Karma Mobil

Karma Mobil erbjuder mobilabonnemang anpassat för seniorer tillsammans med riktigt bra priser.

TILL KARMA MOBIL →
Karma Mobil mobilabonnemang

Vilka mobilabonnemang finns hos Karma Mobil?

Just nu finns det 7 olika mobilabonnemang hos Karma Mobil som är speciellt anpassade för seniorer och pensionärer. Hos Karma Mobil kan man beställa ett abonnemang med allt från 1 GB till 100 GB surf.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Karma mobil

Ej fria

1 GB

99 kr Läs mer

Karma mobil

Fria

5 GB

129 kr Läs mer

Karma mobil

Fria

10 GB

159 kr Läs mer

Karma mobil

Fria

20 GB

239 kr Läs mer

Karma mobil

Fria

40 GB

279 kr Läs mer

Karma mobil

Fria

50 GB

329 kr Läs mer

Karma mobil

Fria

100 GB

379 kr Läs mer

Om Karma Mobil

Karma Mobil är mobiloperatören som har sitt fokus på den mer mogna, äldre målgruppen. De strävar mot att alltid förbli en enkel operatör som underlättar den allt mer digitala vardagen för den äldre generationen. De är exempelvis det enda företaget som erbjuder mobilabonnemang utan surf.

Karma Mobil grundades år 2020 och är en helt fristående operatör men de har valt att hyra in sig på Telenors nät eftersom de inte har några egna master uppsatta. Deras täckningskarta kan därmed jämföras med den Telenor har.


Vilket nät använder Karma Mobil?

Karma Mobil delar nät med Telenor. Masterna som Telenor äger finns uppsatta på de allra flesta platser i Sverige så täckningsgraden är stor men allra bäst är den i södra Sverige. Dock är det alltid bra att dubbelkolla hur täckningen ser ut där du bor. Speciellt om du bor på glesbygden eller väldigt långt norröver.


Vad är fördelarna med Karma Mobil?

 • Erbjuder abonnemang med 1 GB surf.
 • ID-skydd från UC ingår utan kostnad.
 • Billiga mobilabonnemang för seniorer.
 • Möjlighet att höja och sänka abonnemanget.
 • Erbjuder kundsupport via telefon.
 • Tillhandahåller flera rabatter och erbjudanden.
 • Erbjuder gratis teknisk hjälp för kunder.

Nackdelar med Karma Mobil

 • Erbjuder inga mobiltelefoner.
 • Max 30 GB surf ingår inom EU.
 • Ej möjligt att spara surf.
 • Supporten är endast öppen på vardagar.

Karma Mobil seniorabonnemang

Något som gör att Karma Mobil sticker ut från mängden är deras stora fokus på mobilabonnemang för seniorer. Karma Mobils största fokus är att finnas som ett alternativ till de mer seniora människorna. De vill vara en enkel operatör som finns där för sina kunder inte bara som en operatör utan också som en allmän stöttepelare när det kommer till den digitala omställningen.


Hjälper äldre med teknisk support

Behöver du teknisk hjälp kan du genom Karma Mobil få supporten. Du kan antingen välja att ringa eller till och med få besök på plats i hemmet. Detta är enormt fördelaktigt speciellt för seniorer som har svårt med den digitala omställningen.

Karma Mobil kan både hjälpa till att installera en ny telefon, få igång internet eller något helt annat. Det behöver inte ens vara teknikfrågor som rör abonnemanget du har hos Karma. Inom en snar framtid kommer Karma också lansera diverse utbildningar för seniorer som behöver lite extra stöttning när det kommer till det digitala.


Erbjudanden från Karma Mobil

Utöver att du som kund hos Karma Mobil kan få hjälp med tekniska frågor erbjuder också operatören en mängd andra fördelaktiga erbjudanden. På Karma Mobils hemsida finns flera aktuella erbjudanden, däribland för diverse tjänster och produkter hos företag Karma samarbetar med.

Du kan också få rabatt om du väljer att tipsa en vän om Karma Mobil. Om personen du tipsar väljer att bli kund hos Karma Mobil får du 50 kronor i avdrag på din nästkommande faktura.

Hela filosofin bakom att Karma väljer att erbjuda sina kunder diverse extra erbjudanden handlar om att de vill att deras kunder ska få en mer aktiv och glädjefylld vardag. På sätt och vis är Karma därför inte bara en operatör utan så mycket mer än det.


Har Karma Mobil någon bindningstid eller uppsägningstid?

Hos Karma Mobil har du som kund varken någon bindningstid eller uppsägningstid. Eftersom du inte har någon bindningstid eller uppsägningstid hos Karma kan du ändra i mobilabonnemanget när du önskar.

Eftersom det hos Karma Mobil både är möjligt att sänka och höja abonnemanget spelar det inte så stor roll att det inte är möjligt att spara surf. Märker du ena månaden att du har för mycket surf kan du välja att sänka telefonabonnemanget och tvärtom.


Hur är kundtjänsten på Karma Mobil?

En annan del som utmärker Karma Mobil positivt är deras kundtjänst. Trots att Karma kännetecknas som en lågprisoperatör erbjuder de ändå telefonsupport vilket är relativt ovanligt. De allra flesta lågprisoperatörer drar nämligen in på just kundsupport då det kostar en hel del pengar att bedriva.

Hos Karma kan du som kund kontakta kundservice på flera olika vis. Antingen genom att ringa dem alla vardagar mellan 09 till 19. Vill du hellre maila eller chatta går det också bra. Maila och chatta kan du göra dygnet runt, alla dagar i veckan.

Att Karma Mobil erbjuder kundsupport via telefon går hand i hand med deras måtto att finnas där för de äldre kunderna. Att ringa är nämligen för de allra flesta seniorer långt mycket mer bekvämt än att exempelvis maila eller chatta.

Telefonsupporten har dock enbart öppet på vardagar vilket gör att Karma som operatör fortfarande ligger en bit efter de större mer resursstarka premium-konkurrenterna. Det är dock väldigt duktiga och konkurrenskraftiga sett till konkurrenter i form av lågprisoperatörer.


Vårt omdöme om Karma Mobil

Karma Mobil är operatören för dig som söker ett enkelt men pålitligt abonnemang och för dig som kanske önskar lite mer av en operatör än en som bara kan erbjuda ett abonnemang. Är du senior och önskar lite extra stöttning är Karma även där ett bra val.

Deras behjälplighet i teknisk support och deras telefonsupport är det som gör att operatören sticker ut mest. Det som också är positivt är att du genom operatören kan få många goda erbjudanden i form av sänkt pris på en mängd produkter och tjänster.

Att de också delar nät med Telenor är en stor fördel eftersom täckningsgraden är hög. Karma Mobil är en bra operatör som har många av de kvaliteter de större operatörerna erbjuder. Det märks dock att de ännu inte är så stora. Däribland att de helt saknar försäljning av hårdvaror men också då deras kundtjänst enbart är öppen på vardagar.


Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om mobilabonnemang från Karma Mobil.

Kan man ringa & SMSa inom EU med Karma Mobil?

Det är helt gratis att både ringa, SMSa och MMSa med ett Karma Mobil abonnemang inom Europa och EES. Detta förövrigt alla mobiloperatörer i abonnemang i Sverige.

Har Karma Mobil några fysiska butiker?

Karma Mobil har inga fysiska butiker, de är en mobiloperatör som enbart finns online. Detta är en utav anledningarna till att de kan hålla sina priser lägre, eftersom att det kostar pengar att driva fysiska butiker.

Kan man surfa utomlands med abonnemanget från Karma Mobil?

Ja, du kan surfa med abonnemanget från Karma Mobil utomlands. Den totala mängd surf du kan använda utomlands är dock 30 GB oavsett vilket abonnemang du har. Använder du mer än detta behöver du betala extra för det.

Vem äger Karma Mobil?

Karma Mobil ägs utav Karma Mobil AB, vilket är ett företag som grundades år 2019. Företaget har sitt säte i Stockholm och enligt uppgifter på nätet har de 2 anställda.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu