Penny mobilabonnemang är nu Tele2

Finns Penny Mobilabonnemang kvar?

Penny mobilabonnemang finns inte längre kvar, de har nu slagits ihop med Tele2. Du kan därmed inte beställa några tjänster hos dem och de kunder som hade Penny fick sina abonnemang flyttade till Tele2.

Vilket mobilabonnemang ska jag välja istället för Penny?

Vi föreslår att du väljer ett annat mobilabonnemang i Tele2s nät nu när Penny inte längre finns kvar. Tele2:s nät täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning och är en av de ledande operatörerna i arbetet med att bygga ut 5G-nätet. De operatörer som använder Tele2:s nät förutom Tele2 själva är Comviq och Katshing.

1. Comviq

Hos Comviq, som använder Tele2:s nät, finns abonnemang med mellan 8 till 100 GB surf. Kostnaden för ett abonnemang hos Comviq ligger på mellan 125 till 375 kronor i månaden.

2. Tele2

Hos Tele2 finns abonnemang med 3 GB till obegränsad surfmängd. Du betalar mellan 219 till 569 kronor per månad. Dessutom finns familjeabonnemang där varje ny medlem kostar 199 kr/mån vilket kan bli väldigt förmånligt om ni är flera som kan tänka er att gå samman.

3. Katshing

Hos Katshing finns abonnemang med mellan 2 – 42 GB surf för 95 – 295 kr/mån. Du får halva priset under de två första månaderna. Något som skiljer sig från konkurrenter är att när din surfmängd är slut kan du fortsätta surfa i 1 Mbit/s. Katshing hyr alltså likt Comviq in sig i Tele2:s nät.

Om Penny

Penny lanserades under början av 2020 och ville stärka konkurrensen på den svenska marknaden för mobilabonnemang och bredband. De låg bra till prismässigt och lockade ofta med erbjudanden.

De hade också en egen streamingtjänst kallad Penny Play. Där kunde man se mängder av serier, filmer och TV-program i 4K på upp till två enheter samtidigt. Du kunde tittta direkt i Penny-appen eller på TV:n exempelvis via Chromecast eller Apple TV.

Vad kostade mobilabonnemang från Penny?

Pennys mobilabonnemang kostade från 99 kronor i månaden. De olika abonnemangsnivåerna såg ut enligt följande:

  • Penny 3 GB – 99 kr/mån
  • Penny 10 GB – 149 kr/mån
  • Penny 18 GB – 199 kr/mån
  • Penny 40 GB – 289 kr/mån

Vanliga frågor

Här nedanför besvarar vi de mest ställda frågorna om Penny mobilabonnemang.

Har Penny gått i konkurs?

Nej, Penny har inte gått i konkurs. Det var ett varumärke som tillhörde Tele2-koncernen. Under 2021 valde koncernen att lägga ned varumärket och flytta alla kunder till Tele2 istället.

Vad hände med alla som var kunder hos Penny?

De som var kunder hos Penny fick sina abonnemang flyttade till Tele2. Detta skedde helt automatiskt under hösten 2021.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu