Telia mobilabonnemang

Hos Telia hittar du mobilabonnemang med riktigt bra täckning som passar alla medlemmar i familjen.

TILL TELIA →
Telia mobilabonnemang

Vilka mobilabonnemang har Telia?

Just nu har Telia 4 olika mobilabonnemang där fria samtal och SMS/MMS alltid ingår, det enda som skiljer dem åt är mängden surf. Hos Telia kan beställa ett abonnemang med allt från 0,2 GB till obegränsat med surf.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Telia logo

Fria

0,2 GB

129 kr Läs mer

Telia logo

Fria

5 GB

269 kr Läs mer

Telia logo

Fria

15 GB

399 kr Läs mer

Telia logo

Fria

Obegränsad

469 kr Läs mer

Om Telia

Telia har länge varit en jätte på mobilmarknaden. Koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Norden och Baltikum. Före 12 april 2016 gick Telia under namnet TeliaSonera Aktiebolag. Telia har sitt eget nät som anses vara Sveriges bästa, även i norra delarna av Sverige.

Telia ligger i den högre prisklassen och är ingen lågprisoperatör. Telia är Sveriges första och största mobiloperatör. Numera kan du däremot ta del av Telias nät genom Halebop och Fello som är lågprisoperatörer till skillnad från Telia som ligger i den högre prisklassen.

Många som vill ha tryggheten från Telias nät men komma billigare undan i pris väljer att istället teckna abonnemang hos Halebop eller Fello.


Hur bra täckning har Telia?

Telia har sitt eget nät med egna master som har bäst täckning i Sverige. Även i norra delarna av landet är Telias täckning bra, något många andra operatörer har problem med. På Telias webbsida finns en täckningskarta där du kan se hur täckningen ser ut där just du bor men du kommer troligtvis ha täckning vart du än befinner dig med ett abonnemang från Telia.

Det finns också flertalet mobilabonnemang i Telias nät som alltså har likvärdig täckning, men där du blir kund hos en annan operatör.


Vad är fördelarna med mobilabonnemang från Telia?

 • Bäst täckning i Sverige.
 • Pålitlig operatör som funnits med länge (äldsta mobiloperatören i Sverige).
 • Många olika abonnemang och tilläggstjänster att välja mellan.
 • Erbjuder familjeabonnemang.
 • Erbjuder Mobiltelefoner till sina abonnemang.
 • Du kan spara oanvänd surf
 • Många kontaktvägar till kundtjänst.
 • Kundtjänsten är öppen under helgen.
 • Erbjuder student- och ungdomsabonnemang.

Nackdelar med Telia

 • Startavgift.
 • Uppsägningstid.
 • Går inte att pausa abonnemang.
 • Du kan spara max 50 GB surf per månad oavsett abonnemangsform.

Kan man beställa mobiltelefon ihop med sitt abonnemang?

Telia har ett brett utbud av mobiltelefoner du kan beställa kontant eller ihop med ditt abonnemang. Genom att beställa en hårdvara tillsammans med ditt mobilabonnemang binder du upp dig och kan få ett bättre pris jämfört med om du hade köpt mobilen kontant.


Kan man teckna mobilabonnemang hos Telia online?

Hos Telia kan du teckna mobilabonnemang online men de har också egna butiker på många ställen runt om i Sverige. Du kan också köpa deras tjänster via återförsäljare. Det bästa är dock att beställa online eftersom du inte alltid är garanterad samma pris i butik eller hos återförsäljare som online.

När du beställer online har du dessutom alltid 14 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen. Du har också god tid på dig att fundera i lugn och ro.


Har Telia familjeabonnemang?

Telia har ett av Sveriges populäraste familjeabonnemang som ger alla användare lika mycket surf. Alla har sitt eget telefonnummer och allt hamnar på en och samma faktura.

Du väljer ett huvudabonnemang med den mängd surfmängd varje användare vill ha. Därefter lägger du till extra användare där varje användare kostar 199 kr per månad. Detta ger er ett bättre pris jämfört med om ni hade skaffat er varsitt enskilt mobilabonnemang.


Panta din gamla mobiltelefon

Telia låter dig panta din gamla mobiltelefon och få rabatt på din nya. För att använda tjänsten följer du nedanstående tre steg.

 1. Värdera din gamla mobil. Inne på Telias webbsida fyller du i mobilens IMEI-nummer. Detta är ett nummer som består av 15 siffror som du får fram genom att knappa in *#06# mobilen. Därefter fyller du i uppgifter om mobilens skick. 

 2. Spana in en ny mobil. Se vilka mobiler som finns hos Telia och spana ut vilken mobil du vill byta till. Värdet av din gamla mobil får du som rabatt på den nya. Ibland får du även extra rabatter utöver värdet på den gamla mobilen.

 3. Skicka in din gamla mobil. I samband med att du får hem din nya mobil får du med ett returpaket att använda för att returnera din gamla mobil som ska pantas. Från det att du mottagit din nya mobil har du fem dagar på dig att skicka in din gamla mobil.


Kan man ringa och SMSa utomlands med Telia?

Enligt EU:s roamingregler får du med Telia ringa, SMSa och MMSa inom EU/EES på samma sätt som när du befinner dig i Sverige. Roaming används när du befinner dig i utlandet och ringer till ett annat land eller hem till Sverige. Detta gäller alltså inte när du befinner dig i Sverige och ringer, SMSar eller MMSar till utlandet.

Hur mycket surf du får använda i utlandet skiljer sig beroende på operatör. Hos Telia får du använda max 50 GB inom EU/EES per månad. Därefter betalar du ett löpande pris utefter hur mycket surf du använder vilket kan bli väldigt dyrt.


Telia kundtjänst

Inne på Telias kontaktsida får du välja vad du önskar hjälp med för att därefter slussas vidare till rätt kontaktväg. Du kan också själv ofta reda ut ditt problem i och med de olika guiderna som finns förberedda för olika typer av vanliga problem eller frågor.

Behöver du komma i kontakt med kundtjänst gällande ditt mobilabonnemang når du dem via telefon eller chatt.

Öppettider telefon

 • Vardagar: 08.00-19.00
 • Lördagar: 9.00-17.00
 • Söndagar: Stängt

Öppettider chatt

 • Vardagar: 10.00-18.00
 • Lördagar: 08.00-21.00
 • Söndagar: 08.00-21.00

Vårt omdöme om Telia

Telia är en säker och pålitlig operatör med ett riktigt bra nät över hela Sverige. Priset är däremot högt. Vill du ha lika bra täckning som Telia men ett bättre pris skulle vi råda dig att spana in Halebop och Fello som har ett bättre pris.

Lågprisoperatörerna har dock oftast en mindre omfattande kundtjänst som de större operatörerna har rustat upp mer. Att du kan spara upp till 50 GB surf per månad är generöst. Du kan därmed bygga upp en surfpott att använda vid behov.

Något mindre bra med Telia är dess startavgift på 399 kronor som läggs på första fakturan. Dessutom uppsägningstiden på en månad.


Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om mobilabonnemang från Telia.

Kan man ha mobilabonnemang med 5G hos Telia?

Telia är en av de operatörer som redan erbjuder surf i 5G-nätverket på sina abonnemang. Detta gäller på samtliga abonnemang med minst 3 GB surf.

Har Telia startavgift på sina abonnemang?

Något som urskiljer Telia från många andra operatörer på marknaden är att de har en startavgift på 399 kronor som betalas på den första fakturan. Dessutom har de en uppsägningstid som generellt är en månad.

Hur snabb surf får man hos Telia?

Med Telias nät kan du surfa i hastigheter mellan 10 och 60 Mbit/s. Den högsta hastigheten är något högre än andra operatörer på marknaden.

Kan jag flytta med mitt gamla nummer till Telia?

Ja, du kan flytta med ditt nummer till Telia. När du lägger din beställning anger du att du vill behålla ditt nuvarande telefonnummer. Telia sköter sedan kontakten med din nuvarande operatör.

Finns det abonnemang med fri surf hos Telia?

Ja, Telia erbjuder flertalet abonnemang med obegränsad surf. I flera utav dessa abonnemang ingår dessutom tjänster som exempelvis C More, HBO Max och Netflix till ett rabatterat pris.

Kan man köpa till extrasurf hos Telia?

Ja, du kan köpa till extrasurf i ditt mobilabonnemang från Telia. Det blir dock billigare i längden att skaffa ett abonnemang med mer surf eller obegränsad surfmängd om du ofta utnyttjar hela din surf innan månaden är slut.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu