iPhone 14 med abonnemang

iPhone 14 är äntligen här. Den har likt de tidigare modellerna en elegant design med platta kanter, en aluminiumram och en baksida av glas.

Den nya iPhone 14 har självklart också fått en hel del uppdateringar och förbättringar.

iPhone 14 med abonnemang

Vilka operatörer erbjuder iPhone 14 med abonnemang?

De främsta operatörerna som erbjuder iPhone 14 med abonnemang är Tre, Hallon, Halebop, Comviq och Tele2. Genom dessa kan du få ett mobilabonnemang och en iPhone 14 med en avbetalningstid på mellan 12 och 36 månader.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Avbetalningstid

Tre

Fria

5 GB – obegr.

12 - 36 månader

Se pris

Hallon

Fria

5 GB – 100 GB

24 månader Se pris

Halebop

Fria

2 GB – 200 GB

12 - 36 månader

Se pris

Comviq

Fria

5 GB – 100 GB

24 - 36 månader

Se pris

Tele2

Fria

5 GB – obegr.

12 - 36 månader

Se pris


Om iPhone 14

iPhone 14 lanserades 16 september 2022. Två saker som fått sig en rejäl uppdatering jämfört med tidigare modeller är kameran och batteritiden. Även designen har blivit mer hållbar, bland annat genom att aluminiumramen är gjord av flygindustriklassat aluminum.

Glaset har också ett så kallat Ceramic Shield. Med iPhone 14 kommer också nya iOS 16 bli tillgängligt vilket kommer göra det möjligt för dig att bland annat skapa en unik låsskärm samt få uppdateringar i realtid från dina favoritappar. Även chipet är uppdaterat i nya iPhone 14 och har nu samma kraftfulla kärna som iPhone 13 Pro.

De främsta fördelarna med iPhone 14:

  • Snabb 5G-uppkoppling
  • Ännu bättre kamerasystem för både video och bild
  • Bättre batteritid
  • Nytt A15-chip med femkärnig grafik som ger en ännu bättre användarupplevelseupers
Specifikationer
Modell: iPhone 14
Tillverkare: Apple
Lanseringsdatum: 16 september 2022
Systemchip: Apple A15 Bionic
Vikt: 172 g
Mått: 146.7 x 71.5 x 7.8 mm
Batterikapacitet: 3279 mAh
Skärmstorlek: 6.1 tum
Skärmtyp: OLED
Skärmupplösning: 2556 x 1179 pixlar
Kamera: 12 MP (Dubbelkamera)
SIM-kort: eSIM
Stöder 5G: Ja

Vad utmärker iPhone 14?

Det finns en hel del som utmärker en iPhone 14. Modellen har fått flera uppdateringar och förbättringar gentemot föregångaren iPhone 13, nedan går vi igenom vilka.

Tåligare design och nya färgval

Den nya iPhone 14 har en tåligare design än innan med aluminium i flygkvalité och med en Ceramic Shield skärm. Den nya skärmen är den absolut mest tåliga på marknaden och klarar av både spill, olyckor med vatten. Dessutom tål den damm.

Utöver att designen är än mer tålig så kommer även den nya iPhone 14 i fem nya fantastiska färger: blå, lila, midnatt, stjärnglans och röd.

Ännu bättre batteritid

iPhone 14 har också fått en bättre batteritid. Du kan nu streama omkring 16 timmar video innan batteriet laddas ut och dessutom kan det vara bra att veta att du kan ladda din telefon helt kontaktlöst. Vill du ha extra snabb trådlös laddning kan du lägga till en MagSafe laddare.

iPhone 14 har fått en helt uppdaterad invändig design. Bland annat så har temperaturprestandan förbättrats vilket gör att telefonen inte överhettas lika snabbt och därför håller batteriet bättre.

Kraftfulla kamerauppdateringar

iPhone 14 har också fått en ännu bättre kamera. På baksidan sitter en 12 MP huvudkamera som har fått en ännu större sensor och fler pixlar. Bredvid denna sitter en ultravidvinkel kamera som ger en bredare vy och som kan fånga än mer på varje bild.

Något som också är nytt i och med iPhone 14 är att kameran också har en Photonic Engine. Denna funktion gör att det blir dramatiskt mycket bättre bilder när man fotar i svagt eller mörkt ljus. Denna dramatiska förbättring är möjlig tack vare att Photonic

Engine använder sig av beräkningsmöjligheterna med Deep Fusion tidigare i bildbehandlingen. Detta gör det möjligt att ta bilder med ännu mer detaljer och färg oavsett vilket ljus bilden tas i.

Med iPhone 14 kan du också skapa mycket mer kvalitativa filmer. Kameran har nämligen ett nytt actionläge som minimerar vibrationer och gör att du kan filma mycket jämnare videos. Du kan också välja att filma i cinematiskt läge och i 4K.

Även skärmkameran är bättre på iPhone 14. Den har bland annat en större bländare på f/1,9 som bidrar till bättre kvalitet i bilder och videor tagna i svagt ljus. Uppdateringarna har också gjort det lättare att ställa in fokus i svagt ljus och att ta gruppbilder på längre avstånd.

Kraschdetektering och nödanrop via SOS

Uppdateringarna på den nya iPhone 14 innehåller också flera nya banbrytande säkerhetsfunktioner. Bland annat ingår det en så kallad kraschdetektering som känner av om du exempelvis hamnat i en allvarlig bilolycka. Om telefonen triggas ringer den automatiskt ett nödsamtal om användaren är medvetslös eller inte når sin iPhone.

Att din iPhone 14 kan känna av att en krasch eller olycka inträffat är möjligt tack vare att den samverkar med befintliga komponenter så som GPS:en i bilen, tryckförändringar och dessutom kan mikrofonen känna igen den typen av höga ljud som ofta uppstår vid allvarliga bilolyckor.

Nytt för iPhone 14 är också att nödanrop via SOS kan skickas ut via satellit. Detta möjliggör att räddningstjänst kan tillkallas även om inte Wi-Fi täckning eller mobilnät finns tillgängligt.

A15 Bionic med femkärnig grafikprocessor

iPhone 14 har också en ny femkärnig grafikprocessor och ett nytt A15 chip som gör telefonen dramatiskt mycket snabbare. Den ger också en smidigare grafik i videoappar och möjliggör att än mer avancerade spel kan spelas utan problem.

Att prestandan är så pass mycket bättre möjliggör också att batteritiden är bättre, att fler kamerafunktioner är möjliga samt att de nya säkerhetsfunktionerna fungerar.

iOS 16

I och med lanseringen av iPhone 14 kommer också en uppdatering i Apples IOS-system. iOS 16 kommer göra användarupplevelsen ännu bättre med nya widgetar, ännu fler intelligenta funktioner och dessutom kommer det vara möjligt att göra fler personliga anpassningar.

Med iOS 16 kommer det också bli enklare att dela bildsamlingar, översätta text, omvandla valuta och mycket mer.

iPhone 14 finns även i följande modeller:


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu