Fibio mobilabonnemang

Fibio är en relativt ny mobiloperatör som erbjuder mobilabonnemang i den lägre prisklassen.

TILL FIBIO →
Fibio mobilabonnemang

Vilka mobilabonnemang finns hos Fibio?

Just nu har Fibio 4 olika mobilabonnemang där fria samtal och SMS/MMS alltid ingår, det enda som skiljer dem åt är mängden surf. Hos Fibio kan beställa ett abonnemang med allt från 2 GB till 40 GB surf.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

fibio logo

Fria

2 GB

59 kr Läs mer

fibio logo

Fria

6 GB

99 kr Läs mer

fibio logo

Fria

20 GB

129 kr Läs mer

fibio logo

Fria

40 GB

159 kr Läs mer

Om Fibio

Fibio är en enkel mobiloperatör som fokuserar på enkelhet, prisvärdhet, flexibla tjänster och personlig service. Enkelhet är Fibios ledord. Operatören startade sin verksamhet under 2019.

De erbjuder snabb service och något som skiljer Fibio från övriga mobiloperatörer på Svenska marknaden är att du har tre veckor ångerrätt istället för två när du blir kund hos dem.


Vilket nät använder Fibio?

Fibio använder samma nät som Telenor vilket gör att du kommer ha samma täckning med Fibio som de med Telenor har. Nätet täcker 90 procent av landet och når ut till hela 99.9% av befolkningen.

Du kan ta en titt på Telenors täckningskarta för att se hur täckningen är i just ditt område. Bor du inte i en mindre ort i norra Sverige kan du generellt räkna med god täckning med Fibio och Telenors nät.


Vad är fördelarna med Fibio?

 • Ingen bindningstid.
 • Erbjuder både barn-, student- och seniorabonnemang.
 • Erbjuder familjeabonnemang där du kan lägga till nya användare.
 • Viaplay ingår i ett visst antal månader i vissa abonnemang.
 • Möjligt att pausa mobilabonnemanget.
 • Snabb kundtjänst via telefon.
 • Extra lång ångerrätt, 3 veckor istället för 2 veckor som du får enligt distansavtalslagen.

Nackdelar med Fibio

 • Går inte att skaffa fri surf-abonnemang hos dem
 • En månads bindningstid.
 • Halva priset gäller enbart första månaden.
 • Erbjuder inte företagsabonnemang.
 • Inte möjligt att chatta med kundtjänst.

Fibio erbjuder inte obegränsad surf

Fibio erbjöd ett tag ett fri surf-abonnemang. Det erbjudandet är inte kvar, och det högsta man kan teckna sig för är surf på 40 GB/mån. 


Kan man beställa mobiltelefon tillsammans med abonnemanget?

Även fast det inte är supertydligt på deras hemsida så erbjuder Fibio mobiltelefon tillsammans med mobilabonnemangen. När du väljer att beställa en hårdvara tillsammans med abonnemanget binder du upp dig. Du kan välja att binda upp dig på 12 eller 24 månader. Detta ger dig oftast en bättre totalkostnad jämfört med om du hade köpt telefonen kontant utan ett abonnemang, du behöver då dock binda upp dig.


Fibio erbjuder mobilabonnemang för alla målgrupper

Fibio har ett mobilabonnemang för alla. De erbjuder abonnemang som alla kan teckna på upp till 40 GB surf. Som barn, student eller senior får du dessutom extra bra erbjudanden.

Abonnemang för barn, student eller senior

Fibio erbjuder mobilabonnemang till barn upp till 18 år. I abonnemangen ingår fria samtal, sms och mms. Fibio erbjuder samma typ av förmånliga mobilabonnemang för studenter. Dessa är helt utan åldersgräns. Dessutom erbjuds du som senior extra bra priser på Fibios mobilabonnemang. Detta gäller dig som är över 55 år.

Surfmängden du kan välja mellan i barn-, student- och seniorabonnemangen är enligt följande:

 • 4 GB – 99 kr/mån (halva priset första månaden)
 • 12 GB – 199 kr/mån (halva priset första månaden)
 • 40 GB – 279 kr/mån (halva priset första månaden)
 • 80 GB – 319 kr/mån (halva priset första månaden)

Du får alltså samma erbjudande oavsett om du är barn, student eller senior.
Viaplay ingår dessutom kostnadsfritt i två månader i dessa abonnemang.


Fibio familjeabonnemang

I Fibios familjeabonnemang tillåts du samla familj, släkt, vänner, grannar eller kollegor i ett och samma abonnemang. Detta gör att ni sänker er månadskostnad för varje användare.

I huvudabonnemanget kan man lägga till max 8 användare. Ni kan alltså vara max 9 personer som delar på familjeabonnemanget. Ju fler användare ni är desto lägre pris får ni.

Prisexempel på familjeabonnemang:

 • Huvudabonnemang: 499 kr/mån
 • 2 personer: +314 kr/månad
 • 3 personer: +252 kr/månad
 • 4 personer: +221 kr/månad
 • 5 personer: +203 kr/månad
 • 6 personer: +190 kr/månad
 • 7 personer: +181 kr/månad
 • 8 personer: +175 kr/månad
 • 9 personer: +170 kr/månad

Hur fungerar mobilabonnemanget från Fibio utomlands?

När du reser inom EU/EES kan du använda ditt mobilabonnemang från Fibio som vanligt för att ringa, SMSa och MMSa. Detta på grund av EU:s roamingregler. Alla operatörer behöver numera nämligen ge dig fri roaming inom EU/EES. Hur mycket surf du får använda i utlandet skiljer sig dock mellan olika operatörer.

I Fibios mobilabonnemang kan du använda hela din surfpott inom EU/EES med ett undantag för abonnemanget Obegränsat. Med det abonnemanget får du använda högst 50 GB surf/månad. Priser för länder utanför EU/EES finns på Fibios webbsida i en prislista.


Hur är kundtjänst hos Fibio?

Något unikt Fibio erbjuder är att du får 3 GB surf tillagt på ditt abonnemang om du ringer kundservice via telefon och inte får svar inom tio minuter. Detsamma gäller för E-mail om du inte får svar inom ett dygn. Därmed kan du räkna med snabb service. Fibio har valt att lägga ett stort fokus på sin kundtjänst. De värderar ett personligt och proffsigt bemötande högt.

På supportsidan kan du ofta lösa ditt ärende själv med hjälp av diverse guider och frågor och svar. På Mina Sidor kan du enkelt också hålla koll på ditt mobilabonnemang och exempelvis se hur mycket surf du har kvar.


Vårt omdöme om Fibio

Fibio är något gömd bland jättarna på mobilmarknaden men ett alternativ som kan vara värt att överväga när du ska skaffa nytt mobilabonnemang. Det finns både fördelar och nackdelar med Fibios mobilabonnemang där du behöver överväga om nackdelarna spelar stor roll för just dig.

En stor nackdel enligt oss är att det inte går att spara oanvänd surf med Fibios mobilabonnemang. Du kan inte heller skaffa ett fri surf-abonnemang hos dem, vilket också är ett tillkortakommande.


Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om mobilabonnemang från Fibio.

Kan man spara oanvändsurf hos Fibio?

Nej, du kan inte spara oanvänd surf hos Fibio. Faktum är att det bara är ett fåtal operatörer på den Svenska marknaden som låter dig spara surfen du inte använder varje månad.

Hur lång ångerrätt får man hos Fibio?

Hos Fibio har du tre veckors ångerrätt. Detta är mer än övriga mobiloperatörer, där du erbjuds två veckor enligt distansavtalslagen vid köp online.

Hur snabbt kan man surfa genom Fibio?

Normalhastigheten när du surfar med ett mobilabonnemang från Fibio ligger mellan 10 och 40 Mbit/s. Surfhastigheten är densamma som hos Telenor, eftersom det är deras nät Fibio använder.

Kan jag flytta med mitt gamla nummer till Fibio?

Ja, du kan flytta med ditt nummer till Fibio. När du beställer ditt nya abonnemang kan du välja att du vill flytta med ditt gamla telefonnummer, så sköter Fibio resten.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu