Vattentät smartphone – Vi listar 3 bra alternativ 

Är du på jakt efter en ny vattentät smartphone? Då önskar vi dig varmt välkommen till vår artikel. Vi hoppas kunna hjälpa dig med rätt val och att du får en massa nyttig information om vattentäta smartphones.

Många gånger kan man behöva en tålig, robust och vattentät smartphone som tål det mesta. Det kan handla om att man jobbar i ett fysiskt jobb som kräver mycket slit och släng. Det kan handla om att man är extremsportare på fritiden. Anledningarna är många och det är sällan man orkar byta smartphone direkt den andra pajar.

I den här artikeln kommer vi att tipsa om vattentät smartphone och smartphones som tål damm och stötar.

CAT S52

Här får du en robust vattentät smartphone som du kan använda helt utan skal eller skärmskydd. CAT S52 är en telefon som inte går sönder om du tappar den i marken. Här kan du använda din smartphone utan att oroa dig för att den skall gå sönder.

Telefonen är IP68-certifierad som innebär att det är en vattentät smartphone som klarar sig på ner till 1,5 meters djup i nästan 30 minuter. Telefonen har även testats för att klara extrema temperaturer mellan -25 grader och 55 grader i upp ett dygn.

Du får inte bara en robust smartphone som är vattentät. Du får en tunn och elegant smartphone, en av Caterpillars bästa telefoner. Du får även en kamera som är i sin bästa klass och som ger dig riktigt fina bilder oavsett ljussättning.

Nokia 800 Tough

Den här telefonen är precis som det låter – Tough – det är en av de tuffaste telefonerna på marknaden. Till utseendet är Nokia 800 Tough rätt så klassisk, men den är otroligt smart och modern. I Nokia får du operativsystemet KaiOS och du får tillgång till alla smarta funktioner som finns i en smartphone.

I övrigt får du en robust telefon som passar perfekt om du arbetar i ett hårt klimat eller ofta befinner dig på äventyr. Den har en IP68-certifiering som betyder att det är en vattentät smartphone i ner till 1,5 meters djup i upp till 30 minuter.

Samsung Galaxy Xcover 4S

Den här galaxy-modellen klarar verkligen tuffare tag och är perfekt för dig som lever ett fartfyllt liv där telefonens hållbarhet testas mellan varven.

Denna smartphone är vattentät och IP68-klassad. Det betyder i korta drag att den tål att sänkas ner i 1,5 meters djup i upp till 30 minuter. Den är även skyddad mot damm och sand.

Anledningen till att du skall skaffa en Samsung Galaxy Xcover är många. Överlag en perfekt smartphone för dig som vill ha en smartphone som tål tuffa tag.

Certifieringar att känna till

IP0X – damm Inget skydd mot damm
IP1X Skydd mot fem cm stora föremål
IP2X Skydd mot 12,5 mm stora föremål
IP3X Skydd mot 2,5 mm stora föremål
IP4X Skydd mot 1 mm stora föremål
IP5X Skydd mot damm
IP6X Dammtätt
IPX0 – vatten Ingen vattentålighet
IPX1 Skydd mot motsvarande 1 mm regnfall per timme
IPX2 Skydd mot motsvarande 3 mm regnfall per timme
IPX3 Strilsäkert, 5 minuter med 0,7 liter per minut
IPX4 Striltätt, 5 minuter med 10 liter per minut
IPX5 Spolsäkert, 15 minuter med 12,5 liter per minut
IPX6 Spoltätt, 3 minuter med 100 liter per minut
IPX7 Vattentålig, 30 minuter vid 1 meters vattendjup
IPX8 Vattentätt, djupare än IPX7, djup anges av tillverkaren

Ska du köpa en ny mobiltelefon? Tänk på att de avbetalningsköp som butikerna och de stora operatörerna erbjuder i praktiken är ett lån. Räntan på avbetalningsköp är ofta hög och de blir därmed oftast dyrare än ett vanligt privatlån. Kika på låneförmedlaren Likvidum istället om du behöver låna pengar, där kan du jämföra räntor innan du lånar.

Vi hoppas att ni fått massa bra information gällande vattentät smartphone. Om ni har några frågor så är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Hoppas att du hittar din tåliga och vattentäta smartphone!


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu