Telenor mobilabonnemang

Hos Telenor hittar du prisvärda mobilabonnemang med möjlighet att uppgradera till en ny mobiltelefon varje år med Telenor Change.

TILL TELENOR →
telenor mobilabonnemang

Vilka mobilabonnemang finns hos Telenor?

Hos Telenor finns 4 olika mobilabonnemang där fria samtal och SMS/MMS alltid ingår, det enda som skiljer dem åt är mängden surf. Hos Telenor kan man beställa ett abonnemang med allt från 5 GB till obegränsad surf.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Telenor logo

Fria

5 GB

229 kr Läs mer

Telenor logo

Fria

15 GB

299 kr Läs mer

Telenor logo

Fria

35 GB

399 kr Läs mer

Telenor logo

Fria

Obegr.

449 kr Läs mer

Om Telenor

Telenor är en av Sveriges största mobiloperatörer som funnits sedan 2001. Bolaget har omkring 20 000 anställda världen över och 186 miljoner kunder. Telenors nät täcker 99,9 % av befolkningen i Sverige. Utöver mobilabonnemang erbjuds också bredband- och tv-tjänster.


Vad är fördelarna med mobilabonnemang från Telenor?

 • Finns mobilabonnemang med fri surf.
 • Ingen bindningstid.
 • Ingen startavgift.
 • Möjlighet att pausa företagsabonnemang.
 • Många sätt att komma i kontakt med kundservice.
 • Uppgradera mobil utan kostnad efter ett år.
 • Telenor erbjuder familjeabonnemang.
 • Erbjuder flertalet smarta tilläggstjänster.
 • Använd hela din surfmängd inom EU/EES (max 100 GB för abonnemang med obegränsat).
 • Ring fritt till familjemedlemmar inom hela världen om ni har familjeabonnemang.

Nackdelar med Telenor

 • Går inte att spara oanvänd surf.
 • 1 månads uppsägningstid.
 • Går inte att pausa mobilabonnemanget som privatperson.
 • Relativt högt pris, finns operatörer med lägre pris för liknande tjänster.
 • Erbjuder inte barnabonnemang eller seniorabonnemang.

Hur är täckningen hos Telenor?

Täckningen är mycket bra då Telenors mobilnät når 99,9% av Sveriges befolkning och 90% av Sveriges yta. Detta som ett resultat av Telenors satsning att bygga ut mobilnätet. Inne på Telenors webbsida kan du komma åt en täckningskarta där du kan se hur täckningen ser ut där du bor och där du brukar befinna dig.


Telenor mobilabonnemang med fri surf

För den som surfar mycket kan det vara skönt att ha ett abonnemang med fri surf, något Telenor erbjuder. Hos Telenor finns två olika mobilabonnemang som ger dig obegränsad surf:

 • Telenor Obegränsat: 449 kr/månad
 • Telenor Obegränsat Plus: 549 kr/månad

Mobilabonnemanget som går under namnet ”Obegränsat Plus” ger tillgång till ytterligare funktioner som inte finns i det tidigare:

 • Tjänsten Nätsäker Plus ingår. Detta ger dig utökad ekonomisk ersättning vid ID-kapning eller digitala intrång. Du får dessutom gratis juridisk rådgivning och rättsskydd som täcker kostnader samt förlorad inkomst vid rättstvister.
 • Prioriterad åtkomst till kundservice. Ditt samtal prioriteras automatiskt när du kontaktar kundservice. Detta gör att du snabbt kan få svar på dina frågor om ditt mobilabonnemang.
 • Skärmförsäkring. Du betalar enbart en självrisk om din skärm går sönder. Resten står Telenor för. Detta gäller enbart om du köper en ny telefon tillsammans med ditt abonnemang.

Går det att spara oanvänd surf hos Telenor?

Det är inte möjligt att spara oanvänd surf med ett mobilabonnemang hos Telenor. Har du surf kvar i slutet av månaden som du inte använt kommer den att försvinna och du får ny surf vid månadsskiftet. Detta är en av de sämre egenskaperna med Telenor då de flesta andra operatörerna på marknaden låter dig spara din oanvända surf.


Hur blir man kund hos Telenor?

Du kan bli kund hos Telenor antingen via webbsidan, deras egna butiker eller återförsäljare. Det allra bästa är att lägga sin beställning online, där får man normalt bäst pris. Dessutom får du fri frakt och ibland vissa erbjudanden som är specifika för webbsidan som inte erbjuds i de fysiska butikerna.

Att beställa online är väldigt tryggt. Hemsidan är tydlig med villkor och priser. Du kan alltså ta den tiden du behöver för att lugn och ro beställa i ditt eget tempo. När du beställer online har du alltid 14 dagars ångerrätt på ditt mobilabonnemang enligt distansköplagen. Det har du inte om du beställer via butik eller exempelvis försäljare på stan.


Telenor familjeabonnemang

Hos Telenor kan du lägga till vem du vill i ett familjeabonnemang och få ett bättre pris ju fler ni är. Alla har sitt eget telefonnummer med fria samtal, sms och mms. Det enda ni delar på är surfen. Ni kan välja att skaffa ett obegränsat mobilabonnemang, då surfar alla obegränsat. Ni betalar samtliga abonnemang på en och samma faktura.

Ett annat plus med familjeabonnemang är att ni ringer fritt till varandra i hela världen. Enligt EU:s roamingregler får man fri roaming inom EU/EES, det vill säga att man kan ringa gratis från ett annat EU/EES-land till Sverige.

När man ringer från Sverige till ett EU/EES-land räknas det däremot inte som roaming och då behöver man betala för samtalet. Har ni ett familjeabonnemang hos Telenor behöver ni ändå inte betala för samtalet, oavsett vart i världen ni är (ni kan alltså till och med befinna er utanför EU/EES och ändå ringa varann gratis).

Så skaffar man Telenor familjeabonnemang

 1. Först väljer ni vem som ska vara abonnemangets huvudägare. Det är huvudägaren som kommer få fakturan och möjlighet att fördela surfen till alla användare (om ni inte har obegränsad surf).
 2. Därefter lägger ni till fler användare. Det går antingen att göra direkt i samband med beställning av abonnemanget eller vid senare tillfälle. Varje ny användare kostar 199 kronor extra i månaden. Ni kan vara upp till 8 personer som delar på samma abonnemang.
 3. Med appen Mitt Telenor kan huvudägaren enkelt se alla fakturor och fördela surfen till var och en direkt i mobilen. Detta går att ändra när man vill. Har ni obegränsad surf är det inte speciellt mycket ni behöver göra då surfen inte behöver fördelas.

Kan man surfa och ringa utomlands?

I och med EU:s roamingregler kan du använda ditt Telenor mobilabonnemang på samma sätt som i Sverige om du befinner dig inom EU/EES. Du kan både ringa, smsa, mmsa och surfa som vanligt. Den enda begränsningen är att du med abonnemangsformen Obegränsat kan använda högst 100 GB per månad inom EU/EES.

Har du familjeabonnemang kan du ringa fritt till dina familjemedlemmar som ligger under samma abonnemang i hela världen. Detta är alltså något extra Telenor erbjuder som inte ingår i EU:s roamingregler.


Uppgradera din mobiltelefon varje år med Telenor Change

Hos Telenor kan du uppgradera din mobil efter 12 månader utan extra kostnad så länge den är i gott skick, detta kallas för Telenor Change. Telenor kommer då återanvända din gamla telefon. Antingen får den ett nytt hem eller blir till reservdelar.

Så här gör du för att använda tjänsten Telenor Change:

 1. Kontrollera när du kan uppgradera. När du haft din mobil i 12 månader kan du uppgradera till en ny mobil utan extra kostnad.
 2. Se över skicket för din nuvarande mobil. Du kan alltid uppgradera men har din nuvarande telefon skador kan du behöva betala en summa vid uppgraderingen.
 3. Välj en ny mobil. Lägg en beställning på en ny telefon enligt dina önskemål.

Vårt omdöme om Telenor

Telenor är en bra mobiloperatör, speciellt om ni är en familj eller ett gäng vänner som vill dela på ett abonnemang. En fördel är att ni kan dela på ett obegränsat abonnemang vilket gör att ni alla får obegränsad mängd surf. Familjeabonnemanget är alltså en klar fördel hos Telenor.

Vid eventuella problem är det enkelt att komma i kontakt med kundtjänst eller lösa problemet själv i appen eller på sajten med hjälp av de många guider som finns.

Den största nackdelen enligt oss är att du inte tillåts spara oanvänd surf, något många andra operatörer erbjuder. Det erbjuds heller inga speciella abonnemang till dig som student, ungdom eller senior. För dig som gärna ofta byter mobil är en klar fördel tjänsten Telenor Change som erbjuder dig byta din telefon efter 12 månader.


Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om mobilabonnemang från Halebop.

Hur snabb surf får jag med mobilabonnebang från Telenor?

Normalhastigheten ligger mellan 10 och 40 Mbit/s i Telenors nät. Detta är standarden hos de allra flesta mobiloperatörer på marknaden.

Kan jag flytta med mitt mobilnummer till Telenor?

Ja, du kan flytta med ditt mobilnummer till Telenor. När du lägger din beställning väljer du att behålla ditt telefonnummer. Telenor kommer sedan meddela din nuvarande operatör om bytet.

Får man bättre pris med Telenor familjeabonnemang?

Ja, priset blir bättre om ni är flera som delar på ett familjeabonnemang hos Telenor. Varje ny användare kostar 199 kronor extra i månaden oavsett vilken abonnemangsform ni väljer.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu