Swish med kontantkort

I denna artikel utforskar vi användningen av Swish med kontantkort och besvarar vanliga frågor, inklusive om kontantkortet måste vara i telefonen för att använda Swish samt vilka operatörer som tillåter påfyllning av kontantkort med Swish.

Fungerar Swish med kontantkort?

Swish är fullt kompatibelt med kontantkort och fungerar utan problem. Ditt telefonnummer fungerar som en aliaskoppling till ditt bankkonto, oavsett om du använder ett kontantkort eller ett abonnemang. Så oavsett vilken typ av mobilanslutning du har kan du använda Swish utan några hinder.

Måste kontantkortet sitta i för att jag ska kunna använda Swish?

Ditt kontantkort behöver inte sitta i telefonen för att ta emot Swish-betalningar. Det fungerar ändå, eftersom ditt mobilnummer fungerar som ett alias för ditt bankkonto. För att skicka pengar via Swish däremot behöver du ha kontantkortet i telefonen.

Måste jag ha en telefon för att kunna ta emot Swishbetalningar?

Nej, du behöver inte ha en telefon för att kunna ta emot Swishbetalningar om du redan är registrerad för Swish. Du behöver däremot ha en telefon för att kunna skicka Swishbetalningar.

Kan jag fylla på mitt kontantkort med Swish?

Hos de flesta operatörer kan du fylla på ditt kontantkort med Swish. Då använder du helt enkelt Swish som betalningsmetod för den prisplan du önskar fylla på.

Dessa operatörer tillåter dig fylla på ditt kontantkort med Swish:

Vanliga frågor

Kan jag använda Swish utanför Sverige?

Ja, om du har Swish kan du använda tjänsten utanför Sverige så länge du har internetuppkoppling. Du kan däremot inte föra över pengar till personer som inte har Swish. 

Om du befinner dig utomlands och vill ha en pengaöverföringstjänst som fungerar globalt är PayPal ett bra alternativ. 

Vad händer med Swish om jag byter mobilnummer?

Ifall du byter mobilnummer måste du uppdatera inställningarna i din Swish-app så de stämmer överens med det nya nummer du fått.

Kan jag swisha anonymt med kontantkort?

Nej, du kan inte swisha anonymt med kontantkort. Swish är en pengaöverföringstjänst som inte är anonym då du alltid måste identifiera dig med Bank-ID. 

 


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu