Avdrag för mobilabonnemang i enskild firma

I denna artikel får du en utförlig översikt av hur avdrag för mobilabonnemang fungerar för enskilda firmor. Vi besvarar viktiga frågor om när och hur du kan göra avdrag, samt ger dig värdefull information att ha i åtanke för att maximera dina förmåner.

Kan jag göra avdrag för mitt privata mobilabonnemang om jag har en enskild firma?

Ja, om du använder ditt privata mobilabonnemang i ditt arbete och kan motivera det till Skatteverket, kan du göra avdrag för det i din enskilda firma. Om du kan uppskatta att du använder mobilabonnemanget till exempel 50% i tjänsten, kan du göra avdrag på motsvarande 50 % av kostnaden.

Det är viktigt att kunna visa en korrekt och motiverad fördelning vid eventuell granskning från Skatteverket.

Kan jag göra avdrag för mitt företags mobilabonnemang om jag har en enskild firma?

Ja, som ägare av en enskild firma kan du göra avdrag för företagets mobilabonnemang. Men eftersom abonnemanget används privat måste du skatta för den privata användningen. Det är viktigt att redovisa företagets och den privata användningen för att följa skattereglerna korrekt.

Är det en bra idé att använda sitt privata abonnemang i den enskilda firman?

Nej, det är inte en bra idé att använda sitt privata abonnemang i den enskilda firman. Det kan bli komplicerat att uppskatta vilka samtal och andra telekostnader som tillhör företaget. Det är generellt sett mer fördelaktigt att ha ett separat företagsabonnemang.

Två bra och billiga operatörer som erbjuder abonnemang för företag är Tele2 och Hallon


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu