilabonnemang

Hos Tele2 finner du prisvärda mobilabonnemang för både privatpersoner & företag med täckning i världsklass.

TILL TELE2 →
Tele2 mobilabonnemang

Vilka mobilabonnemang finns hos Tele2?

Just nu har Tele2 fem olika mobilabonnemang där fria samtal och SMS/MMS alltid ingår, det enda som skiljer dem åt är mängden surf. Hos Tele2 kan beställa ett abonnemang med allt från 5 GB till helt fri surf.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Tele2

Fria

5 GB

249 kr Läs mer

Tele2

Fria

15 GB

249 kr Läs mer

Tele2

Fria

Obegr (100 MiB/s)

399 kr Läs mer

Tele2

Fria

Obegr (250 MiB/s)

499 kr Läs mer

Tele2

Fria

Obegr. 1 000 Mbit/s

499 kr Läs mer

Hur är täckningen hos Tele2?

Tele2:s nät täcker cirka 90 procent av Sveriges yta och når ut till 99.9% av befolkningen. Mobilnätet är också mycket bra och har prisats för att ha högst 4G-täckningskvalitet i landet.

För att vara säker på att det finns god täckning där du bor kan du titta in täckningskartan som finns på webbsidan. Detta är speciellt viktigt att göra om du bor i norra Sverige där många operatörers nät ofta är sämre än resterande delar av landet.


Fördelar med mobilabonnemang från Tele2

 • Familjeabonnemang erbjuds.
 • Ingen bindningstid på mobilabonnemangen.
 • Möjligt att beställa abonnemang tillsammans med mobil.
 • Går att pausa vissa abonnemangstyper.
 • Ingen startavgift.
 • Många kontaktvägar till kundtjänst.
 • Surf delas inte i familjeabonnemangen, alla får egen.

Nackdelar med Tele2

 • Surf går inte att spara.
 • En månad uppsägningstid.
 • Går inte pausa alla former av abonnemang.
 • Du får använda max 50 GB surf i utlandet inom EU/EES.

Tele2 gick ihop med Comhem

Tele2 och Com Hem är numera samma och går under namnet Tele2. Com Hems varumärke finns därmed längre inte kvar. Som ett nytt och starkare Tele2 fortsätter de leverera mobilabonnemang, bredband och TV till svenska hushåll. Med ny teknik och nya sätt att tänka kan de göra ännu mer för sina kunder.


Finns det familjeabonnemang hos Tele2?

Tele2 erbjuder familjeabonnemang som ger dig och dina familjemedlemmar ett bättre pris på era mobilabonnemang. Alla får varsitt abonnemang med egen surf. Ingen mobildata delas alltså mellan mobilabonnemangen. Det är helt upp till dig vem du vill dela abonnemang med. Det behöver alltså inte vara direkta familjemedlemmar, det kan likaväl vara vänner, kollegor eller grannar.

Ni får en gemensam faktura som skickas till den som står som ägare av alla abonnemang. Alla får lika mycket surf, man kan alltså inte välja olika surfmängder till olika personer. Det är därmed bra att välja en tillräcklig surfmängd som räcker till för alla för att undvika att köpa till extrasurf varje månad.

Varje ny person du lägger till i ditt abonnemang kostar 199 kr/månaden oavsett vilken abonnemangsform det gäller.


Tele2 mobilabonnemang för pensionärer

Som senior och pensionär får du 20% rabatt på mobilabonnemang hos Tele2. Rabatten gäller dig som fyllt 65 år.

Det är enkelt att komma igång med ett pensionärsabonnemang hos Tele2. Det enda du behöver bestämma är mängden data du behöver. Eftersom det inte finns några bindningstider om du inte bundit upp dig med en hårdvara kan du när som helst ändra abonnemanget och minska eller öka surfen.

Nedanstående pensionärsabonnemang går att välja om du fyllt 65 år:

 • Senior 5 GB – 199 kr/mån
 • Senior 15 GB – 239 kr/mån
 • Obegränsad (100 MiB/s) – 319 kr/mån
 • Obegränsad (250 MiB/s) – 399 kr/mån
 • Obegränsad (1 000 MiB/s) – 479 kr/mån

För att beställa ett pensionärsabonnemang behöver du antingen ta dig till en butik eller ringa kundtjänst. Det går alltså inte att beställa själv via webbsidan på samma sätt som övriga abonnemang. 


Kan man köpa mobiltelefon hos Tele2?

Tele2 erbjuder dig att beställa mobiltelefon antingen kontant eller tillsammans med ditt abonnemang. Utbudet av mobiltelefoner är stort.

Genom att beställa en mobiltelefon tillsammans med ditt abonnemang och binda upp dig får du ett bättre totalpris jämfört med om du hade beställt telefonen kontant vid sidan av abonnemanget. Då och då finns det fina erbjudanden på utvalda mobiltelefoner på sajten.


Hur fungerar abonnemanget utomlands?

Du får ringa, SMSa och MMSa fritt inom EU/EES med mobilabonnemang från Tele2. Hur mycket surf du får använda varierar mellan olika operatörer. Med Tele2 får du använda hela din surfmängd inom EU/EES i alla abonnemang förutom ett.

Har du ett obegränsat abonnemang får du använda max 50 GB per månad. Med abonnemanget Obegränsad ingår dock samtalsminuter och fri surf i 25 länder utanför EU/EES vilket är ett plus.


Tele2 mobilabonnemang med obegränsad surf

Tele2 har ett mobilabonnemang med obegränsad surf som du kan använda inom hela SVerige. I utlandet inom EU/EES och 25 extra länder utanför EU/EES kan du använda max 50 GB per månad. Det är dock väldigt vanligt att mobiloperatörer inte låter dig surfa helt obegränsat i utlandet, det är inget som utmärker sig för Tele2.


Erbjuder Tele2 företagsabonnemang?

Tele2 erbjuder företagsabonnemang för såväl små som större företag. Inne på webbsidan finns en behovsanalys som kan användas för att få rekommendationer kring vilka lösningar som kan tänkas passa ditt företag.


Kundtjänst hos Tele2

Du kan komma i kontakt med kundtjänst hos Tele2 via telefon, chatt och email. De snabbaste kontaktvägarna är telefon och chatt. Många problem kan ofta lösas via ”Mitt Tele2” som du kommer åt genom att logga in med BankID på deras hemsida. Där kan du också finna svar på de vanligaste frågorna och komma åt diverse guider.

Öppettiderna för Tele2:s kundtjänst är enligt nedanstående:

Öppettider telefon

 • Vardagar: 08.00 – 19.00
 • Lördagar: 09.00 – 15.00
 • Söndagar: Stängt

Öppettider chatt

 • Vardagar: 09-19
 • Lördagar: 10-15
 • Söndagar: Stängt

Vårt omdöme om Tele2

Tele2 är en mobiloperatör med bra erbjudanden och bra nät. Det finns både fördelar och nackdelar med denna mobiloperatör. En nackdel med Tele2 är att det inte går att spara oanvänd surf, något många andra operatörer erbjuder. Det är bra att kunna spara sin oanvända surf för att ha en surfpott att ta till om datan någon månad tar slut.

Däremot erbjuds abonnemang med obegränsad surf i Sverige som gör att du inte behöver känna dig begränsad. Du kan inte surfa helt obegränsat i utlandet, där kan du använda max 50 GB per månad. Det gäller även abonnemanget Obegränsad.

Extra bra är att familjeabonnemang erbjuds som ger dig, din familj eller vänner extra bra pris. Hos vissa operatörer behöver man dela på surfen men i Tele2:s familjeabonnemang får alla som delar på abonnemanget sin egen surf.

Det är däremot inte möjligt att välja hur mycket surf varje person ska få. Alla får lika mycket surf som ingår i huvudabonnemanget. Finns det personer som surfar mycket kan det vara bra att välja familjeabonnemanget med obegränsad surf.


Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om mobilabonnemang från Tele2.

Är det samma pris online som i fysisk butik hos Tele2?

Hos Tele2 kan erbjudanden och pris kan skilja sig online och i butik. Oftast får du bäst pris online. Där kan du också ta den tiden du behöver för att bestämma dig och kundtjänsten finns också tillgänglig i chatten.

Erbjuder Tele2 studentabonnemang?

Tele2 säljer inte mobilabonnemang med rabatter till studenter. Systerbolaget och operatören Comviq har däremot abonnemang som riktar sig till studenter och ungdomar.

Kan jag flytta med mitt nummer till Tele2?

Ja, du kan flytta med ditt nummer till Tele2 från annan operatör. När du beställer ditt abonnemang anger du att du vill behålla ditt nuvarande nummer. Tele2 sköter kontakten med din nuvarande operatör.

Hur snabb surf får jag hos Tele2?

I Tele2:s nät ligger normalhastigheten på surf mellan 10 - 40 Mbit/s. Detta är en relativt bra surfhastighet om man ser till de andra mobiloperatörerna i Sverige. Hastigheten är dock begränsad om du är på en plats med dålig täckning.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu