Lingon mobilabonnemang

Lingon har sitt ursprung från Norrland där bäret Lingon är väl förekommande. Operatören skapades eftersom grundarna såg ett stort behov av en seriös och innovativ mobiloperatör i Sverige.

TILL LINGON →
Lingon mobilabonnemang

Vilka mobilabonnemang finns hos Lingon?

Just nu har Lingon 6 olika mobilabonnemang där fria samtal och SMS/MMS alltid ingår, det enda som skiljer dem åt är mängden surf. Hos Lingon kan man beställa ett abonnemang med allt från 2 GB till 32 GB surf.

Operatör

Samtal & SMS

Surf

Pris per månad

 

Lingon logo

Fria

1 GB

79 kr Läs mer

Lingon logo

Fria

2 GB

149 kr Läs mer

Lingon logo

Fria

6 GB

199 kr Läs mer

Lingon logo

Fria

15 GB

249 kr Läs mer

Lingon logo

Fria

32 GB

299 kr Läs mer

Lingon logo

Fria

60 GB

399 kr Läs mer

Om Lingon

Lingon är en ny mobiloperatör på den svenska marknaden. Det finns många operatörer på marknaden vilket gör att de har en stor konkurrens. Deras stora fokus ligger på personligheten.

De vill vara personliga och få alla sina kunder att få sin röst hörd. De lyssnar alltid på feedback sett till vad de kan göra bättre för att få sina kunder att bli så nöjda som möjligt.


Fördelar med mobilabonnemang från Lingon

  • Trevlig och professionell kundsupport
  • Surfa som hemma inom EU (du kan nyttja hela din surfmängd)
  • Wi-Fi samtal ingår i alla abonnemang
  • Rabatt när man samlar flera abonnemang hos Lingon

Nackdelar med Lingon


Vilket nät använder Lingon?

Lingon hyr in sig i Tele2.s nät vilket innebär att du med ett Lingon abonnemang kommer ha precis samma täckning som med ett mobilabonnemang från Tele2. Operatören Lingon kommer från Norrland där det är vanligt att täckningen brister. Av den anledningen valde Lingon att hyra in sig i Tele2:s prisvinnande mobilnät.


Hur kommer jag i kontakt med kundtjänst hos Lingon?

Du kan komma i kontakt med Lingons kundtjänst via telefon eller mail. Telefonsupporten har öppet mellan 10.00 – 17.00 med lunchstängt mellan 12.30 – 13.00. På sajten förmedlas inte huruvida detta även gäller på helger.

Det finns många mindre operatörer som saknar kundtjänst via telefon eftersom det är en kostsam investering för en operatör. Istället brukar de ha chatt tillgänglig på sajten. Lingon har alltså istället valt att investera i kundtjänst via telefon och strunta i support via chatt.

Du kan också maila Lingon där de förmedlar att de svarar dig så snart de kan. På sajten finns också diverse guider för vanliga problem och frågor såsom hur man spärrar sitt SIM-kort, hur man säger upp sitt abonnemang och vart man hittar sin PIN- och PUK-kod.


Erbjuder Lingon mobiltelefoner med sina abonnemang?

För närvarande har Lingon ingen webshop där du kan beställa en mobiltelefon tillsammans med ditt abonnemang. Det kommer dock enligt webbsidan att släppas inom kort. Fram tills dess går det att ringa Lingons kundtjänst för att beställa en hårdvara tillsammans med abonnemanget.


Kan man surfa inom EU?

Som kund hos Lingon kan du med ditt abonnemang surfa precis som hemma när du befinner dig inom EU. Många operatörer låter dig surfa i utlandet men med ett begränsat antal GB. Lingon låter dig använda hela din surfpott.


Kostnadsfria Wi-fi samtal ingår i alla abonnemang

I alla Lingons abonnemang ingår alltid Wi-Fi samtal. Det möjliggör att du kan ringa och ta emot samtal när du saknar mobiltäckning. Du ringer istället över Wi-Fi. När du slagit på tjänsten Wi-Fi samtal i din telefon kommer du kunna prata i mobilen överallt förutsatt att du är ansluten till ett fungerande Wi-Fi.


Vårt omdöme om Lingon

Lingon är en operatör man än så länge inte hört så mycket om. De håller på att etablera sig i Sverige där de delvis har sitt fokus på att utveckla sin webshop där man utöver abonnemang även ska kunna beställa hårdvara tillsammans med abonnemanget.

Det finns en del nackdelar med Lingon, dels deras låga surfmängd i deras abonnemang. Det högsta abonnemanget erbjuder enbart 60 GB surf. Man får heller inte speciellt mycket surf för priset om man jämför med andra operatörer. Det märks att operatören inte är speciellt utvecklad än, det finns en del förbättringspunkter Lingon bör jobba på.


Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om mobilabonnemang från Lingon.

Kan man spara surf hos Lingon?

Lingon har inte gått ut med att man kan spara sin surf hos dem i något abonnemang. Surfen förnyas istället varje månad.

Har Lingon student- eller seniorrabatter?

Nej. Lingon erbjuder i dagsläget inga student- eller seniorrabatter.

Har Lingon abonnemang med obegränsad surf?

Lingon har inga abonnemang med obegränsad surf. Den högsta surfmängden du kan få hos Lingon är 32 GB.


Fredrik Ågren Huvudskribent på Mobilkoll.nu