Hallon Senior

Det känns inte alltid positivt att bli äldre, men en fördel är att du hos vissa operatörer erbjuds billigare mobilabonnemang. Ett exempel på en sådan operatör är Hallon, som erbjuder Hallon seniorabonnemang till dig som är 55+. 

Vad är Hallon senior?

Hallon senior är precis som vilket mobilabonnemang som helst förutom att det är lite billigare och enbart erbjuds till personer över 55 år. I Hallons seniorabonnemang ingår fria samtal, sms och mms och det är dessutom möjlighet att spara oanvänd surf till nästkommande månad.

Hur fungerar Hallon senior?

Hallon Senior fungerar precis som ett vanligt abonnemang från operatören Hallon, bortsett från att det är lite billigare och att du får mer surf för pengarna. Utöver pris och surf behöver du också verifiera att du är över 55 för att kunna beställa abonnemanget.

För att Hallon ska kunna verifiera din ålder behöver du ange ditt personnummer online när du gör din beställning. Vid beställning väljer du också vilken typ av abonnemang du vill ha. Det finns tre olika seniorabonnemang hos Hallon, med surfmängderna:

  • 3 GB
  • 8 GB
  • 16 GB

I samtliga abonnemang ingår fria samtal, sms och mms och möjligheten att spara oanvänd surf. Abonnemangen har heller ingen bindningstid.

Ska man välja Hallon senior eller vanliga Hallon-abonnemanget?

Är du över 55 år är det väldigt fördelaktigt att välja Hallon senior. Detta eftersom du får ett billigare abonnemang och mer surf för pengarna. Är du under 55 år eller vill ha extra mycket surf i ditt abonnemang är det däremot bättre att välja ett vanligt abonnemang från Hallon.

Kan jag skaffa Hallon senior med mobil?

Hallon säljer inga hårdvaror. Det är därför enbart möjligt att skaffa abonnemanget Hallon senior utan mobil. Behöver du en mobil men fortfarande vill beställa Hallon senior är det möjligt att beställa mobilen hos en annan leverantör men behålla abonnemanget hos Hallon.

Kan jag få fri surf med Hallon senior?

Hallon erbjuder inga seniorabonnemang med fri surf. Önskar du ett abonnemang med fri surf behöver du söka dig till annan operatör. Hallon har dock vanliga abonnemang där du kan beställa abonnemang med upp till 200 GB surf, vilket är väldigt mycket surf.

Önskar du beställa ett abonnemang med helt fri surf finns det många andra operatörer som erbjuder detta. Kom däremot ihåg att jämföra dessa abonnemang innan du bestämmer dig eftersom de olika operatörerna kan komma att skilja sig i både pris och innehåll.

Vanliga frågor

Här nedanför besvarar vi vanligt ställda frågor om Hallon senior.

Är Hallon senior ett pensionärsabonnemang?

Alla över 55 år kan beställa ett Hallon seniorabonnemang. Du behöver alltså inte nödvändigtvis vara pensionär för att kunna nyttja Hallon senior.

Blir jag automatiskt uppgraderad till Hallon senior?

Nej, hos Hallon blir du inte automatiskt uppgraderad till ett Hallon seniorabonnemang när du fyller 55 år. Detta är något du själv behöver be om.

Får jag behålla mitt nummer när jag byter till Hallon senior?

Ja, när du byter operatör till ett Hallon seniorabonnemang kan du välja att behålla ditt nuvarande telefonnummer.

Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu