Comviq senior

Comviq, en välkänd mobiloperatör, erbjuder särskilt förmånliga abonnemang för äldre. Med Comviq Senior kan du som är över 55 år teckna ett abonnemang som passar dina behov perfekt. Här går vi igenom hur det abonnemanget är utformat och fungerar.

Vad är Comviq senior?

Comviq senior är det perfekta mobilabonnemanget för personer över 55 år. Det erbjuder förmånligt pris, extra surf och obegränsade samtal och SMS utan bindningstid. Abonnemanget är ett idealt val för äldre som vill ha en kostnadseffektiv och flexibel mobilupplevelse.

Hur fungerar Comviq senior?

Comviq seniorabonnemang fungerar på samma sätt som ett vanligt abonnemang, med skillnaden att det enbart är tillgängligt för personer över 55 år. Det inkluderar surf, fria samtal, sms och mms. Dessutom får du tillgång till 5G oavsett vilket seniorabonnemang du skaffar.

När du tecknar Comviq senior behöver du verifiera att du är över 55 år. Detta gör du genom att skriva in dina personuppgifter när du tecknar abonnemanget.

I samma beställning väljer du också vilket av Comviqs seniorabonnemang du vill teckna. Hos Comviq är det mängden surf per månad som skiljer abonnemangen åt. Du kan välja mellan surfmängderna:

  • 3 GB
  • 10 GB
  • 20 GB
  • 40 GB
  • 100 GB

Surf i 5G ingår i alla seniorabonnemang. Om du vill veta mer om operatören rekommenderar vi att du läser vår recension av Comviq.

Ska man välja Comviq senior eller vanliga Comviq-abonnemanget?

Är du över 55 år är det ofta bäst att välja ett Comviq seniorabonnemang. När du är över 55 år får du nämligen ett bättre pris på abonnemanget och mer surf för pengarna.

Vill du ha fri surf, eller mer surf än 100 GB, är det bättre att välja ett annat mobilabonnemang. Läs gärna om de mobilabonnemang som är bäst i test

Kan jag skaffa Comviq senior med mobil?

Hos Comviq kan du alltid välja att lägga till en mobiltelefon på avbetalning i ditt abonnemang, även med Comviqs seniorabonnemang.

Detta kan dessutom vara fördelaktigt eftersom Comviq ibland har riktigt bra erbjudanden om du tecknar mobilabonnemang med hårdvara.

Kan jag få fri surf med Comviq senior?

Comviq erbjuder inga seniorabonnemang med fri surf. Är detta något du önskar är det bättre att teckna ett abonnemang från en annan operatör då Comviq just nu inte erbjuder något abonnemang med helt fri surf.

Den högsta surfmängden du kan välja bland Comviqs seniorabonnemang är 100 GB.

Det finns idag många operatörer som erbjuder fri surf. Planerar du att teckna ett sådant abonnemang är det dock en stor rekommendation att du jämför dessa operatörer och mobilabonnemang innan du bestämmer dig. Detta eftersom priset kan skilja sig en hel del mellan operatörer.

Får jag spara surf med Comviq senior?

Du kan spara surf i alla Comviqs seniorabonnemang förutom deras minsta abonnemang på 3 GB och 10 GB.

I övriga seniorabonnemang kan du spara lika mycket surf som ingår i ditt abonnemang varje månad. Detta sker dessutom helt automatiskt utan att du manuellt behöver göra något.

I praktiken kan du med ett seniorabonnemang med 20 GB surf spara 20 GB surf till nästkommande månad och då ha totalt 40 GB surf i ditt abonnemang.

Läs gärna vår artikel med operatörer som låter dig spara surf om du är intresserad av det. 

Vanliga frågor

Här nedan besvarar vi några av de vanligaste frågorna om Comviq Senior.

Är Comviq senior ett pensionärsabonnemang?

Comviq Senior är tillgängligt för alla personer över 55 år och är inte enbart begränsat till pensionärer. Du kan få förmånliga priser på mobilabonnemang oavsett om du är pensionär eller inte. Så länge du uppfyller ålderskravet kan du dra nytta av seniorabonnemanget.

Blir jag automatiskt uppgraderad till Comviq senior?

Du blir inte automatiskt uppgraderad till ett Comviq seniorabonnemang när du är över 55 år. Detta är något du själv behöver be om, eller själv beställa inne på Comviqs hemsida.

Får jag behålla mitt nummer när jag byter till Comviq senior?

Ja, du kan alltid välja att behålla ditt mobilnummer när du byter till Comviq senior. Detta oavsett om du enbart byter abonnemang eller om du också byter från en annan operatör.

Vad är den största fördelen med Comviq senior?

Den största fördelen är att du får mer surf för pengarna, så kan du skaffa Comviq senior borde du göra det.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu