Mobilabonnemang där du kan spara surf

Vi tittar här närmare på mobilabonnemang som erbjuder möjligheten att spara oanvänd surf. Vi jämför olika alternativ som finns på marknaden och berättar vilka faktorer som skiljer sig för abonnemang där man tillåts spara surf.

Med vilka operatörer kan man spara sin surf?

De operatörer du kan spara din surf hos är Telia, Halebop, Comviq, Vimla, Fello och Tellus Mobil. De villkor och priser som finns ser du i listan nedan.

Operatör

Du får spara

Tidsbegränsning

Pris per månad

 

Vimla

Obegränsat

Nej

1 kr Läs mer

Hallon

4 GB – 100 GB

Nej

29 – 89 kr Läs mer

Fello

Obegränsat

Nej

53 – 138 kr Läs mer

Comviq

8 GB – 100 GB

Nej

125 – 375 kr

Läs mer

Halebop

2 GB – 100 GB

Nej

145 – 295 kr

Läs mer

Tellus mobil

Obegränsat

3 mån

25 kr Läs mer

Tänk på! Hos vissa operatörer förlorar du din sparade surf när du byter abonnemangsform, och då oftast när du byter till en abonnemangsform med lägre prisklass. Du förlorar alltid surfmängden om du byter mobilabonnemang. Det finns dock vissa operatörer, såsom Hallon, där du kan byta mellan deras abonnemang utan att det händer något med din sparade surf.

Faktorer som skiljer sig för spara surf-abonnemang

Det finns vissa faktorer som skiljer sig för abonnemang där du tillåts spara din surf. Här nedanför reder vi ut dessa.

Hur länge du får spara din surf

De flesta operatörer har ingen tidsbegränsning för hur länge du kan spara din oanvända surf. Du kan fortsätta spara surfen tills du byter operatör eller i vissa fall tills du byter till ett billigare abonnemang. Men vissa operatörer har en begränsning på hur länge du kan spara din surf. Den gränsen ligger vanligtvis på några månader.

Hur mycket surf du får spara

Mängden oanvänd surf du kan spara varierar beroende på vilken operatör du har. Vimla låter dig spara en obegränsad mängd surf medan vissa andra operatörer begränsar det till samma mängd GB som ditt abonnemang ger dig per månad. Det finns också operatörer som har en maxgräns för hur mycket surf du kan spara, till exempel 100 GB.

När börjar man använda den sparade surfen?

Du börjar använda din sparade surf när du förbrukat den mängd surf som ingår i ditt abonnemang varje månad. Så länge du har sparad surf i din surfpott kan du använda den för att fortsätta surfa tills den tar slut eller tills du byter abonnemang eller operatör.

Vanliga frågor

Här nedanför ger vi dig svaren på de mest ställda frågorna om mobilabonnemang som låter dig spara din oanvända surf.

Är abonnemang med sparad surf alltid bäst?

Nej, att ha ett abonnemang med sparad surf är inte alltid det bästa alternativet. För personer som surfar mycket är det bästa alternativet att ha ett abonnemang med obegränsad surf. För personer som inte använder mycket surf är det bästa alternativet att välja ett billigt mobilabonnemang.

Vad är det bästa med att få sparad surf?

Att få spara sin surf är fördelaktigt eftersom det ofta innebär att man slipper köpa till extrasurf. Dessutom möjliggör det en jämnare förbrukning av surf, där sparad surf kan täcka upp för perioder när man surfar mer än vanligt.

Kan man få abonnemang med både sparad surf och mobil?

Ja, det finns abonnemang med sparad surf tillsammans med mobil. De operatörer som erbjuder detta är Telia, Halebop, Comviq och Hallon. Resterande operatörer erbjuder antingen inte sparad surf eller säljer inte mobiltelefoner.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu