Mobiltelefon för barn: Lista på bra telefoner

Är du på jakt efter en mobiltelefon för barn? Då har du hamnat på rätt sida. Vi kommer i den här artikeln lista 3 stycken olika telefoner som är perfekt för barn och deras användande.

Det kan många gånger kännas jobbigt att sätta en smart mobiltelefon i händerna på ditt barn. En mobiltelefon betyder idag att man har tillgång till hela världen i sin hand, på gott och ont. Vi rekommenderar därför att man köper en mobiltelefon för sitt barn som är anpassad för just barn.

Du skall givetvis hålla ett öga på vad ditt barn gör på mobiltelefonen, det är alltid bra att ha ett extra vaksamt öga på ditt barns användande. Ett tips är också att skaffa ett skyddande skal till ditt barns mobiltelefon, det finns väldigt många bra skal att handla på nätet.

Vilken mobiltelefon för barn skall man köpa?

Det är givetvis en smaksak. Vi har forskat lite i vilka telefoner som är prisvärda och bra för barn. Se vår lilla lista nedan.

Apple iPhone 7 32GB

Den här mobiltelefonen är inte i det billigaste laget, men iPhone 7 är ett bra val för barn. Operativsystemet iOS erbjuder dig som förälder bred kontroll och använder du själv en iOS-mobil så kan du ha ännu bättre kontroll över ditt barns användande.

iPhone 7 har ett par år på marknaden, men prestandan räcker långt för både barn och vuxna. Om du väljer att köpa en iPhone 7 till ditt barn så har du även ett enormt utbud av skal som kan skydda mobiltelefonen.

Vi rekommenderar den här enheten för att du kan styra vad dina barn tillåts att göra på mobiltelefonen. Vilka appar får de ladda ner? Vilka tider på dygnet får de surfa? Detta borde vara en favorit ifall du skall skaffa en mobiltelefon för barn.

Idag kan du köpa en Apple iPhone 7 32GB från cirka 1500 kronor till 2500 kronor. Det varierar lite beroende på vart du önskar köpa din mobiltelefon från.

Samsung Galaxy A51 128GB

Här har du Samsungs svar på perfekta mobiltelefoner för barn. Deras serie av A-telefoner är ett av de bättre alternativen om du skall inhandla en mobiltelefon för ditt barn.

Med Samsung Galaxy A51 får du en helt okej prestanda till ett helt okej pris. Det är för många rimligt när man letar efter en mobiltelefon för sitt barn. Detta är ett tryggt och bra alternativ som levererar på de flesta punkter och du får även en IP68-klassning mot fukt och damm, vilket borde vara en prioritering om du skall köpa en mobiltelefon för ditt barn.

Du köper idag en Samsung Galaxy A51 128GB från cirka 2500 kronor till 4000 kronor. Det varierar såklart beroende på vart du önskar handla någonstans.

CAT S42

Om du är less på att dina barns mobiltelefoner går sönder hela tiden, då bör du verkligen fundera på en CAT S42. Den här mobiltelefonen klarar verkligen av de vildaste barnen, den tål tuffa tag så att säga.

CAT S42 klarar av slit och släng men du får lite sämre prestanda. Det är ingen häftig processor eller bra RAM-minne, men den fyller sin funktion om ditt barn ska surfa lite och använda mobiltelefonen i lek och stök.

Den här telefonen är perfekt om du är trött på att ständigt byta ut ditt barns mobiltelefon. CAT S42 borde få mer uppmärksamhet för just detta!

Idag köper du en CAT S42 för cirka 2500 kronor till 3000 kronor.

Se även: Mobilabonnemang för barn och ungdom


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu