Tre mobilabonnemang

Genom Tre får du tillgång till flertalet förmånliga mobilabonnemang, mycket tack vare att Tre själva äger sitt eget nät och därmed kan ge bättre priser.

TILL TRE →
Tre mobilabonnemang

Vilka mobilabonnemang finns hos Tre?

Hos Tre finns det just nu 4 olika mobilabonnemang där du kan få mellan 5 GB och obegränsat med surf. I alla abonnemang från Tre ingår fria samtalsminuter samt SMS/MMS och operatören är en utav få som kan erbjuda 5G.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Tre

Fria

5 GB

199 kr Läs mer

Tre

Fria

20 GB

299 kr Läs mer

Tre

Fria

Obegränsat

429 kr Läs mer

Tre

Fria

Familjeabb.

99 kr/person Läs mer

Tre mobilabonnemang med fri surf

Tre erbjuder ett mobilabonnemang som heter Tre Obegränsat där du får surfa hur mycket du vill för 499 kr/mån. Inom EU/EES gäller dock fortfarande max 60 GB per månad. Detta är inte något alla operatörer erbjuder. Det är ett mycket bra alternativ för dig som surfar mycket och inte vill känna dig begränsad.


Vad är fördelarna med Tre?


Nackdelar med Tre

 • Inga specialanpassade mobilabonnemang för pensionärer eller studenter.
 • Sämre täckning i norra Sverige.
 • Inte möjligt att spara oanvänd surf.
 • Högre priser än vissa andra konkurrenter.
 • 1 månads uppsägningstid.

Tre erbjuder fri roaming i flertalet länder utanför EU/EES

Enligt EU:s roamingregler kan du använda din mobiltelefon fritt inom EU/EES, med ett maxtak på hur mycket surf du kan använda varje månad. Tre har dock valt att erbjuda samma villkor i ytterligare flera länder utanför EU/EES.

Reser du mycket kan det vara en stor fördel. På Tres hemsida kan du se vilka länder som omfattas av reglerna. I nuläget erbjuds detta i 80 länder vilket är långt mycket mer än alla andra operatörer.


Kan man beställa mobiltelefon med sitt abonnemang från Tre?

Hos Tre kan du beställa mobiltelefon tillsammans med abonnemang till bra pris. Ofta har de riktigt bra erbjudanden på abonnemang med mobiler som är unika för endast hemsidan. Samma erbjudanden finns inte alltid i fysisk butik.

När du väljer att binda upp ditt abonnemang tillsammans med en telefon blir totalpriset lägre jämfört med om du hade köpt telefonen separat utan abonnemang. Är du beredd att binda upp dig, oftast i 12, 24 eller 36 månader, kan det vara en bra idé att köpa mobilen tillsammans med abonnemanget och binda upp dig.

Du kan välja att köpa hårdvara med ditt abonnemang utan att binda upp dig också men då blir priset genast högre.


Vilka telefoner kan man få i mobilabonnemanget från Tre?

 • iPhone
 • Sony Xperia
 • Samsung Galaxy
 • Samsung Galaxy Flip
 • Xiaomi Pro
 • Doro

Hur är täckningen hos Tre?

Tre har fått en del kritik för sin täckning. Sämst täckning är det i norra delarna av landet. Bor du i en mindre stad i norra Sverige kan det därmed vara bra att kolla på täckningskartan för att se att det verkligen finns täckning där du bor och där du brukar befinna dig.

Tres mobilnät däremot har vunnit flertalet priser för sin höga prestanda när det kommer till surf. Surfupplevelsen är något många uppskattar i allt högre utsträckning medan samtalsupplevelsen inte längre är lika viktig.


Hur kontaktar man kundtjänsten på Tre?

Tre erbjuder kundtjänst via de traditionella kontaktvägarna telefon och e-post, men också via de moderna kontaktvägarna chatt och supportforum.

Det är alltså väldigt enkelt att komma i kontakt med kundtjänsten och vilken kontaktväg du vill använda är helt upp till dig och dina preferenser. Det snabbaste sättet att få hjälp är genom telefon eller chatt. Väntetiderna är ofta väldigt korta eller obefintliga.


Hur fungerar familjeabonnemang hos Tre?

Med familjeabonnemang hos Tre kan du lägga till extra användare i ditt abonnemang för 99 kr/mån. Det kan alltså bli billigare att samla hela familjen hos Tre med extra användare än att teckna separata abonnemang för varje person. Så här går det till när du lägger till extra användare i ditt abonnemang:

 1. Välj huvudabonnemang. Om ni är många som planerar att dela på abonnemanget bör ni välja en högre surfmängd så att surfen räcker till alla.
 2. Lägg till extra användare. I varje abonnemang kan man lägga till upp till fem extra användare. Varje extra användare kostar 99 kr/mån.
 3. Dela surf. Varje extra användare har sitt eget telefonnummer med fria samtal, sms och mms. Surfen som ingår i abonnemanget delar man på.

Kostnadsfri musikstreaming ingår

Tre erbjuder en unik tjänst som heter 3 Musikstreaming som betyder att du kan streama musik från musiktjänster såsom Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music och SoundCloud utan att surf dras från ditt abonnemang.

Detta gäller både i Sverige men också inom hela EU/EES. Om du lyssnar mycket på musik kan det vara skönt att kunna lyssna hur mycket du vill utan att någon surf dras från ditt abonnemang.


Vårt omdöme om Tre

Tre är en bra mobiloperatör för dig som reser mycket. Ingen konkurrent kommer i närheten av det utbud Tre har i utlandet där de erbjuder fri roaming inte bara i EU/EES utan även flertalet andra länder runt om i världen. Just nu erbjuder de fri roaming i hela 80 länder.

Tre är också ett bra alternativ för dig som är redo att dela din surf med familj och vänner eftersom de erbjuder möjligheten att lägga till extra användare i sina mobilabonnemang. På detta sättet behöver du inte betala lika mycket för ditt abonnemang som du skulle gjort om du hade ett eget abonnemang bara för dig själv.

Bor du i norra Sverige rekommenderar vi dock att du tar en titt på täckningskartan för att se att du kommer få god täckning där du bor och där du brukar befinna dig. I norra Sverige har Tre nämligen något sämre täckning jämfört med konkurrenterna.


Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om mobilabonnemang från Tre.

Går det att få 5G i alla mobilabonnemang från Tre?

Ja, alla mobilabonnemang hos Tre låter dig surfa på 5G. Din mobil behöver dock stödja 5G för att du ska kunna använda det.

Har Tre företagsabonnemang?

Tre erbjuder företagsabonnemang som passar både stora och små företag. Genom Tre får du som företagare tillgång till en egen växelfunktion, 5G-uppkoppling samt personlig rådgivning.

Hur många extra användare kan man lägga till i abonnemanget från Tre?

Du kan lägga till max fem extra användare i ditt Tre abonnemang. Ni alla kommer dela på samma surfpott.

Har Tre fysiska butiker?

Ja, Tre har fysiska butiker. Samma erbjudanden finns dock inte alltid i butik som online, så det är oftast fördelaktigare att beställa sitt mobilabonnemang online.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu