Vimla senior

Det är inte alltid roligt att åldras, men det finns faktiskt flera fördelar med att bli äldre. En av dessa är att vissa mobiloperatörer erbjuder billiga mobilabonnemang för äldre. Ett exempel på en sådan operatör är Vimla.

Vad är Vimla senior?

Vimla senior är ett abonnemang som operatören Vimla erbjuder alla över 55 år. Fördelen med Vimla senior är att du får bättre pris på abonnemanget och mer surf för pengarna. Utöver det ingår som vanligt fria samtal, sms och mms samt upp till 75 GB surf.

Hur fungerar Vimla senior?

Det fungerar som alla andra abonnemang på marknaden, med valbar surfmängd och inkluderade samtal, sms och mms. Du kan även spara oanvänd surf. Skillnaden är att Vimla Senior är billigare än andra abonnemang.

Du kan enkelt teckna Vimlas senior-abonnemang genom att besöka Vimlas hemsida och använda deras onlineformulär. Du fyller i dina personuppgifter och väljer den mängd surf du önskar ha varje månad. Det finns fyra olika nivåer att välja mellan för seniorabonnemanget:

  • 3 GB
  • 8 GB
  • 14 GB
  • 25 GB
  • 75 GB

Vid användning av Vimla-abonnemang har du alltid förmånen att inte vara bunden till någon specifik tidsperiod. Dessutom kan du alltid spara oanvänd surf till kommande månader.

Ska man välja Vimla senior eller vanliga Vimla-abonnemanget?

Är du över 55 år är det många gånger mer fördelaktigt att välja Vimlas seniorabonnemang eftersom du dels får ett bättre pris på abonnemanget men också mer surf för pengarna. Den enda nackdelen med Vimla senior är att den högsta mängd data du kan välja är 75 GB.

Använder du mycket surf i ditt abonnemang och därmed önskar en högre surfmängd är det bättre att välja ett vanligt abonnemang från Vimla. Hos Vimla kan du teckna abonnemang med upp till 100 GB surf per månad.

Kan jag skaffa Vimla senior med mobil?

Det är inte är möjligt att köpa en mobiltelefon på avbetalning i samband med att du tecknar ett Vimla senior-abonnemang. Vimla säljer inte hårdvaror. Däremot har Vimla ett samarbete med Renewed, vilket innebär att du har möjlighet att köpa en begagnad telefon vid tecknande av abonnemanget.

Renewed är ett företag som säljer återvunna telefoner och som nu inlett ett samarbete med Vimla. När du tecknar ett abonnemang hos Vimla, däribland Vimla senior, kan du välja att köpa en begagnad telefon via dem. Du kan däremot inte välja att avbetala telefonen utan kan enbart välja att betala hela summan med en gång.

Kan jag få fri surf med Vimla senior?

Vimla erbjuder inga seniorabonnemang med obegränsad surf. Vill du teckna ett abonnemang med fri surf behöver du vända dig till en annan operatör som erbjuder fri surf-abonnemang. Den högsta mängd surf Vimla erbjuder i sina abonnemang är i dagsläget 100 GB.

Det finns flera andra operatörer som erbjuder abonnemang med fri surf. Dessa operatörer kan dock komma att skilja sig åt både sett till utbud, innehåll och pris.

Det är därav en stor rekommendation att du jämför olika operatörernas erbjudanden innan du bestämmer vilket abonnemang du ska teckna.

Får jag spara surf med Vimla senior?

När du tecknar ett Vimla seniorabonnemang kan du alltid spara oanvänd surf till nästa månad. Du kan spara lika mycket surf som ingår i ditt seniorabonnemang, helt utan extra kostnad och detta sker dessutom automatiskt utan att du behöver göra något.

Vanliga frågor

Här nedanför besvarar vi de mest ställda frågorna om Vimla senior.

Är Vimla senior ett pensionärsabonnemang?

Vimla senior erbjuds till alla över 55 år. Du behöver alltså inte nödvändigtvis vara pensionär för att kunna nyttja erbjudandet.

Blir jag automatiskt uppgraderad till Vimla senior?

Nej, du blir inte automatiskt uppgraderad till Vimla senior när du fyller 55 år. Detta är något du själv behöver be om.

Får jag behålla mitt nummer när jag byter till Vimla senior?

Du kan välja att behålla ditt mobilnummer när du byter till Vimla senior. Det är både möjligt om du enbart byter abonnemang inom Vimla, men också om du byter från en annan operatör.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu